termovizia nocpix
dnes je nedeľa,  14. december 2025,  meniny má Branislava/Bronislava,  spln: 5. december 2025,  dnes východ slnka: 07:35,  dnes západ slnka: 15:47
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

ZBRANE ZH 344, ZH 348, ZH 349 - diskusia

autor: off begus
pridané: 4.1.2010 20:02

Prosim o akekolvek informacie, rady a skusenosti so zbraňou Tip ZH gulovou kozlicou ZH 344 - 7x57R/7x57R, ZH 348 - 7x65R/7x65R, ZH 349 - 8x57R/8x57R, alebo inou kombinaciu kalibrov ak sa vyrabali. Mam ZH 301 - 12/12 + vymenne hlavne ZH 221 - 16/16 + ZH 304 - 7x57R/12/Zeiss 6 a rad by som si este kupil vymenne hlavne gulovu kozlicu ZH, asi najradsej ZH 349 - 8x57R/8x57R. Zbran som dostal od otca, on ju mal 30 rokov a bol s nou spokojny a aj ja som. Takto by som uz mal slusny komplet na vsetko.

počet zobrazení: 38 029
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Edu, 13.12.2015 o 21:53

jagttiger pierko z husi vytrhnuť do oleja potajme namoč keď mama šnicle vysmáža a potieraj . Možno to zabere a možno ani nie .

dať hlas príspevku | počet hlasov: 23

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 281 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 13.12.2015 o 21:53

jagttiger pierko z husi vytrhnuť do oleja potajme namoč keď mama šnicle vysmáža a potieraj . Možno to zabere a možno ani nie . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 23

off jaro1, 13.9.2015 o 10:42

1) Plati, ze ZH boli skonstruovane a stavane tak, aby bolo mozne dolicovat (dopasovat) vymenne hlavne aj z inej modelovej rady, napr. na modelovu radu 200 idu dolicovat hlavne rady 300 a opacne. Ci ale stovkovu radu hlavni je mozne dolicovat na dvestovkovu presne neviem, ale mam dojem ze ano. 2) S najväcsou pravdepodobnostou nekupis vymenne hlavne na ZH, aby hned „sadli" do baskule.Z uvedeneho vyplyva, ze hlavne do baskulu treba dat dolicovat kvalifikovanemu puskarovi. 3) dporucam tento postup: uvedene hlavne ktore spominas zatial nekupuj daj za ne napr. len zalohu a chod s nimi aj s Tvojou baskulou k puskarovi a on ti povie ci sa to da dolicovat, alebo nie. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off FLATretriver, 8.1.2010 o 19:18

bibasso ,, serus jasne napisem ty do posty ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

Príspevok presunutý z diskusie ZH vymenne gulobrokove hlavne (autor: upchavac).

off peterzh, 3.12.2013 o 20:00

mala by to byť pravdepodobne hlaveň ZH 309 (8x57JRS/12x70). Vydel som to v staršiom inzeráte. ◄ reagovať

off laksen, 4.2.2015 o 22:16

Jagrik21 no ak mas aj napinacik na gul.hlaven citlivo nastaveny a mal si ho natiahnuty pred strelbou sa to stava ze odpali obe naraz a nielen pri zhackach ◄ reagovať

off laksen, 5.2.2015 o 21:28

Abba1 hovorime tu o poruchach ale ako pises mala by byt ale ver ze sa to deje ◄ reagovať

off pepies, 28.10.2015 o 19:48

Kvalitné bodky Wegu kupis odkaz ◄ reagovať

off fridomf, 24.11.2015 o 14:45

skús sa spýtať tu:odkaz ◄ reagovať

off jaro1, 13.12.2015 o 23:16

:-o))) -Eduard, ja si stale myslim a dokonca som o tom presvedceny, ze Ty si pre tuto stranku mepostradatelny :-o))) ◄ reagovať

off Edu, 14.12.2015 o 11:06

jaro1 ano moje poradenstvo je naozaj nenahraditeľné . Na strane druhej sa tiež stále učím . Napríklad som sa dozvedel , že príčina prečo nejde otvoriť staré zhčko je veľmi jednoduchá . Je to ešte nevystrielaná puška je to vlastne veľmi dobre šak sa ona raz vystriela . ◄ reagovať

