dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

Akú máte skúsenosť s mechanickým nastrelovačom - diskusia

autor: Edu
pridané: 11.12.2009 0:13
zobrazení: 3 875
hlasov: 0

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Edu
canisdirus ano presne to som myslel približne si nastaviť puškohľad doteraz som to robil pohľadom cez hlaveň ale použitie optiky považujem za celkom fajn riešenie . Potom sa môže stať ,že stačí jeden náboj kontrolný a je to všetko ok . Zákon núti poľovníkov klamať či zatajiť výstrel ,alebo napísať do knihy napríklad chybená líška ,kedže je zakázané prekontrolovať si zbraň v revíri . Predpokladám ,že 99% poľovníkov si tak či tak zbraň prekontroluje výstrelom v PR.
forte
mohlo by to sluzit na kontrolu po nastreleni.nastrielas si pusku a poznacis ako ti to ukazuje v nastrelovaci.povedzme jeden stvorcek doprava a dva dole. potom ked s puskou niekde spadnes mozes si prekontrolovat ci to sedi. je to pre pripad ,ze je daleko strelnica ,alebo ze v reviry nemozes len tak ,,buchat,, do pna.
canisdirus
Skusenosti mam iba s\firemnymi\nastrelovacmi,takze mozem hovorit iba za ne.Je to najlepsi sposob ako rychlo a lacno,zladit optiku s osou hlavne.V kazdom pripade,je potrebny kontrolny nastrel a doladenie.Uz len preto ze kazdy striela trochu inak {oko,prst,uchop,zapretie do pleca,strhavanie}.Najdrahsia alebo najlacnejsia varianta=\2cm\ hore-dole.Preto to treba nakoniec nastrelit na ostro.Teda ak nepatris ku tym ktorym staci na 100 metrov trafit do vedra a su spokojny :-).Ale to ty niesi.V kazdom pripade je to lepsie ako vybuchat 20nabojov,ked staci 5.Je to dobra vec.
Edu
Iboo nehovorím že presne ale určite v rámci určitého rozmeru ! Práve preto som chcel radu čo urobí os hlavne k výstrelu presnejšie ? Laser? optika od BSA ? Každé ma svoje odchýlky ktoré ma samozrejme i strelba na terč a poriadne . Preto som sa opýtal!
iboo
...ani neprekontroluje .
iboo
chlapci...preložte si hneď prvú vetu a bude vám všetkým ajsné, že na to, na čo to chce Edu to nesplní svoj účel. zariadenie slúži na zladenie optiky s hlavňou pred strieľaním, ušetríte čas a peniaze - čiže po slovensky (jak to robím ja) : zalomenú (kozlicu) alebo s vytiahnutým záverom stabilizujem (zhruba) pušku na stole, namierim na terč na onú vzdialenosť a naklikám tak, aby to "bolo" . Dosahujem prestnosť takú, že na 100m trafím prvým výstrelom papier A4 a zvyšok je doklikanie podla presného počtu klikov. A mám to zadarmo, zachvílku...koľko som ušetril ? Neviem akým zázrakom by chceli amíci nastreliť pušku bez výstrelu - os hlavne máš vždy rovnako na stred terča a zakaždým jak použiješ iné strelito to pôjde inam - toto vedia už aj "zelené" deti v škôlke. Edu pokial to chceš tak si to kúp, ja sa hrám s iným "nádobíčkom". Toto tu Ti pušku nikdy presne "nenastrelí"....
Edu
Jasné chlapi že treba prekontrolovať strelbou . Ja som mal na mysli približné naštelovanie . Tj . ktoré je presnejšie či optické od BSA ,Busnelu alebo iných značiek alebo nejaký laser . Trieskať do terča a točiť kolečkom vieme samozrejme . Ešte sú aj típkovia ktorí si postavia terč na 100m prípadne 150 a búchajú :)) Ja som myslel prekontrolovať si približne zbraň bez strielania po klepnutí napríklad a podobne . Isť na strelnicu X kilometrov si buchuť náboj za 4 € do terča prípadne viac len tak pre potechu duše o to mi nejde. Napríklad mať pre PZ nastrelovaciu sadu pre všetky kalibre za 50 dolárov a kto chce môže si v prestavkach alebo po polovačke prekontrolovať zbraň a jej približné nastavenie .
vlastimidurcik
V predajni u kamoša takto ( nastreľujeme ) nastavujeme, ale potom ide stále kontrolná streľba !! Min.3 náboje. Skúsenosti sú zatiaľ fajn. Len v jednom prípade asi z 50 ani neviem čo sa stalo, ale kamoš mi hovoril, že to mal uletené 20 cm. Ináč je to dobrá vec!
Poacher
Jak si môžeš prekontrolovať zbraň bez výstrelu? Bez kontrolného výstrelu by som do lesa ani nešiel ...
Peter333
Podľa môjho názoru, neni nad to, keď si radšej na kontroli nastrelenia zbrane tie 1-3 razy vystrelí.
Edu
nj moje RWS by som nerád prášil po kočkách :) na to mám malokalibrovku alebo brokovnicu :)
Mňa však zaujal v Trenčíne v poľovníctve spôsob ako mechanicky nastavili optiku nádobičkom od BSA . Mňa by zaujímalo akú to má asi presnosť? A hlavne tých druhov je strašné kvantum a takúto mašinku by využilo i cele PZ na prekontrolovanie si zbežne zbrane bez výstrelu. Ceny sú naozaj smiešne a možnosti veľké .
vlado84
na prekontrolovanie je dobra liska alebo macka na 100m
Edu
Čo by ste doporučili na nastavenie optických mieridiel ? Na trhu je množstvo laserových nastrelovačov ,magnetických a iných .Mna zaujal tento mechanický . Neviem však ako je to s presnosťou rôznych druhov a čo by bolo najvhodnejšie na prekontrolovanie si zbrane . Máte nejakú skúsenosť ?

[10.12.2009 23:18:11] Eduard Žákovic: odkaz />
odkaz

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.