Strieľal som zo všetkých menovaných kalibrov (a nie po jednej rane) a sám dokonca .270win vlastním. Čo sa týka mannlicheru, je to dobrá zbraň, jedna z tých kvalitnejších, určite ňou nespravíš chybu, ale musí sedieť najmä majiteľovi. Ja vlastním SAUER 202 a nemenil by som, skočili sme si do náručia už po prvom dotyku u predajcu. Pamätám si, že keď som vyberal túto zbraň podmienkou kalibru bol aj príjemný spätný ráz,(rád lovím posliedkou, často strieľam v lese, nie z posedu) pričom tu jednoznačne vedie .270win. .308 ho ma taký ostrý, krátky, stačí si pozrieť dĺžku nábojnice, 8x57 niečo obdobné, je to najmä hrubšia guľa a strela má často aj väčšiu váhu. .270win subjektívne (a aj fyzikálne) kope mierne menej ako 7x64, ktorá bola tiež mojim favoritom(máme doma obe, viem porovnať). Lepšia balistika a miernejší spätný ráz ma donútili prikloniť sa k .270win. Spätný ráz je záležitosť viacerých veličín a to váhy zbrane, váhy strely, rýchlosti strely, lomenia pažby a tiež fyzických preddispozícii strelca. Inak bude kopať .270 win s 8,4g strelou a inak 10,1g strelou, rovnako tak rozdiel bude ak zbraň bude mať 2,7kg a ak bude mať 4kg. Osobne si myslím, že každý z menovaných kalibrov normálny chlap ustojí, čisto teoreticky, keď berieme jednotnú konštantu z menovaných veličín na všetky zbrane bude najmenej kopať .270win.
Každý z kalibrov je na všetko u nás žijúce dostatočný, čiže nemusíme veľmi zvažovať typ revíru, s tým, že 8x57 má troška navrch pred ostatnými pri využití na spoločných poľovačkách na diviaky, zvyšné majú opäť lepšiu balistiku pri streľbe na väčšiu vzdialenosť.