jono - kto ? kto išiel s kvalitou hore? SB ??? niečo mi uniklo ? hej akurát som na WC čítal reklamný plagát SB a tak som sa na tom WC pototo že strach.Citujem = vyššia kvalita nábojníc (ešte aj PrviPartizan ma húževnatejšie a tvrdšie mosadzné hilzne ako SB!, zmena materiálu plášťa strely - to je akoby som povedal že som žena, zmena povrchovej úpravy strely-nj, sú asi potrené lepším vzduchom ako predtým, zemna zápalky- síce neviem za aké,a le predpokladám, že vymenili vystrelené za nové, atď. Mnohý si lúbia utrieť hubu do môjho veku, nech sa páči kludne. V mojom praktickom streleckom živote som vystrieľal cca 180ks streliva tejto značky, z toho sotva 1/30 išla do živej zveri.Pokusy a testy ukázali vysokú rozpadovosť striel presne, ako to hovoríš ty.Každý máme iné kritériá, ja od strely požadujem, aby počas svojho rozkladu vytvorila strelný kanál cca 200% pôvodného priemeru strely, zachovanie čo najvyššej zbytkovej hmostnosti strely(a kompaktnosť), lebo kde nieje váha nieje ani energia a samozrejme, olovené jadro. So strelami SB som skončil na celej čiare v mojom ososbnom používaní a to nemám ulovenú len jednu srnu (z úžitkovej zveri) strelou "značky" SB.Náboje SB mne neublížili, ani ma o nič neukrátili, ale ani nebudem čakať kedy sa tak stane.Rovnako ani do pohonu, ani na štand na diviaky by som ich nebral, tam už vôbec nie.Kde je vysoké riziko, že si budeš musieť chrániť chrbát pred istým ublížením na zdraví sa mám chrániť strelou, o ktorej viem že je naprd?To ma má upokojiť? používaj do 30-06 kompaktné kvalitné strelivo, ja by som začal niekde ako Lapua Mega, Norma Oryx, sako superhammerhead, hammerhead, RWS-HMK, DK,....1700Sk je už dosť veľa na to, čo to dokáže. Pri Nosleri platíš viac za značku ako za kvalitu, ale podobný názor mám aj na RWS...