on lanus, 7.5.2017 o 10:27

lklestinec - Odpor napináčika sa nastavuje maličkou skrutkou v prednej spúšti . (Skrutka býva poistená kvapkou laku či farby takže najprv ak treba napr. acetónom uvoľniť a po nastavení tým lakom či farbou zabezpečiť ) . Pozor na prílišnú jemnosť odporu !!! je to obrovské riziko !!! ◄ reagovať

on lanus, 20.10.2017 o 19:56

Mire8 - Muška na ZH sa nedá nastaviť ale len vymeniť,alebo upraviť t.j. ak strieľa dole tak z nej treba odbrúsiť .Ak strieľa vysoko treba odbrúsiť z cieľnika. . ◄ reagovať

off posed33, 15.5.2018 o 18:16

Reakcia na príspevok od sovo51, 15.5.2018 o 12:25 :
Daj ju preč.... znehodnoť ju a záves na stenu... určite ti nestojí za to aby si si privodil niaky úraz... ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie co říkáte nástřelu na 100 metrů na víčko o 3x3 cm ze ZH?(7x57R) (autor: Pepousek7).

off rys2, 17.1.2009 o 21:42

Edu, ale ja nie som negramotný a viem, čo je napr. bushnell v rade elite - nespochybňujem. Opýtaj sa kolegov poľovníkov, čo bolo lepšie+ktorý puškohľad mal lepšiu výkonnosť, spoľahlivosť a trvácnosť. Či bývalá zeisska DDR, alebo tie dovozové lacné sračky s umelými sklami a trhajúcimi sa krížmi na "ťažších kalibroch". Zeissku si mohol dať kľudne aj ťažké kalibre. Aspoň ja mám takú skúsenosť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off MSmarian, 10.1.2010 o 18:43

Neviem ako si tu kto predstavuje odbornú debatu. Každý by mal písať skutočne o tom s čím má skúsenosti a nie len teoretiské vedomosti. ◄ reagovať

off begus, 14.1.2010 o 8:32

Dobry den, velmi dakujem tym co napisali nieco rozumne k teme. A tym co to tu vyuzivaju ako zabavu, doberaju si jeden druheho a trepu odkazujem, nech si na tento ucel zalozia novu diskusiu. Vidim, ze tato diskusia tu fakt nema uroven. Je to velka skoda, myslel som si, ze sa tu fakt dozviem nejake zaujimave informacie. Dakujem ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie ZH úderníky (autor: Brawo).

off Edu, 26.4.2011 o 13:55

Brawo dám Ti jednu radu predaj ZH . Tá rada je veľmi dobrá a cenná . Na zh sa uderníky lámu to je fakt . Na normálnej zbrani je to naozaj nenormálny jav. Dezing ,vypadávanie brokovej hlavne neošetrenej tvrdochromom ,stavba zbrane ,nemožnosť spustit spúšte a mnoho iných faktorov mi hovorí predať a kúpiť novú zbraň . V dnešnej dobe sa dá kupiť zbraň za pár stoviek . ◄ reagovať

off Brawo, 27.4.2011 o 7:10

Kolegovia, ja sa zásadne držím názoru 100 ľudí - 100 názorov. Nechcem Vás tu presviedčať, že guľabroky ZH sú najlepšie zbrane, lebo to nie je pravda. Každopádne ZH-čky u nás aj v zahraničí zabíjajú zver už vyše pol storočia a to je čo povedať. Na počudovanie stále fungujú a fungovať budú, lebo ruku na srdce, sú to NEZMARY medzi pracovnými puškami. Jediné čo môžem svojej ZH vytknúť sú spomínané úderníky a jej váha, ktorú zas vyrovnáva to, že z nej môžem vystreliť guľu min. 3 krát za sebou bez znateľnej zmeny dopadu strely. Žiadna iná zbrojovka nemala a myslím, že ani nemá taký predaj zbraní, aj keď do zahraničia (Francúzsko, Nemecko). Osobne sa radím k podpriemerným znalcom zbraní a preto sa radšej pýtam a informujem, lebo každá rada je dobrá. No a keď mi 50 ročný chlap, ktorý opravuje a vyrába pušky povie, že so ZH-čkou strelil 150 kusov zveri a že sa jej nevzdá, ja nemám nad čím rozmýšľať. Každopádne Vám ešte raz ďakujem za názory. Lovu zdar! ◄ reagovať

