Pre harmonické spolunažívanie človeka a psa je velmi dôležité pochopenie povahy štvornohého priateľa. Pes nie je človek a neuvažuje tiež ako človek . Riadi sa vrodenými zákonitosťami v chovaní, ktoré nemôžeme posudzovať podľa našich hodnôt. Často robíme bez toho, aby sme o tom vedeli, chyby vo výchove a výcviku, ktoré sa prejavia nesprávnym sa chovaním psa, z čoho potom neskôr obviňujeme práve psa.
Výchova a výcvik psa sú postavené na správnej komunikácii medzi nami a naším psom. Preto sa musíme naučit jeho spôsob myslenia a komunikácie. Psy sa dorozumievajú predovšetkým pomocou reči tela, mimiky, zafarbenia zvuku hlasu a nálady, ktoré ich doprevádzajú . Nerozumejú slovám a preto ich najskôr musíme naučit, čo určené slová (povely) znamenajú a kedy a ako ich treba používať.
Ja osobne som chovatelom Sl.kopova , jeho výcvik som robil s elek.výcvikovým obojkom , psík sa velmi rýchlo naučil rozoznávat nežiadúce správanie ktoré som mu dal najavo bud zvukovým upozornením "hlasním povelom " + výstraha zvuk pípnutie na obojku ak neuposlúchol znovu hlasový povel + korekcia ktorá psíkový dala znat že robí niečo nežiadúce .... nadstavenie korekcie je rôzne , záleži to na psíkovy ako nás vníma a akú ma povahu....
"čo je to korekcia ludovo povedané elektrika " pre psíka to vyvoláva určití neprijemný pocit na ktorý potom reaguje ... S praxi na mojom psíkovi som použil velmi málo korekčných impulzou , psík mi reaguje len na zvukovú výstrahu ..... "moje upozornenie"
Pri cvičení s výcvikovým obojkom si psík nevysvetluje uložení trest s Vami ako OSOBOU a preto POVEL ku mne je vždy na 100% ,psík sa Vás nebojí nakolko od Vás dostáva len chválu a odmeny ...
viac info viem povedat na tel 0903 362 290 respektíve na
odkaz ,info@dogtrace.sk