Poľujem s týmto kalibrom už 10 rokov a je to veľmi univerzálna ráž.
Spätný náraz je v pohode, da sa povedať,že klasika, aj keď nemam vyskúšany na lahšich zbraniach ja mam Mauser M94.
Pri love srnčej zveri v zásade umiestňujem zásah na posledné rebro, nestíha odovzdať energiu, takže podliate to moc nieje a ešte nikdy mi kus neodbehol po zásahu, prakticky ihneď aj zhasne.
Lov jelenej zveri kde tento kaliber ukazuje svoje plusy, divina nie je podliata,až na pár výnimiek, kedy sa mi podarilo streliť cez lopatky , alebo nejaku krížnu ranu.Zver ukažkovo značí, a v mnohých prípadoch je aj počuť naraz gule. Aj pri horších zásahoch zver neodbieha na veľke vzdialenosti, max. do 50 m a ostava stáť, veľmi dobre farbí.
Diviačia zver- rovnako u zveri jelenej , ale nemá taky stop účinok, ak je horšia rana slabšie farbý a odbieha takmer po akomkoľvek zásahu, ale rovnako do 50 m je vačšinou nájdená. len v jednom prípade sa mi stalo, že nebola absolutne žiadna farba a po nájdení kusa asi po 80 m. bol kompletne z výstrelovej strany podliaty od predu až po stehná. prakticky vyfarbil pod kožu sa da povedať.
Strelivo asi naj je od f. winchester a tiež používam sako všetko 11 g. zle skusenosti mám zo seliermi, kde je zrejme strašne mäkká guľa, a zver jednoducho ani nevie že má ranu, prípadne vobec nefarby a podliate z oboch strán.