Chcel by som sa spytat na vaše skusenosti zo srčiou vábničkou od DEVANY a to najme na zvuk rujnej srny .
A čo tak klasický bukový list? ;)
Ani môj nemusí byť objektívna pravda .Len by som rád vedel v čom je praktickejšia tá devana ??? Podľa mňa v ničom !"Dvě sezóny jsem si také vyzkoušel univerzální vábničku Buttolo (hlas různě staré srny, srnčete, vřeštění, kácháč), která má intenzivní a daleko slyšitelný zvuk. Určitou výhodou je u ní možnost imitovat i tzv. „geschreck“, tedy hlas srny, na kterou intenzivně dotírá srnec (tento zvuk je někdy připisován násilně pokládané srně, ovšem raději v tomto směru volím mírnější formulaci, protože většina etologů se k jevu násilného pokládání staví víceméně odmítavě). Zejména s touto vábničkou jsem dosahoval zajímavých reakcí zvěře. Nikdy se mi ovšem nepodařilo odlákat srnce stojícího u srny, ani jsem nepřivábil zvěř naříkavým hlasem srnčete (tyto možnosti vábnička Buttolo podle souběžně distribuovaného DVD umožňuje). Toliko v krátkosti předchozí zkušenosti a nyní již zpět k typu „Nordic Roe“." odkaz
Edu ved ja nevravím že je zlá len si myslím že tá devana je praktickejšia(to je len môj názor,nemusí to byť pravda).:D
paroha a parohacik bude to naozaj iba tým ,že nemáte skúsenosť s buttolom. Je to univerzálna bábnička ktorú netreba ladiť ani sliniť . Pootočíš čo chceš písknuť a stláčaš . Zvuk je verný a obsluha je jednoduchá.Devana prešla masívnou reklamou v časpoisoch. Žial podobnou ako edemberg či tactical . Ja mám buttolo vyskúšané a doporučujem každému aby si to overil v praxi .
mame s otcom aj tu novú s balonkom,zvuk sa mi teda vobec nepozdaval ale niakych srncov sme na nu dovabili...
Nemáš začo ešte som s ňou vonka nevábil až túto ruju ale iba doma som skúšal podľa videí a tak
aha tak dakujem za radu
Myslím že 13 € nie som si istý ale bola kupovaná v LH v Margite.Budeš s ňou spokojný normálna klasická vábnička =D :)
ja dám predsa na tú oerenú kvalitu DEVANU a kolko stála?
Ja som dostal ako darček na Vianoce DEVANA Rujná srna drevená už sa teším na ruju Je to výborná vábnička.Určite si ju kúp. S buttolo nemám žiadne skúsenosti ale podľa zvuku na vidách vyzerá byť dobrá ale ja by som si kúpil radšej tú DEVANU.Neviem na tebe záleží ktorú si vyberieš:
cita ak ti to nesedi skus dat dole tu gumu a fukaj do toho, videl som ze uz to aj takto pouzivali
cita skus to reklamovat ked sa ti to nezda podla mna ti to p. Ing. Mihálko bez problemov vymeni
Jo, butolo je výborná, taky ji mám, ale prostě moje Devana s balonkem dobrá není...
Tiež si myslím že buttolo je najlepšia voľba .
ta nova devana s gumou-uspesnost rovnaka ako s klasickou devanou, ja som tento rok skusal buttolo, pekne nato priskakuju srnce, a podstatne je to ze clovek nemusi mat hudobny sluch aby s tym vedel vabit, a hlavne nehrozi ze vabenie nejak pokazis.
A zkoušeli jste někdo tu novou s balonkem? To co mi přišlo, má hrozný zvuk a samozřejmě úspěch nulový. Předchozí normální dřevěná, byla ale dobrá...
Toho prveho z I.D.125564 asi 4krát zavábil.Toho druheho I.D.126180 raz aj to len z nudy lebo som o nom nevedel,toho prvého som videl.
a na tu rujnu srnu ste dlho vabil kym niečo prišlo?
Ja som mal hlas rujnej srny,podarilo sa privábit 2 srncov,bohužial som ju stratíl.Kupil som druhu ale už plač srnčata.Srny išli ako včely na med.Raz jedna skoro do mna vrazila.Bolo to už na koncí ruje tak už sa teším na novu.
Ja mám univerzálnu srnčiu od Devany a zatiaľ je to najlepšia srnčia vábnička, akú som mal.