off Pepes33, 28.4.2011 o 21:38

No, GB UB som mal, a už nemusím. Flinta musí človeku sadnúť. Inak mám tiež ZH 303 - 76 cm hlavne 12/12, a výmenné ZH 321 16/16. Je to krstného. Ale ako staršiu pušku by som si ZH určite nekúpil, jedine ak by som nemal čo robiť s peniazmi, tak kúpiť jedno aj s Zeissku 6x alebo 4x , aby si mal čo človek na stenu zavesiť, ako kúsok histórie, ale inak na poľovanie určite nie. A tie úderníky mi menil jeden pán na Banke za 500 korún obidva aj s robotou. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie ZH vymenne gulobrokove hlavne (autor: upchavac).

off jaro1, 13.9.2015 o 10:52

Inac taka rychla skuska este pred kupou sa da podla mna zrobit aj tak, ze predavane hlavne nasadis do svojej baskule . Ak sa puska neda zavriet resp. tazko je to signal, ze puskar dokaze pusku dolicovat (dopasovat).Horsie by to bolo, keby si kupil take hlavne, ktore po osadeni do baskule sice lahko zavries, (cize pusku zavries), ale mala by strbinu medzi baskulou a hlavnami, resp. zaverovu volu. Take nekupovat. ◄ reagovať

off jaro1, 29.10.2015 o 13:26

BoDku si urob na pazbu perom, ci fixkou :-o). PS- aku ma Tvoja kozlica ZH 304 pazbu? Je to pazba original tovarenskej strojovej vyroby, cize povodna, neupravovana? Alebo tam mas uz inu? Lebo ak mas tu prvu, tie sa vyrabali podla mojho nazoru s rovnakymi rozmermi na botku, cize original botka na ZH ci uz plastova alebo gumenna s mriezkou a ocelovou platnickou-vystuzou pasovala rozmerovo na pazbu bez upravy. Taku zozenies tiez. ◄ reagovať

on lanus, 23.11.2015 o 18:56

adam70 - ZH 324 už mávali napínáčik štandardne namontovaný;dodatočne sa kupoval na 200-kovú radu; resp. aj na 300-kovú po dokúpení guľobrokových hlavní ; zalešťovanie spúšťových ozubov na ZH je ošemetná záležitosť je tam veľké riziko odpaľovania prednej spúšte pri aktivácii spúšte zadnej (brokovej) !!! ◄ reagovať

on lanus, 23.11.2015 o 19:35

adam70 - Kuk : odkaz ◄ reagovať

on lanus, 16.12.2016 o 13:33

Jarkom popísaný spôsob funguje ale nie na všetkých;všetko záleží na veľkosti vôl v systéme (ak sú malé tak sa takto spustiť nedá) . Inak poznám viacerých dlhoročných držiteľov ktorí cez sezónu úderníky vôbec nespúšťajú už celé desaťročia a problémy s bicími pružinami nemajú . ◄ reagovať

off Steffan, 27.11.2017 o 17:13

Chcem si do pohonu namontovať na starú brokovú kozu ZH svetlovodné mieridlá TRUGLO: Viď foto V obchode mi bolo povedané, že pasujú iba na brokovnice s odvetranou lištou. Má niekto skúsenosti s montážou týchto mieridiel na ZHčku? Alebo pozná niekto podobnú alternatívu na ZH? ZBRANE  ZH 344, ZH 348, ZH 349 - diskusia ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie co říkáte nástřelu na 100 metrů na víčko o 3x3 cm ze ZH?(7x57R) (autor: Pepousek7).

