dnes je utorok,  22. máj 2012,  meniny má Júlia/Juliana,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:01,  dnes západ slnka: 20:25

potrbujem surne poradit - diskusia

autor: durko59
pridané: 4.1.2012 11:42

je vhodne vyniest sol k repkovemu polu?  prosim o radu...dakujem

počet zobrazení: 1 427
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

komentáre

zobrazené 1-40 z 80 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
Osamelyvlk, 7.1.2012 o 4:30

Aj u teba je zver oslabená zimou?

durko59, 6.1.2012 o 22:19

Osamelyvlk už sa konečne poutieraj bo pociš k*kociny v tej teme

Osamelyvlk, 6.1.2012 o 21:08

"...a je oslabená zimou". KC. Ako môže byť gravidná zver oslabená zimou??? Veď by potratila. Vidno, aké máš chovateľské vedomosti... Ak zver plodí štandardné mláďatá, štandardná musí byť aj zima. Čo sa týka životných potrieb a podmienok. Nemyslíš???

axon, 6.1.2012 o 19:22

durko 59 soľ zveri neuškodí, ba naopak jej prospieva, hlavne na jar, keď prechádza a zelené krmivo a je oslabená zimou. A ja dúfam, že admin čoskoro "porieši" OV

durko59, 6.1.2012 o 18:34

to čo píše OV tak to už je ozaj na zamyslenie...ja som potreboval surne poradit či to zveri neuškodi v blízkosti repky a on si tu vždy svojho boha chváli...ja nepotrebujem vediet či bizony chcu sol alebo nie ale prakticke skusenosti... ako už tu prezentoval majko82 EDU či LovecFranz...za rady Dakujem ... a dufam že sa s Osamelyvlk bude niečo riešiť Admin

majko82, 6.1.2012 o 17:10

ano Vlčko od nás je to pochybné , len od teba sú všetky informácie hodnoverné , vlastne z tvojich periodík :-)))

Osamelyvlk, 6.1.2012 o 17:04

Smiať sa môžte, ale len na vlastnej neinformovanosti, resp. neochote prijímať informácie. Nielen odo mňa. Myslím na periodiká a médiá. Diviaky môžu byť v kukuriciach, dokedy sú na koreni, v zaburinených majú dokonca aj potravu. Len či konzumujú aj suché zrno kukurice. To by ste mali a mohli zistiť pitvou ulovených kusov. Mal by to však robiť výskum, aby to bolo hodnoverné a pravdivé. Lebo od vás je to pochybné.

FLATretriver, 6.1.2012 o 16:41

majko82 a ty si naozaj myslíš že OV Vôbec je vôbec v nijakom poľovníckom združení ?

majko82, 6.1.2012 o 16:22

pán Begala ja neviem kde vy žijete ??? boli ste vy vôbec niekde v revíry niekedy , to celé košice nekrmia a nedávajú soľ pre zver ??? východňare potom porušujú zákon !!! a to že kukurica prejde diviakom ako balast ??? to ste niekde len vyčítali od takého odborníka ako ste vy , a diviaky sa držia v kukurici len po dobu jej mliečnej zrelosti ??? prečo potom u nás diviaky utekajú z kukuríc vždy až pred konbajnami ??? na východe je to asi inak ako u nás na juhu ?? ale fakt sa už musím len smiať :-)))

Osamelyvlk, 6.1.2012 o 16:04

Dobre majko82, ale opäť musím zopakovať otázku - Prečo ta tak nie je s našou košickou??? O kukurici sa vie, že diviačou iba prechádza, ako balast. Neviem, ako to je u srnčej, ale ako vieme, tak ako pšenica, sa v zime v prírode v stave suchého zrna nenachádza, ani kukurica by nemala. V klasoch na rastline však vydrží aj do jari. Diviaky však po dozretí zrna kukurice opúšťajú. Držia sa tam len do stavu mliečnej až sklovitej "predzrelosti".

Jelsovec, 6.1.2012 o 15:51

Samozrejme aj srncia,ktoru sledujes z elektricky je potencialne ohrozena repkou.to ze ty to z tej elektricky nevidis a nevies jej zdravotny stav posudit je len a len tvoj problem.tak isto som presvedeny o tom ze tie solniky tam su a sol je podavana aj kosickej srncej.nevidim dovod,preco by to tak nemalo byt.mal by si tych 6 casopisov,co odoberas aj zacat citat.je tao tam urcite spominane

Edu, 6.1.2012 o 15:50

osamelyvlk nie neuveríš nikdy a ničomu iba svojmu bludu budeš verný to ti môžem slúbiť za teba :-D

Edu, 6.1.2012 o 15:49

Tak čokoláda kontra soľ :-D

majko82, 6.1.2012 o 15:47

dotaz k môjmu príspevku o uhyne srnčej , Vlčko u nás sa s pšenicou neprikrmuje nikdy , len zo zlomkovou a celou kukuricou a každý úhyn bol zdutý a prežratý z repky , toš môj posledný príspevok !

