dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
huntingland.sk termovizia pixfra
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

skusky,vystavy - diskusia

autor: dolina
pridané: 24.11.2009 19:07
zobrazení: 1 885
hlasov: 0
Vedel by mi niekto poradit,ako je to so zadavanim titulov na vystavych a skuskach?Chystam sa v januari na vystavu tak by som chcel mat ako-taku predstavu,dik.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
FLATretriver
dolina daj si stranku slovenskej kinologickej jednoty tam to maš rozpisane čo a ako, a informuj sa poriadne aj u chovatela mne sa na mojej prvej výstave stalo že som vyhral vyborny 1 CAJC jedna česka chovatelka mi povedala ze si mam ist zobrat diplom a možem ist domov, lenže som ešte volal znamemu a naštastie ma informoval ze ešte mám ist o sútaž najkrajši mladý pes výstavy ,,smozrejme zavydela tá pani s česka
grom6
neviete kedy su v okoli nitri brloharky
dolina
Tak toto bolo pekne rozpisane,diky moc saintdevils.
saintdevils
na vystave su psy jedneho plemena rozdelene do kategorii podla pohlavia. Kazda kategoria sa potom este deli do jednotlivych tried, podla veku, podla toho ci ma pracovne skusky atd.... a to do tried - steniat, dorastu, mladych, trieda otvorena, stredna, pracovna, sampionov, veteranov. v kazdej triede dostane psik posudok a je ohodnoteny znamkou vyborny, velmi dobry, dobry...atd, a urci sa poradie jednotlivych psov v triede ( cize - vyborny 1, vyborny 2 a podobne). Najlepsi jedinec v triede ( vyborny 1) ma narok na udelenie titulu CAC (alebo ak ide o triedu mladych CAJC) - co je vlastne kandidatura na narodneho sampiona( taketo musi psik / sucka ziskat 4 v jednej krajine a stava sa narodnym sampionom). tento titul ( CAC, CAJC) je nenarokovatelny, cize jeho udelenie zavisi na vynimocnych kvalitach psa a subjektivnom nazore rozhodcu :)))....pokial ide o medzinarodnu vystavu, vybera sa este zo vsetkych CAC suciek ( podobne aj zo vsetkych CAC psov) najlepsia sucka( zo psov pes) a ziskava titul CACIB. Na zaver ide CACIB sucka + CACIB pes + vitazi mladych( cize CAJC sucka + CAJC psik ) a vitaza plemena. No a vitaz ziskava titul BOB ( best of breed) a stava sa najkrajsim jedincom daneho plemena.........
dufam, ze je to ako tak zrozumitelne :))) drzim palce na vystave :))

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.