dnes je utorok,  22. máj 2012,  meniny má Júlia/Juliana,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:01,  dnes západ slnka: 20:25

Vycvik jazvecika - diskusia

autor: lacike
pridané: 5.2.2012 13:48

Ahojteporadi niekto s vycvikom jazvecika?

počet zobrazení: 1 223
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

gps obojok

komentáre

miro110, 7.5.2012 o 14:24

kcel by som sa spytať že kcem vycvičiť psa je to križeny

lubosS, 6.5.2012 o 20:14

zobrať zbran do ruky je jedna vec,zaliciť druhá a zdvihnuť nad hlavou a hroziť nou tretia. často pri love sa takto,zbran zdvihne,stavače tak reaguju na povel DAUN-zver sa neruší píšťalkou,či hlasom. odporúčam to ,mám to odskúšané so stavačmi, kokršpanielom aj jazvečíkom.

gabiko31, 30.4.2012 o 11:08

lubosS ďakujem za rady, fenka je veľmi temperamentná, z čoho mám radosť, ale o to to je ťažšie s tými tachnickými disciplínami:)

3006sprg, 29.4.2012 o 19:33

lubosS to s tou palicou je totalna ch*jovina, pes sa potom boji este aj ked zbran do ruky zoberies

lubosS, 29.4.2012 o 18:56

Doplnim predchadzajuce riadky- pomoze velka palice v ruke,ktoru som zdvihol nad hlavu,akoby som mu hrozil.Ak neposluchol udrel som vedla neho palicou a pritom ho karhal. Hned to pochopi- potom staci od psa ustupovat aked sa pohne zdvihnut palicu nad hlavu.Naskor sa skryt a predlzovat cas.POZOR- aj maly uspech chvalit,nechat sa odlizat a tesit spolu s nim. Druhe pozor-odlozenie skusat v lese- luka ,ci kriky nestacia, na skuskach moze pohoriet. prajem vela uspechov

lubosS, 29.4.2012 o 18:50

ja tiez odporucam knihu jezevcici v myslivecke praxi. Vycvik jazvecika bol v mojom pripade lahsi ako stavaca. Podla knihy som sa zameral len na to co jazvecik potrebuje,nie zbytocnosti. Vycvik bol len podrorovanie jeho vrodenych instrinktov a napr. na farbiarske skusky trval dva tyzdne-skoncil prvy v prvej cene. Dolezity je vztah medzi vami ak ste s nim casto,on sa bude sam snazit splnit vase prikazy.Je to presne ako v tej knihe -on sa tesi na vycvik ak su vase vztahy v poriadku. Pri odlození treba byt trvdy a prisny-ja som pouzil kapsu o ktoru som ho na remeni priviazal,dal povel zostan a ustupil som par krokov.Ak siel ku mne tak som hned krikom zasiahol.

pavian, 29.4.2012 o 11:57

Odloženie je jeden z cvikov, ktoré by sa mali robiť hneď od začiatku výchovy šteňaťa. Napríklad na záhrade pri práci, kde ťa pes najskôr môže vidieť, postupne aj so vzdiaľovaním až nakoniec dlhšie odloženie bez kontaktu, prípadne ešte aj na voľno. Závisí to ale vo veľkej miere od povahy či skôr temperamentu psa. A hlavne treba to stále pilovať ;)

gabiko31, 29.4.2012 o 11:49

Mohli by ste aj mne tý skýsenejší poradiť, ako by som mala postupovať s výcvikom odloženia, tak aby moja fenka pri vzdiaľovaní sa od nej, nezačala štekať? Ďakujem

krepelak, 21.4.2012 o 21:03

Vzhledem k tomu, že jezevčík je historicky nepojčetněší plemeno v držení myslivců- kynylogů, tak asi až zase tak špatní nebudou, navíc četl jsem spousty článků renomovaných kynologů, kteří cvičili spoustu plen loveckých psů a posléze ve stáří nejraději vzpomínali právě na jezevčíky. Jsou to paličáci, to je fakt, ale kdo tuto povahu příjme a umí s nimi v dobrém zacházet, tak si z nich udělá srdčení záležitost.Já bych rozhodně nikoho od jezevčíků neodrazoval.

nivo, 16.4.2012 o 7:25

V mojem původním komentáři jsem jenom napsal,že bych radši cvičil cokoli jiného než jezevčíka.Že nějaký pes je debil s tím tady začal 3006sprg.já ne takže klid.Tady ten můj pes neni první jezevčik co jsme měli doma dokonce můj strýc měl chovatelskou stanici standartu drsnosrstych takže opravdu jsem jezevčíků viděl dost.A to ,že jezevčík nemůže fyzicky v náročném terenu konkurovat jiným plemenům to asi je jasné.Proto si myslím,že je spousta jinych plemen ,které jsou prostě lepší.Kdo využívá jezevčíka tím stylem,že s ním sedí na posedu a pak potřebuje něco najít potmě tak proti tomu nic nemám.To,že jsou jezevčíci dobří barváři to je pravda,ale to jsou i jiní psi.Takže,kdo chce jezevčíka ať ho má ,já už nikdy.

tajfi, 15.4.2012 o 21:51

NIVO ja som chovateľom jazvečíka niekoľko desiatok rokov , ale čo si ty napísal budem komentovať starím pravdivým porekadlom: ,,aký pán taký pes"- toto sa týka výcvikom a pochopením nie len jazvečíkov....

