dnes je utorok,  22. máj 2012,  meniny má Júlia/Juliana,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:01,  dnes západ slnka: 20:25

9.3x62 strelivo KS od RWS - diskusia

autor: jofik70
pridané: 21.1.2012 6:02

Ma niekto skusenosti

počet zobrazení: 1 081
počet hlasov: 0

komentáre

nofi, 11.3.2012 o 19:28

Je mi jedno ci sa niekto dotahuje o originalite... . Hlavne ze mi zver lepsie pada po KJG SR, ako po klasickom KJG. S tym KJG SR som toho roku odlovil hodne kusov. Lovu zdar

xwolf, 11.3.2012 o 18:10

Boze, to je zase znoska kecov. Ale vsak co ine ti mohli navykladat, ked jadro ich uspechu spocivalo v tom, ze akurat pravidelne odrbavali Moellera o peniaze. O nejakej originalite, funkcnosti a principoch funkcie tej strely mozu vykladat akurat sami sebe. Niet divu, ze im ten hnoj prestava ist na odbyt na rozhodujucom trhu - v DE.....Cela firma na cele s tym podarenym majitelom je to, co sa u nas da oznacit len vyrazom "banda chamtivych zlodejov".....od tych by som si nekupil ani papierovy obal, nieto este naboje. Nerad totiz podporujem zlodejov, co bohatnu z vedomosti a prace druhych a ked dojde na platenie, tak nie su k dispozicii

nofi, 11.3.2012 o 15:32

Pytal som sa na stánku SAX MUNITION na IWA ako je to s tou originalitou KJG, odpoveď znie: princíp KJG vymysleli v Juhoafrickej republike (povedali mi aj nazov, nezapamatal som si ho). Takze hovorit o originalite KJG od Lutza Moellera sa pravdepodobne neda. Asi na tom nieco bude, ak si to Lutza Moeller nedal "patentovat". SAX MUNITION vyrabalo KJG pre Lutza Moellera, rozisli sa (oznacili to za nezhody). Sax munition prerobilo strelu KJG na KJG-SR, ktora ma naviac tieto vyhody oproti kalsickej KJG: 1. fragmentacia naboja sa zacina cca po 2,5 cm po prieniku kozou (vid video: odkaz), kdezto pri klasickej verzii KJG ovela neskor, 2. fragmentacia KJG-SR nastava pri minimalnej rychlosti 650 ms, kdezto klasicke KJG potrebuje ovela vyssie rychlosti, aby doslo k fragmentacii strely. Ja osobne pouzivak KJG SR a som maximalne spokojny. A polemizovat o originalite nebudem: 90% z nas pouziva na svojich puskach zaver mauser, takze vacsina z nas nema original ak to nie je zaver vyrobeny mauerom. :-)

dede, 1.2.2012 o 11:04

RADO 100 - díky za info. Keď sa to doladí, na originál KJG (odkaz ) prejdem aj ja.

rado100, 31.1.2012 o 20:30

Je to neseriózne, hlavne keď Lutzovi začali chodiť reklamácie na strely ktoré vlastne ani nevyrobil. V Schnetz mali tú drzosť vydávať svoje nevydarené strely za strely Lutza Moellera a inkasovať za ne ako za originál. Dnešná informácia od predajcu KJG je že ukončil spoluprácu so Schnetz-om,vybavil papiere a osobne sa dohodol na spolupráci s Moellerom. Takže potom budú originál strely zaručené.

Jager68, 31.1.2012 o 12:44

Vysoko neseriozne.....kde to robia? Existuju predsa nejake licencie,patenty, ochranne znamky atd atd....ked sa to drbe takto už aj v Nemecku...koniec. Všimol som si,že kal.270 Moeller vynechal.Niektore su nadupanejsie v SAX, ine zas u Moellera. ALE ORIG.Moeller je Moeller.

glen, 30.1.2012 o 21:53

Jager68, Schnetz aj SAX dávali v minulosti do svojich nábojov originál KJG-čka,ktoré stáli x EUR,potom až dodnes tam začali šúpať kópiu a cena zostala s okopčenou strelou KJG rovnaká!

Jager68, 29.1.2012 o 18:43

Nie je možné,že SAX nakupuje strely od Moellera? Original strelivo od Moellera na Slov. zatial este nie je.

pilis, 29.1.2012 o 14:56

A co řeknete na Náboj Geko?

glen, 29.1.2012 o 13:03

Nofi, prepáč že až tak neskoro ,ale Tebe nevadí,že za kópiu strely dávaš také isté peniaze ako za originál?

jofik70, 26.1.2012 o 23:31

to ich nikto nemal

conty, 21.1.2012 o 21:02

ja pouzivam RWS UNI clasik, 19.gr., 680m/s na 100m. a 4393j na 100m. co sa tyka prevysenia ja na tom takmer ako ostatne strelivo ale podla mojich skusenosti ti poviem ze je to tazka strela a nema ziadny problem s prekazkou v drahe strely pre mna to je najlepsia puska, pokial uvazujes o tomto kalibri tak za tento aspon ja platim 3,25e za kus este ziadna zver mi po zasahu neusla a zverina je naozaj len malo poskodena

jofik70, 21.1.2012 o 19:44

ved uvydim ako sa budu tie RWS spravat na zverine

nofi, 21.1.2012 o 19:26

Glen, mozne to je. Ja pouzivam KJG cca jeden a pol roka a mozno som nemal nikdy original strelu od Lutza Möllera (neviem??). Posledny polrok strielam KJG SR (od SAX) a spokojnost maximalna.Ja som rozdiel v nich nevidel. Presiel som na KJG kvoli tomu, ze 19 g RWS a 18,5g CDP mna osobne dost kopali. Ked som tam dal KJG tak je to radost strielat, balistika je tam fantasticka, poskodenie diviny minimalne (parenchymatozne organy su v okoli strelneho kanalu na kasu, ale svalovina nie) a vacsinou zver ostava na mieste aj pri horsom zasahu! Aj ked KJG je rychla strela, tak jej nerobia problem ani kriky... . Pripajam video testu KJG SR 9,3x62: odkaz

glen, 21.1.2012 o 14:04

Nofi , ja som počul od dovozcu streliva so strelou KJG a tú informáciu má od konštruktéra strely KJG p. Lutza Möllera ,že firma Schnetz z Rakúska ani firma Sax z Nemecka do svojich nábojov už nejaký čas nedáva originál strely KJG a MJG,dokonca je o tom písané aj na Möllerovej stránke. Ževraj z toho dôvodu už Peter Jedlička so Schnetzom skončil spoluprácu a v blízkej dobe má doviezť strelivo priamo od Lutza Möllera odkaz

nofi, 21.1.2012 o 13:24

Ja som skusil kjg a som maximalne spokojny.

mibe74, 21.1.2012 o 9:18

co tak skusit 21,1 gramovy oryx od normy?