dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Smrad z tulcov muflóna - diskusia

autor: miro1284
pridané: 9.1.2010 18:34
zobrazení: 9 464
hlasov: 0
Prosim Vás ako mám riešiť zápach z tulcov, ide o zlatého muflóna. A ešte keď vyskúšam prstami po vnútri, tak cítim niečo vlhké na prstoch.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Ondrik
Ako najlepšie ošetriť muflónie tulajky tak aby vyzerali pekne? Ošetrujete ich nejakým prípravkom? Pretože keď príde preparat muflona tak má rohy niečim ošetrené a rovnako tak by som chcel ošetriť tulajky aj bežne vybielených lebiek muflónov
toňas
pre mira.doporučuji toulec uvnitř vyškrabat,odmastit jar a horka voda ,formaldehyd v poměru 1 ku 4 stači ,nasady na lebce uřezat asi v polovině dutou čast je tež dobre odmastit a vložit do ni kus vaty namočeny ve formolu-na věkylebka je mezitim odmastena vybilena.nasadu natřu neředěnym slovilaxem namotam na to pruhy papiru znovu lepidlo a nasunu toulec.dodržet rozlohu dřevěnym rozšprajcem vznikla mezistena u lebky,nekdo tu spravne udava silikon ano,a vubec na dobře použitysilikon je občas pěkny pohled.zdravi preparator tonas
vlado84
ja ich davam na bieli silikon ten vsetko utesni a nic nesmrdi a aj tak ked ich das vischnut ako tu pisu moze sa stat ze nepojdu navliect na lebku
stiwi
Formaldehyd zoženieš v Lekárni,na objednávku.Je to najlepšie čo môže existovať.Pozor na výpary,silne leptá dýchacie cesty.Pracovať s ním na voľnom priestranstve.
Edu
cita neviem asi si mal silný ja som to nastriekal 20% a je to ok . Ak je však formaldehyd v drogerii celá vec je vyriešená . Ja som to kedysi zhanal na preparaciu rýb ešte pred rokom 1989 ale nezohnal som . No ale vtedy nebol ani technický peroxid tuším dostať . Vlastne málo čo :))
Peroxid nedoporučuji. Kdysi jsem to udělal u několika čertíků a dost podstatně to zesvětlilo rohovinu.
findula
Formaldehyd běžně seženeš v drogerii/barvy-laky atd/
bundes
Ja to dělam jako findula,rychle a jednoduše.Formaldehyd stojí pár korun.
Edu
Ja som tulce muflonov vylial peroxidom a nechal pôsobiť . Teda najprv ich treba vyvariť a zvnútra poriadne vydrhnuť najlepšie malou kovovou kefkou samozrejme saponátom a najlepšie za tepla . Potom nechať vyschúť a vyperoxidovať . formaldehyd môže byť určite výborná voľba .Problem môže byť kde ho zohnať .
findula
Vezmi si formaldehyd,který běžně seženeš v drogerii a do toulců jej nalij.Nech působit cca 3 hodiny.Po Této době vrať toulce na původní místo.Zabráníš na doživotí nejen zápachu ale i řádění kožojeda
borza222
pozri moje foto
borza222
Odmastni ich v jari poriadne z vnútra najlepšie zubnou kefkou vydrhnuť a nechaj ich vyschnut
bigmischo
jar? neviem vyskúšaj..nemám skúsenosti

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.