Milan, máš pravdu, že je dávno doba, keď peniaze v poľovníctve nehrali až takú rolu. „Buzines „ je síce „buzines“, ale nie je všetko. Aj doba, keď bolo plno malej zveri je preč a predsa zostať pri nostalgických spomienkach nie je správne. Treba sa prispôsobiť novým podmienkam. Peniaze v poľovníctve, ale v pravom poľovníctve nehrajú takú rolu akú by sme im na prvý pohľad prisudzovali. Ak si aj „ pán zazobaný“ kúpi revír (výnimky potvrdia určite pravidlo), tak pokiaľ sa nebude správať ako poľovník, tak nebude mať z neho dlho osohu, lebo o revír sa treba starať a na to oni nemajú čas. Pravda, je možné si zaplatiť človeka, ale jeden, dvaja ľudia na to nestačia. Kto sa bude starať o zver, budovať poľovnícke zariadenia, tlmiť „ škodnú“, rešpektovať selektívny odstrel... Skôr, či neskôr skončia (pravda, na škodu zveri a prírody). Ku korupcii na OkO a RgO. Korupcia ako ju ja chápem je jedna z foriem trestnej činnosti, ktorá je stará ako ľudstvo samo ( i keď na začiatku vývoja ľudskej spoločnosti ju nemožno takto označovať). Vždy bol niekto, kto si privlastnil cudziu vec, či mal snahu získať nejakú výhodu oproti ostatným. Vždy sa ale ľudská spoločnosť s väčším, alebo menším úspechom dokázala vysporiadať s takýmito neduhmi a preto aj poľovníctvo sa dožilo dnešných čias. Aby prežilo a prežívalo aj ďalej, je treba sa starať o mladú generáciu, pracovať s mládežou, aby si ctila, vážila, chránila a zveľaďovala dedičstvo po svojich predkoch. Popri tom je treba sa vysporiadať aj s neduhmi doby ku ktorým nepochybne patrí aj korupcia. Rýchlokvasení kvázi poľovníci sami zanechajú „poľovníctvo“ v ich ponímaní, keď zistia o čo vlastne ide. Tak, ako pomaly vymierajú „mrazničkoví materialisti“, tak vymrú aj oni. Možno sa mýlim, ale som optimista. Preto aj robím a ak mi to zdravie dovolí aj budem robiť ďalej s mládežou. Druhý rok nám bude pracovať Krúžok mladých priateľov poľovníctva a ochrancov prírody, po piaty krát budeme organizovať deťom „Poľovnícky deň“ pri príležitosti MDD. Náš krúžok je len logickým vyústením vzájomného oťukávania poľovníkov, učiteľov, rodičov, obce a detí a preto si myslím, že sklamať dôveru toľkých ľudí by bolo prinajmenšom neslušné. Toľko môj názor. Lovu a našej prírode zdar! ( Tak sa zdravíme s deťmi, keď zahajujeme a končíme stretnutie nášho krúžku.) Štefan.