Osamelyvlk, 6.1.2012 o 15:43

Edu, ak to bude nevyhnutné aj pre našu košickú, uverím vám. Čestné slovo! Dovtedy sú to pre mňa len obkeciavačky. Skôr verím tomu, že keď k repke pridavali pšenicu, tak zver hynula. Pridali soľ, hynutie prestalo. A ešte s medicinálnymi lizmi a vitamínmi, pravda je možná. Ale keď k repke nepridáš pšenicu, nepotrebuje ani soľ. majko82, v Amerike som nebol, ale mám natočené pár dokumentov o bizónoch, ale ani v jednom dokumentaristi nezdôrazňujú, že by Američania zachránili bizóna soľou. Ani po prériách, kde sa voľne pásli, nebolo vidieť žiadne soľníky. Niekto tu dal odkaz s bizónmi, sú to ale farmové. Ja netvrdím, že bizón si rád nepolíže. Ale je to s ním asi tak, ako keď mojím deťom dáš čokoládu. Myslíš, že nezoberú? Aj ruku ti odtrhnú. Neber to zase tak, že nemám na čokoládu pre ne. Ale myslíš, že bez tvojej láskavej čokolády mi pomrú? Ale ochorejú?

majko82, 6.1.2012 o 15:10

Vlčko a ty si bol na tých prériách v amerike , keď tak horkodušne tvrdíš že tie bizóny tam soľ nikde nemajú a nenachádzajú ???

Edu, 6.1.2012 o 15:06

osamelyvlk máme to vyskúšané!!! Popísal Ti to majko82 keď im srnčia zver hynula na repkoviskách začali podávať soľ vo veľkom podľa doporučenia odborníkov a veterinárov a samozrejme podla nariadenia zákona o poľovníctve!!! Mortalita srnčej zveri na repkoviskách im klesla na 0% podobne Ti to tu popísalo mnoho iných LovecFranz atd. Zhodli sa na potrebe soliť komplet všetci odborníci . Podavali sme ti odkazov habadej na výskum . Všetko Ti je málo . Ty máš svoj blud a tým ideš stale proti všetkým relevantným dôkazom . Iný nebudeš mlynčok náš :-D

Osamelyvlk, 6.1.2012 o 14:57

Nehnevaj sa, ale čo máš proti príkladom zo zahraničia? Veď to súvisí s témou - či je vhodné dávať soľ zveri, ktorá ju v prírode nie všade má. Teda napríklad tie bizóny na rozsiahlej prérii. Prečo si zakrývať oči pred takým holým faktom? A nebrať si z neho príklad. Aspoň vyskúšať. Tomu nerozumiem. Ja v tom fakt vidím len zastierací manéver na obhajobu predajcov soli, teda komerčný faktor. Nie nevyhnutnosť pre výživu zveri.

admin, 6.1.2012 o 14:47

Osamelyvlk a zase sme v zahraničí pri bizónoch. Venujte sa téme a nie blbostiam! Áno naozaj to už nikoho nebaví čítať, netreba anketu! Ospavedlňujem sa za úprimnosť.

Osamelyvlk, 6.1.2012 o 14:31

Stopinko, keď to sleduješ, tak už tu taká anketa je - myslím, že má názov Kto sú ne/súhlasí s Osamelývlkom. Nejak sa "zasekla". Nevieš, čím to je? 3006sprg, ja nepočujem, ja ich tu občas čítam. Len teraz nechci po mne, aby som ti ich vyhľadával.

3006sprg, 6.1.2012 o 14:25

aa takze vlco pocuje hlasy ludi ktori s nim suhlasia...to uz fakt neni dobre ked pocujes hlasy... odkaz=

Stopinko, 6.1.2012 o 14:25

OV Truhlik, nieje problem poziadat admina o urobenie ankety kolko ludi suhlasi s tvojimi nazormi a kolki nie ?! Stalo by to za to aby sme vedeli ako to vlastne je.

Osamelyvlk, 6.1.2012 o 14:22

Ááále, Edu! Kto sú to všetci komplet? Ja dobre viem niečo celkom iné.

Edu, 6.1.2012 o 14:13

osamelyvlk FLATretriver to zle definoval nesmeje sa väčšina smejú sa všetci komplet . Nie je ani jediný človek ktorý by sa s tvojimi názormi stotožnil a Ty to dobre vieš .

Osamelyvlk, 6.1.2012 o 13:49

FLATretriver, koho myslíš drvivá väčšina? Edu, orol, Stopinko a im podobní? Pokiaľ iba oni, tak ma to teší. Inteligentní premýšľajú a obyčajne nepíšu.