off Pepousek7, 13.1.2009 o 23:30

A je to střílené ještě se starým původním puškohledem ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off iboo, 13.1.2009 o 23:54

je známe že česky moc dobre neviem, tak sa radšej opýtam. Víčko má rozmery 3x3cm. a nástrel ? počet rán? rozptyl? ◄ reagovať

off bodo1948, 14.1.2009 o 11:21

A použité strelivo? ◄ reagovať

off Edu, 14.1.2009 o 13:00

to je s čoho víčko 3x3 cm z rumu :) Koľko rán + aké strelivo - podrobnosti . ZH su jedny z najhorších GB vôbec /zámky ,guľa hore atd/ Sterilivo S&B SPCE jedno z najnepresnejších na trhu / dúfam že to nebolo použité :)) Ak hej treba GB vysvätit zázrak :)) ◄ reagovať

off Pepousek7, 14.1.2009 o 14:52

jo měl jsem takové lisováné víčka!!A měli rozměry 3x3cm!!počet ran bylo 6 a všechny se do 3x3 trefili!!použité střelivo SPCE-poloplášt se střížnou hranou!! ◄ reagovať

off bodo1948, 14.1.2009 o 14:52

A ja by som šiel na vašom mieste na biskuský úrad,ako boli z daždnikom svatého Petra,dať tú ZH posvatiť,lebo to by bola naozaj zázračná flinta:)Teraz rozmýšľam,to mohlo byť s použitím zveráku,ale len na 25metrov. ◄ reagovať

off Pepousek7, 14.1.2009 o 14:55

no prostě každej má svůj názor ale moje ZH mi vyhovuje a to velice!!na moje podmínky co střílím u nás mi to stačí!! ◄ reagovať

off Edu, 14.1.2009 o 15:06

Máš jediné šťastie že si použil najhoršie strelivo na svete :) Keby si strielal RWS vypališ 10 rán a najdeš len jednu dieru presne v strede . Dúfam že to berieš s humorom :) Ale keď dostaneš na 80 m 5 výstrelov zo stojana do 15cm tak je to super . Možno sa len pošťastilo :)) Ale k šťastiu muselo byť aj presne zamierené !!! Pepousek7 Zh isto tiež trafíš čo potrebuješ aj strelivo S&B je tiež použiteľné . Aleeee ZH neni proste odstrelovačka a strelivo S&B spce garantuje rozptyl do 10 cm na 100m tuším . ◄ reagovať

off Edu, 14.1.2009 o 15:10

Minimálne keď máš uvedené v profiel že máš 15 rokov a si poľovník tak Ti ZH určite bude postačovať . Kup si za hrsť uderníkov dobre premaž brokovu hlaveň ktora neni ošetrena tvrdochromom , nauč sa to rozoberať a všetko bude ok :))
PS : Na 15 rokov strielaš slušne . ◄ reagovať

off Pepousek7, 14.1.2009 o 15:12

Jo asi to bylo štestí ale taky máte štěstí vy že jsem to kolečko už potom nenašel jinak bych ho vyfotil!!Já vím ZH nejni odstřelovačka ale já sním střílím srnčí na 150 metrů a ají já se někdy divím!!Ale ted si budu kupovat novou kulovnici tak jsem zvědavej jak mě překvapí!!Ale ZH budu používat stále dál!!Vyhovuje mi třeba na čekanou na hromadě!!A tto velice ◄ reagovať

off Pepousek7, 14.1.2009 o 15:14

Ono mi nejni 15 to je zrovna číslo ktere jsem zmáčkl a měl po ruce!!A od roku 2010 jak mají být ocelové broky tak si budu muset koupit novou flintu brokovnici protože tyhle staré hlavně by to nevydrželi ◄ reagovať

off lovecccc, 14.1.2009 o 15:49

Sakramentská kombinácia ! najhoriša puška ZH, najhoršie strelivo SaB a stará cajska 4alebo 6 a s týmto na 100m 6 rán do 1moa ?? sakra chlape Ty máš asi " Z pekla štestí " :)ň už aj bež k nám a podaj si "tiket " zajtra budeš možno milionár :))) ◄ reagovať

off Edu, 14.1.2009 o 15:54

Pepousek 7 nič si nove kupovať nemusíš . Tie nove broky sa už dávno predávajú a su v peknom umelohmotnom košíku ktorý bude v prirode 10 000 rokov :)) Takže ti tu hlaveň nezdecimujú . Prajem veľa úspechov . ◄ reagovať

off Pepousek7, 14.1.2009 o 21:05

No ale stejně plánuju koupit novou brokovnicu 12!!U nás se taky už prodavají ale ještě kupuju olověné!!
Loveccc-to bylo prostě asi jenom štěstí ale prostě na ZH si nemůžu stěžovat!!máš asi jiný názor ale já mám svůj a držím se ho ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 281 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama