dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

AJD - diskusia

autor: klenovec
pridané: 12.10.2009 21:23
zobrazení: 3 518
hlasov: 0
Poprosim o radu skusenych chovatelov. Rozhodol som sa o kupu psika AJD, sice ho ešte nemám ma len pár dní, idem prenho až v novembri. Vyrastal som od malička so stavačom a s duričom mam mizive skusenosti. Ale ja hlavne potrebujem v prvom rade radu ako začínať so štenaťom, hlavne ake krmivo, ake je pre štence najlepsie a veci okolo toho. Ďakujem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
klenovec
ok, dakujem
zalesak
no s tými vychádzkami opatrne šteňaťu veľmi neprospievajú dlhé túry na rast. všetko treba s mierou.
klenovec
Fatran aj ja som si to myslel ze to tak budem robit aby si zvikol a pomali spoznaval revir. Lesnica aj ja som uz mal odporucania na Royal Canin takze to asi skusim aj ja, zatial dakujem.
fatran
Nazdar Klenovec ja som tiež od šteňaťa dával acanu a bola v pohode takže som bol spokojný.A šteňa ber do revíru hneď ako bude za tebou vládať chodiť.
lesnica1
v prvom rade nezabudnúť opýtať sa chovateľa, čím boli šteňatá doposiaľ chované a pre istotu si aspoň trochu tohto krmiva zobrať a postupne zo dňa na deň meniť stravu. Nie prudkú zmenu. pre šteniatka by malo byť krmivo hlavne s obsahom bielkovín. My granulky zalievame zovretou vodou a primiešame piškoty a sušené mlieko. krmivo acana je ozaj dobré. Nám z neho ale štence chytili hnačku, tak sme prešli na Royal Canin Starter. To nemá chybu. Obsahuje myslím sušené mlieko, takže šteniatka aj pekne rastú.
zalesak
no najlepšia je varena strava ale pokiaľ ju nemáš tak kúp kvaliten krmivo ja som daval svojmu acanu a potom som kupoval priamo u zverolekara. Zo začiatku do 8 mesiacov si so psíkom hlavne musite porozumieť a zvladnuť zakladný výcvik potom môžeš smelo pristúpiť k vychádzkam do revíru a sledovaniu stôp diviačej zveri vychváliť, jeleniu nekarhať srnčiu okamžite brať zo stopy a karhať nesmieš, lišču a zajačiu nekarhať.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.