ja som zo zaciatku pouzival SaB 11,7gram SP,casty priestrel (skoro vzdy)no strela sa velmi triestila,plast som nachadzal casto pod kozou na strane vstrelu a olovo sa vyzlieklo a nachadzal som ulomky po celom strelnom kanaly,ranivost by som hodnotil ako dobru,presnost tak isto,Prvy Partizan SPBT11,7gram ma asi tvrdsiu strelu,pri tejto laboracii som nezbadal negativa ako pri sel.bel,podla mojho pozorovania je tato laboracia lepsia,teraz pouzivam Barnaul 13,2gram SPBT,tu mi vadi len farba nabojnice(vojenska zelena),ma ovela nizsiu rychlost v0 710ms a zver ukazkovo znaci zasah,ovela mensie znehodnotenie diviny,ja si na to teda nepotrpim ,ale hnevalo ma ked som po SaB musel odrezavat kusky podliate krvou,barnaulom pri zasahu na komoru prip.lopatka aj mensie kusi su vo velmi slusnom stave,teda ked to porovnam s SaB,ak mi s barnaulom aj odbehla zver tak najviac do 50m ale vzdy dobre farbi,farba je viditelna volnym okom aj bez psa,kus ktory mi najviac odbehol bolo jelienca strelene na cca 70m,trafil som ho rovno cez slezinu,strela obisla aj pecen aj pluca no boli trochu potrhane od tlaku,strielam najviac do 120m takze skusenosti so strelbou na vacsiu vzdialenost nemam.a este nieco,barnaul vacsie kusi diviakov(60a viac kg) pri zasahu na velke kosti ako chrbtica -krk neprestreluje,ale strela spravila pekny hrib,mam v zbierke 3kusi tychto striel,nevazil som ich ale odhadom podla objemu mozu mat tak asi 70-80percent hmotnosti.komorove rany aj cez rebra-priestrel.lisky -vstrel dierka vystrel do 5cm v priemere,zalezi od zasahu,srncie zasah zadna komora a pecen,kus v ohni,vystrel rozny,podla zasahu,niekedy ako dlan,(strielane mierne zo sikma)
pri NORMA a LAPUA daj pozor lebo laboruju streli v diametri .308 a tento naboj ma .311 na vacsie vzdialenosti vraj strelu podfukuje a skor pada,vsetky stredoeuropske municky a rusko robia .311 zalezi z coho to chces strielat,tie .308su pre finske mosiny,lovu zdar!