Važení priatelia poľovníctva, chcem sa Vás opýtať, či môže poľovné združenie bez zriadenia živnosti vykonávať zárobkovú činnosť (pradávať guľáš, robiť verejné spoločenské aktivity....) za účelom zisku.
conty, príjem môže mať z hocičoho, ide o to že sú to väčšinou neziskovky, a zisk nevytvárajú, resp. ho musia použiť na zabezpečenie služieb, ktoré vytvárajú a nie v prospech členov. Iná vec je, ak nemá povolenie na prípravu a predaj hotových jedál( hoc aj jednorázovo), ako písal goret. Neviem ,čo konkrétne máš na mysli, napíš mi do pošty
county, ak ich chceš dodrbať, vytiahni na nich hygienické predpisy. Ale radšej to nerob, šlo by o vojnu volov, ktorá nemá víťazov, iba porazených.
na PZ vstanovach cinnost ako organizovanie polovnickych akcii?
ok pochopil som a suhlasim,vdaka, ale mne sa jedna o to, ze ci moze robit cinnost napr. to varenie gulasu s naslednym predajom na ktore nema povolenie
jedlovec vdaka, ale pokial robi cinnost, ktoru nema vymedzenu tak???? goret, neviem ale podla mna sa kazdy prijem zdanuje
Poľovné združenie je právnická osoba, registrovaná na DÚ s vlastným IČO - m a s vymedzeným odvetvím ekonomickej činnosti. Podnikanie dľa živnostenského zákona s tým nemá nič spoločné.
PZ nemusí mať živnosť, lebo je občianske združenie, ktoré nevytvára zisk a čo zarobí, to v pohode minie pri plnení cieľov a úloh, pre ktoré bolo vytvorené.
samozrejme, že môže a do určitej výšky čistého príjmu ca 10.000 € neplatí ani daň. Možno teraz je to už viac. Činnosť poľovníckeho združenia nie je živnosť.
ok ja s tebou suhlasim len sa pytam ci je to mozne aj bez zivnosti, pretoze kazdý kto chce nieco robit musi mat na to zivnost alebo obch.spol.
Prečo myslíš, že by nemohlo ? Vo vašom okrese vari neorganizuje nikto poľovnícky ples či zábavu a nepredávate tam guláš a iné veci ? Myslím si, že viacerí to takto robíme a nie je s ničím problém.