9,3x62 dobrý kaliber, strmšia draha letu. Spoľahlivo da dole cokolvek co u nas beha, značenie vyrazne, srnčie mne vždy v ohni nejake odkazovanie, ak niekedy aj dvihalo hlavu postavit sa nevladalo, muflony len 3 kusy, vsetky padli v ohni, dančie alebo padlo v ohni, alebo znacilo povyskočením, par krokov a pad, odkazovanie a zhasnute-odbiehanie nikdy, diviaky alebo v ohni /hlava, krk - tu je to pri pazdom kalibry, cez lopatku alebo vysoka komora), 1 kus odbehol 20 m a bol dostrelený ako zabrzdil, jeden kus mi s dobrou komorovkou odišiel do 50 m, pri baterke s dobrým farbením bol najdený (strelené srdce), vysoká dobre znacenie, par krokov a pad, alebo len kratke odbehnutie, najdlhšie cca 60 m. Ak to mam zhrnut, tak prevažžne po rane pad, alebo len tažke kračanie a pad....malo x sa stalo, že zver odbehla. Farby vždy dostatok (ked sa farba hladala), strelivo 18,5g oryx, TUG od RWS ma nepresvedčil, ma nejake J navyse, skor by som povedal, že už zbytočne silný. Par x sa stalo, že neprestrelil oryx kus, u tých tažších alebo pri rane na diviaka-hlava. Poškodenie adekvatne umiestneniu rany, ked sa posadilo na lopatku, kosť rozdrvena, podliatie bolo, ked na rebra bolo podliatia menej, niekedy skoro nic, v par pripadoch aj vyraznejšie, niekedy to bolo skor vyfarbene do blan, dalo sa to vytrieť handrou. V suhrne ta gula skor trha ako by podlievala, teda poškodenie nijako dramaticke, ale každa rana bola iná, štatisticky skor menšie poškodzovanie /strelených cca 80 plus mínus ks raticovej/. škodnu vypisovat nebudem, tam je to jedno. Ten 18,5g oryx vyzeral pre mna dost obstojne, nemenil som ho už potom za ine strelivo. 9,3x62 ako prvu gulu pre zaciatocníka lahsej konštrukcie a vnimaveho na spatny raz by som moc neodporučal, zbran si svoje kopne, ak je dobre vyvažena možno niečo menej, ale citit to je. 3006 som nikdy nestrielal s dobrým strelivom a napr. 13g gulou s nižšou ustovkou može robit tiez slušnu robotu, každopadne by mala mať plochšiu drahu letu, aj ked pri prakktickej strelbe bezneho polovnika par cm hore alebo dole nemože byt rozhodujuce. Zaklad je uvedomit si, že komora nie je od lopatky po stehna, ale niekde inde, treba proste dobre trafit.