Páni s tou jeleňou zverou je to úplne v poriadku no k lovu vlka skúste pozrieť moju diskusiu legálny či nelegálny lov. Vlk sa totižto v októbri môže aj nemôže loviť rovnako ako aj po 15-tom januári - viac uvedená diskusia. ◄ reagovať
Samozrejme ,ak chce človek žiť v spoločnosti musí sa jej prispôsobiť . Pre mladého človeka musí byť samozrejmosť angličtina,ovládanie PC,vodičák,mobil a veci potrebné k životu v tomto rýchlom svete. ◄ reagovať
edu, myslim, ze netreba, to je len normalne vzdelavanie, ak ta nieco zaujima, ak nie kasli na to, ale za vysledky nerucim....... ◄ reagovať
Ako obyčajne zamontujem tu politiku :) Raz jedna žena nebudem menovať povedala na výsledok volieb keď sa dostala SMK do vlády . " Och bože teraz sa budem musieť učiť po maďarsky !!! " Tak sa jej kamarát opýtal: Učili ťa rusky? A vieš ? " Neviem " Nemecky vieš ? "Neviem" a anglicky ?" Tiež neviem " Tak sa ničoho nemusíš báť nenaučia ťa ani maďarsky :)
Poľovník by sa mal vo svojom záujme vzdelávať . U nás to robí čiastočne hospodár . Keď nám prečíta nové veci ,vyhlášky a nariadenia . Neznalosť zákona neospravedlnuje . Zasa nie je toho toľko aby to musel človek študovať . Možno by stalo za to urobiť výcuc napríklad v zmenách nového zákona a vypublikovať iba zmeny a veci ktoré zostali nezmenené nepublikovať . Bolo by toho čítania menej a verím ,že by si to v skratke preštudovalo viacej poľovníkov ,ako celý zákon . Ja som si ho prebehol trvá to asi 10 min . Samozrejme ,že je potrebné mať naštudovanú i vykonavaciu časť vyhlášky . Obyčajne však najviac mudrujú ľudia ktorí nový zákon ešte ani nevideli ani vyhlášku :) Bystricka veru treba mať pod širákom . V tvojej pozícii je to dokonca nutnosť . Pekný večer a LaL zdar. ◄ reagovať
to neviem ,ale snazim sa, aby som nebola hlupa ako buk, poznam velmi vela polovnikov, ktori nic, ale vobec nic nestuduju, nezaujimaju sa a vobec nechcu nic noveho prijat, proste spravili skusky a hotovo, to im vraj staci............tak taka nechcem byt ◄ reagovať
No a nech sa páči, už je to oficiálne a spomínaná vyhláška vyšla v zbierke zákonov pod číslom 344/2009 Z.z. Kto neverí, nech si naštuduje.....:o))) ◄ reagovať
sniperko, vies, ze aj my sme sa o tom bavili, preco to nie je oficialne, neviem, ci to ma byt podpisane, alebo vyhlasky minister nepodpisuje..............inak vam dakujem, ze sa vam so mnou dobre komunikuje ◄ reagovať
Vlk OK 4 mesiace aj keď by to zniesol aj počas ruje aspon od 15.9.09, keď je vonku najviac "zelených" - legalizoval by sa odstrel.
Jelenice tiež OK, aspon december i keď ja osobne by som pridal aj november. ◄ reagovať
No to my len preto aby si nám aj ty niečo napísala....dobre sa s tebou komunikuje:o))) Ale nie teraz vážne .... ide len o to, že vo vyhláške je síce uvedená účinnosť no nikde sme ju nenašli čo sa týka "zoficiálnenia" čiže zbierka zákonov a ministerstvo pôdohospodárstva, lebo iné vyhlášky tam na týchto stránkach sú.... ani na nete som sa nedočítal o tom kedy a kto ju podpísal, aj keď sa v nej uvádza minister Becík.....(už bývalý)...:o))) ◄ reagovať
ta vyhlaska chlapci plati od 1.9. ako zakon, pekne spolu, ja neviem co tolko preberate ◄ reagovať
A nešpecifikujú ju ako návrh vyhlášky, ale ako vyhlášku a to komplet aj so všetkými prílohami...... ◄ reagovať
No veď to vravím, že je aj tam aj na iných poľovníckych, a na spz teda poľovníctvo.sk som ju našiel, ale nieje na stránke Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky teda:odkaz ani v zbierke zákonov zatiaľ čo som našiel na odkaz, preto som z toho taký, že neviem či je prijatá a podpísaná a začne platiť 1.9, alebo nie..... Ten wolfido ma poriadne načal, nevie kudy kam..... hej a "babo dík"...:o))) ◄ reagovať
Ale wolfido má pravdu na stránke ministerstva ani v zbierke na nete som to zatiaľ nenašiel, no je na mnohých poľovníckych stránkach aj na oficiálnej stránke SPZ...možno sú aktuálnejšie ako tá stránka ministersva...:o)))......tak neviem... babo raď...:o))) ◄ reagovať
Pre Bystricka:Prepáč moja, to bolo pre wolfido, nie pre teba, lebo ak to ministerstvo vdalo 10.8. tak by to malo byť aj podpísané, s tebou som 100% súhlasil...OKI???. ;o))) ◄ reagovať
ved ja nic netvrdi na 100%, tak bola vydana 10.8.2009, hovorim, ze na net sa dostala 22.8.2009, oki? ◄ reagovať
No neviem, ale ak je v nej uvedené že je z 10.8.2009 ...???....:o)))))))) ◄ reagovať
vyhlasku nepodpisuje prezident, tu si pripravilo ministerstvo spolocne s spz, prezident podpisal len zakon a vyhlaska sa na net dostal 22.8.2009, kedy ju spackali / myslim ze to je to spravne slovo/ presne neviem, ale mozno nas niekto pouci ◄ reagovať
Ako pozerám debatka sa troška rozbehla no k tomu čo bolo prioritne spomenuté v téme nikto nič, práve váš názor na vlka, jeleňa a holú by ma zaujímal. Aké v tom vidíte pozitíva príp. negatíva.... Aj keď aj debata všeobecne k zmenám v čase lovu všetkej zveri je zaujímavá a vôbec sa jej nebránim....:o))))) ◄ reagovať
ta sluka mala ostat ako bola..odstrel mal ostan na jar, vascsina polovnikov si tak zvykla ze sa zacina lovit prva sluka. ◄ reagovať
chcel by som ale vediet ze kto bol zato aby sa lovila sluka od oktobra do konca novembra? ◄ reagovať
ako to teraz je tak s tym uz nic neurobime, len to budeme musiet dodrziavat. ◄ reagovať
maros17: si sa trošku neskoro zobudil... na rôznych fórach bola a je o tejto problematike už dosť dlho diskusia, ale ani možnosť pripomienkovať tento nový zákon asi veľa z pôvodného zámeru je ho tvorcov nezmenila... hádam "nejakí plebejci" nebudú radiť na slovo vzatým, erudovaným a váženým "odborníkom" :))) ◄ reagovať
ved o to ide, ze niekto nieco zmenil a nemusel, ale co my s tym nic, ako sam napisala mozeme sa rozculovat, buchat po stole a nadavat, ale je nam to prd platne, pekne povedane ◄ reagovať
ale ked to niekto upravoval tak mohol nad tym pouvazovat porozmyslat ako bol ten odstrel doteraz a az potom nieco menit..niektore veci mohli ostat po starom.. ◄ reagovať