LovecFranz, 5.1.2012 o 23:17

pre: osamelývlk....tak vedz, ze za to moze len jediná vec, a tou je- a tou je zanedbaný sex...... :)

FLATretriver, 5.1.2012 o 19:38

OV že si niekto dokola mele svoje choré teórie to by som pochopil,,, ale ked sa s teba smeje drvivá väčšina ľudí na tejto stránke na to musíš byť poriadny blázon ,,,, začni piť alebo doporučujem navštíviť psychiatrickú kliniku

Edu, 5.1.2012 o 18:30

majko82 smutné je že to nepíše on osamelyvlk ale jeho druhá osoba v jeho rozdvojení osobnosti schyzofrénie . Človeku postihnutému schyzofreniou nestačia žiadne relevantné informácie .Je škoda citovať odborníkov ,lekárov ,vedcov všetko je to k ničomu . On si bude stále opakovať svoj blud ktorý má zafixovaný ako jedinú pravdu žiadnu inú nepríma nezaujíma ho že všetci tvrdia uplný opak jeho bludu !!! Len on má excelentnú myšlienku a svet proti nemu brojí ale on je mesiaš a spasí svet jeho fantasmagoriou :-D Darmo vidí videá kde srnčia zver na repkoviskách hynie darmo číta o potrebe podávania soli zveri všetko je to nič . Jeho blud nemá žiadnu hranicu reality . Žije si svoju rozprávku ktorú si práve vymyslel pri estonskej kamere . Samozrejme nie je to rozprávka lebo by sa musela končiť dobrom . Je to zvrátené scifi ťažko duševne chorého eštebaka nič viac a nič menej .

majko82, 5.1.2012 o 18:19

ale čo sa tu zase pajedíte , viete že to nemá význam , Vlk si bude zavýjať stále svoje dookola :-)))

Stopinko, 5.1.2012 o 18:14

citaj OV Truhlik - Salt licks are another critical habitat feature for many large species of mammalian herbivores. Herbivores consume large quantities of plant biomass, but this food source is generally lacking in sodium, resulting in a significant nutritional deficiency and intense craving for salt. Salt licks are mineral-rich places to which large herbivores may gravitate from a very wide area, sometimes undertaking long-distance movements of hundreds of miles to satisfy their need for sodium. Because of their importance in alleviating the scarcity of minerals, salt licks represent a critical habitat feature for these animals. Read more: Critical Habitat - Species, Bay, Habitats, and Example - JRank Articles odkaz

Osamelyvlk, 5.1.2012 o 18:09

Naša je lepšia - nepotrebuje ich.

Stopinko, 5.1.2012 o 18:06

Tak bratislavska lestiskova ma k dispozicii aj solniky aj krmelce.

Osamelyvlk, 5.1.2012 o 17:49

Košická letisková nechce lízať, našťastie, ani soľ z asfaltky, hoci je obohnaná cestami zo všetkých 4 strán. Ale navrhnem poľovníkom, aby aj stredom lokality urobili asfaltku a solili po celý rok. hahaha.

Stopinko, 5.1.2012 o 17:39

OV neodrbkavaj tu ludi , tu je clanok o tom ako losy a wapity beru sol odkaz tu mas losa ako lize posolenu vozovku odkaz , tu mas mudrlant dalsi dokaz ze aj bizony beru sol odkaz

axon, 5.1.2012 o 17:25

OV dnes o 15:43: To neviem skade, ale viem. koniec citátu To nemá chybu, Joži vidieť že ti ide karta.

mibe74, 5.1.2012 o 16:37

OV a co si ulovil?

majko82, 5.1.2012 o 16:22

:)))

Edu, 5.1.2012 o 16:14

LovecFranz výborne si to popísal .Osamelyvlk v tvojom revíri sa iba sníva o bludoch v ťažkej forme schyzofrénie . Je to liečitelná choroba treba začať čo najskôr .Teda ak si už nezačal . pred rokom 1989 nebolo potrebné dávať bann .Všetko čo sa publikovalo prešlo prísnou cenzúrou . Kto by bol napísal pravdu toho by čakalo väzenie a samozrejme žiaden članok by nikdy uverejnený nebol. Ale ved ako eštebák krycie meno Háj to velmi dobre poznáš ako si hladal vnútorného neexistujúceho nepriatela a hladáš ho dodnes .

Osamelyvlk, 5.1.2012 o 15:59

mibe74, v "mojom revíri" sa neprikrmuje, ale LOVÍ!!! hossa9991, netáraj. V biomase má všetko. 3006sprg - bann dávali komunisti pred Nežnou. K vám ešte nedorazila???

Osamelyvlk, 5.1.2012 o 15:44

LovecFranz, toto prečítam našej srnčej. Určite to nevie.

zobrazené 1-40 z 80 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie