dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

iž 18 308w - diskusia

autor: spicer1
pridané: 17.8.2009 17:57
zobrazení: 4 902
hlasov: 0
čo by ste mi povedali viac o tejto zbrani,niekto vravy šrot niekto celkom sa da ,nikto že teraz si dali zaležat že su to inne husle dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Pepes33
Je to presne tak ako píše lanus. Treba tú páčku dotlačiť na pôvodné miesto, pri zavieraní flinty niekedy nedosadne tá páčka ako má dosadnúť - zostane visieť cca. do 0,5 cm. Videl som to na vlastné oči, s kamarátom sme boli na strelnici - má IŽ 18, 308W. Stalo sa to aj jemu ( povodne sme si mysleli že má zlomený úderník), až potom nás napadlo že to môže byť tá páčka.
lanus
peterb - že Ti Iž-ka neodpaľuje je z najväčšou pravdepodobnosťou len Tvoja chyba ,po každom "zavretí flinty" musíš náležite dotlačiť "záverovú páku !!!
peterb
Mám IŽ v kal .223 Remington. Je to nespoľahlivá zbraň. Je na nej upravená spúšť, ale niekedy odpály až na druhý krát. Už som prišiel o viac kusov, len preto, že mi IŽ nevystrelila. Pri nastrelovaní so strelivom IGMAN som ale dosahoval rozptyl na 100m do 3cm.Takže hlaveň a držanie nástrelu je v pohode. Dnes by som to riešil kúpou inej zbrane. ZBK, HARRISON-RICHARDSON.
Mrlian
Lanus, máš pravdu, ja som to zle napísal.
lanus
Mrlian - Iž-ky mávajú problém s udržaním "výšky" t.j. vertikály !
Pepes33
Osobne, ak by som mal kúpiť IŽ 18, tak len v kalibri 7,62x39 alebo 223. remington. Kamoš má túto IŽ 18 v 308W, kus od kusu je iný, ešte len keď ju kúpil, tak predpažbie tmavohnedé, pažba svetlo hnedá. Tak divno to vyzeralo. Ani len drevo nedávajú jednakej farby.
Mrlian
Daj si to do google alebo sa pozri na myslivost.cz táto flinta sa v kombinácii 308W vôbec nedoporučuje. Ide o zvláštnu interferenciu s kmitmi hlavne, ktoré sposobujú veľkú nepresnosť hlavne v horizontálnej osi. Pošpor a kúp niečo lepšieho. Sabatti alebo Effect. Ak chceš zlamovačku. Ak nie, myslím, že existuje veľa obstojných guľovníc v rozumnej cene.
zalesak
Nekupuj radšej prišetri a kúp niečo kvalitnejšie nie si tak bohatý aby si si kupoval lacne veci.
jagrezbar
Pokial najdes naboj ktory do nej zapasuje(asi nie S§B, treba do toho silnejsi naboj aby to bolo ako tak presne,, treba ich vyskusat viac) a das si zbrojarovi zjemnit spust alebo urobit napinak.. tak je to dobra zbran.Da sa s nou strielat aj na vädsie vzdialenosti ale najmä je dobra do pohonu lebo je lahka mala a lacna a neni ti to luto ked ju znicis.Ked sa to naucis rychlo prebijat nema to chybu. No tiez sa musi vydarit ako aj kazda ina...(alebo ako aj vsetko)
jager777
Pravda je niekde medzi ...niektoré kusy sú fakt nepodarené , niektoré stoja za to...skor sa to kupuje kvôli tej cene,nie každý si moze kúpit manlicherku ap.
Jager68
Ak maš chuť vyhodiť € len tak do vzduchu a zbytočne,nech sa pači.Ludia su naozaj nepoučiteľní.KUp ju a mas ju na cely život.Lebo len ťažko najdeš blbca čo by ju od teba kupil.JE to ako s tymi ,,fantastik" puškohladmi TActical a Edenberg...ake su super atd atd..Totalny šmejd cela IŽ-ka.
Lisiak73
Mam ho v 22š-ojke.Pri českom strelive rozptyl na 100 metrov 30 cm.Pri Norme 5-6cm....
Filipp
moj oco ma iz ale 30-06 je s nou spokojny je to lahka presna spolahliva zbran nenarocna udrzba

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.