3006sprg, 15.4.2012 o 21:05

ten kto povie ze jazvecik ma debilnu povahu, nech sa ide vysetrit...v com je debilny? to ze majitel je debil, zato pes nemoze...mozno je trosku viac tvrdohlavejsi ale nieje to nic s cim by si vodic nevedel poradit...jedina VELKA nevyhoda jazvecika je jeho vyska, leob akonahle napadne 10 cm snehu tak konci...

darinka, 15.4.2012 o 20:49

Takisto odporúčam knihu Jezevčíci v myslivecké praxi - je super spracovaná. a s čím konkrétne chceš poradiť?

findula, 15.4.2012 o 20:24

No Nivo patrně jsi ještě nikdy neviděl když jezevčík vyhraje podzimní zkoušky před ohaři a fousky.Patrně jsi nikdy neviděl když jezevčík udělá 12km dlouhou pobarvenou stopu jelena. Patrně jsi nikdy neviděl když stojí devíti kilový pes proti 120kilovému kňourovi.A patrně jsi nikdy neviděl když jezevčík tři dlouhé dny ve své lovecké vášni a obětavosti hlásí se zápale plic u postřeleného berana.Jen neznalec dokáže napsat takové nesmysli o jezevčíkách.Životem mne provázelo šest jezevčíků a na zkouškách jsem jich předvedl čtrnáct.Věř mi,že vím o čem mluvím

pavian, 15.4.2012 o 19:40

Vrele dopručujem knihu od Václava Vochozku - Jezevčíci v myslivecké praxi - a to nielen pre výcvik jazvečíka ale psov všeobecne... No a samozrejme to, čo odporučil Ravanelli ;)

nivo, 15.4.2012 o 18:07

No on ještě je,ale zatím co jsem na různých lovech viděl tak dost ostatních jezevčíků je mu velice podobných.Ale jak jsem napsal komu vyhovuje jejich debilní povaha jak psal kolega pode mnou,tak nech ho má,nemám nic proti tomu.

3006sprg, 15.4.2012 o 17:30

nivo to ze tvoj pes bol debil este neznamena ze vsetci su taki ;)

nivo, 15.4.2012 o 8:13

No mě zrovna se osvědčil lepší kiltix než scalibor.Mám doma teď dva psy,křepeláka a jezevčíka drsnosrsteho.Oba dva jsou to chovní psi ten jezevčík je už "důchodce",ale při představě,že budu muset cvičit znova jezevčíka mě jímá hrůza nesmírná.Radši cokoliv jiného jenom ne jezevčíka.To je samozřejmě můj názor komu jezevčík vyhovuje ať ho má,ale ja už nikdy.

Edu, 14.4.2012 o 23:50

Myslím ,že ani snehurka by nemusela smrdiet ked dodržiava hygienu .

kaluzka, 14.4.2012 o 23:07

lepsi je Scalibor.. nesmrdi

Edu, 14.4.2012 o 22:42

Myslím že snehurka by mohla o tom niečo vediet . Vie 7 naraz trénovať.

jozef, 14.4.2012 o 21:46

lacike osobne toto odkaz

lacike, 14.4.2012 o 21:30

Zdravim co pouzivate proti kliestom Ddakujem

lacike, 14.2.2012 o 21:36

nema niekto CD alebo DVD o vycviku jazvecika?

tajfi, 6.2.2012 o 9:01

Jazvečík nepotrebuje špeciálny výcvik (nejakú drezúru), čo potrebuje je fakt trpezlivosť nakoľko vie byť dosť tvrdohlavý. Na čo bol vyšľachtený má v sebe a žije s tým. Treba ho vnímať a chovať sa k nemu ako k členovi rodiny (a to doslovne).Potom bude vašou odmenou pekná práca v revíri. Jazvečík je ohromne inteligentný a vnímavý takže by som to povedal slovami : aký požičaj taký vráť. Čím pôjdete na ňho tvrdšie tým bude klásť väčší odpor.

Ravanelli, 5.2.2012 o 20:05

Trpezlivosť.

polovnik100, 5.2.2012 o 15:02

? co treba ?