Pravdepodobne si to predýchal a bol si v pohode s triaškou preto, lebo si nevystrelil ( nemal si v úmysle vystreliť). Mal som v mladosti to samé, čo Ty a vtedy mi jeden starý poľovník povedal, že „horúčka“ vznikne – vzniká viacmenej vtedy, keď chce človek uloviť silou –mocou zver, resp. za každú cenu a práve vtedy zver väčšinou chybí ( „horúčka, triaška ). Na jeho radu som párkrát len pozoroval zver z posedu a nestrieľal som, ale som si v jednotlivých intervaloch len zver „zobral“ do zámernej osnovy puškohľadu, znovu pušku zamieril, znovu sklonil a toto som urobil aj niekoľko desiatok krát v rôznych pozíciach. Počas týchto úkonov sa pozoruješ a zvažuješ ( dýchanie, postoj, správne zamierenie, zodpovednosť atď ), prípadne si môžeš opakovať nejakú formulku, napr. som pokojný a sústredený, môj výstrel zasiahne cieľ správne a smrteľne. Pri tomto je dôležité zver si akoby nevšímať! Zver predsa uvidíš aj zajtra, pozajtra, neskôr atď. Predsa nie sme tu len dnes. Pri tomto cvičení som sa výrazne zbavil nie len triašky, ale naučil som sa aj viac ovládať a byť pokojnejší pred streľbou. Netreba nič robiť nasilu, resp. „za každú cenu“! LaL zdar.