dnes je utorok,  22. máj 2012,  meniny má Júlia/Juliana,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:01,  dnes západ slnka: 20:25

potrebujem radu-fotopasca - diskusia

pridané: 2.1.2012 21:23

chcem kupit nejaku fotopascu.no chcem sa poradit aku.....chcem aby viac kamerovala ako fotila.tak taku aby boli celkom pekne, fajn videa.poradte......

počet zobrazení: 664
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

gps obojok

komentáre

motaq, 17.4.2012 o 21:58

vydrz baterii? ta zalazi od nastavenia, poctu fotirk, hlavne v noci ked sa zapina prisvit, tuto fotopascu pouzivam a baterie pri dobrom astaveni nemaju problem vydrzat 2 mesiace bez potreby vymeny, dlhsie som ju vonku v kuse nemal ale baterie boli stale ok ked som ju skladal. fotopasca ti vie prepocitat odhadovanu zivotnost baterii. vyrobca udava zivotnost az do 1 roka, ce je ale pri minimalnom nastaveni a idealnych teplotnych podmienkach. co sa tyka nastavenia tak min pauza mezo zabermi. ktora sa da nastavit je 15 sekund. takze 4 zabery za 1 min. a ak si nastavis multi shot max. 3 zabey na jedno spustenie cca v priebehu 3 sekund tak ich vies mat 12 za minutu. ak by si potreboval viac tak cez den sa da nastavit sekvencne fotenie (PLOT) a to sa da nastavit na min. 5 sekund. PLOT funguje tak ze fotopasca bez ohladu na to ci sa pred nou nieco deje alebo nie robi foto kazdych 5 sekund. ak si fotopascu nastavis ako Hybrid tak cez den bude fungovat ako PLOT a v noci ako normalna fotopasca teda na zaklade spustenia pri zaznamenani pohybu. zabery zaznamenane pomocou PLOT sa daju pomocou pribaleneho softvaru poskladat do "videa" teda spustis si zaznam pomocou prehravaca videi a zabery idu pekne za sebou. tu treba ale pocitat s tym ze zivitnost baterii pojde rapidne dole. odskusane pri nastaveni 15 sek. cize fotopasca urobila cca. 700 zaberov za 1 den a nejake v noci a baterie vydrzali asi 2 tyzdne. ale bolo to obrovske kvantum zaberov. dalsie vyhody su napr. moznost vyuzitia digitalneho zoomu, moznost nastavenia PIN kodu, moznost pouzitia SD karty do 32 GB. Bushnell sice nemam odskusany ale mne sa velmi M-100 paci aj kvoli tomu co som napisal nizsie. ak by si mal viac otazok kludne napis rad ti ich zodpoviem. tu odkaz najdes aj nejake zabery urobene touto fotopascou.

Finist, 17.4.2012 o 21:14

Trochu ma u Moultrie odrádza výdrž batérií a doba návratu 30sekúnd tj. 2fotky za minútu :-(

motaq, 17.4.2012 o 20:22

osobne moutrie M100. dovod. pozri si ako je umiestneny displej na moultrie a ako na bushnell. vyhoda umiestnenia u moultrie je ze pri montazi fotopasce si vies zapnut displej a prostrednictvo live previev vidis presne co bude fotopasca snimat. dalsia vyhoda pri moultrie je ze fotopasca sa da nastavit v troch roznych rezimoch a to fotenie, viedo a sekvencne fotenie. moutrie robi sirokouhla zabery, a kvalita foto je velmi dobra.

Finist, 17.4.2012 o 20:02

ktorú by ste si vybrali? odkaz

malypes, 26.1.2012 o 22:46

myslim ze to pomenovali ako Zvieracia kamera. Asi v tom to bude. Sadzobnik na ich stranke je v .pdf a ma 870 stran. Pozriem sa na to, ked budem doma.

motaq, 26.1.2012 o 22:43

ano peters, je mozne ze sa stretnes s roznym pristupom, ja som citoval zarucne podmienky viacerych dodavatelov z USA. a v tom tvojom pripade neslo o standardnu reklamaciu....

motaq, 26.1.2012 o 22:41

k tomu tvojmu rozdie;u sa vyjadrit neviem, ak tam bol rozdiel niekto nieco dobabral, je mozne ze zle zaradili vyrobok, napr na digi foto je clo 0 ale na kameru uz je ine...zalezi ako ti to colnik zaradi....

malypes, 26.1.2012 o 22:32

motaq: Mne vymerali colny dlh na zaklade faktury, do coho zahrnuli aj cenu postovneho, ako spominas. Kupoval som dve rovnake fotopasce v jednom roku a rozdiel v cle bol aj tak vysoky. Nemyslim si ze to spravil kurzovy rozdiel. Preto sa mi ich vypocet zdal podla pocasia upraveny. Pri zaruke tvrdim to iste. Ze tam na seba berie riziko. Fotopasce - tj citliva elektronika v skatuli ktora odolava pocasiu kdesi vonku v lese, sa aj castejsie kazia. Kupa bude vyhodna vtedy, ak natrafi na spolahlivy kus. A to dopredu nevie.

peters, 26.1.2012 o 22:27

uz som vela krat objednaval nejake veci z US ale do UK. kvoli tejto byrokracii u nas. k tej reklamacii jedna prelicka: objednal som si vyfuky na motorku z US ebay ale predajca mi poslal zle. nevedel o tom ani on. cislo dielu na original krabici bolo spravne, len vo fabrike zle zabalili. napisal som predajcovi mail ze co je vo veci ale ze urcite by som ich spat neposielal a ze si ich necham, predam niekomu u nas a objednal som dalsie. predajca pise mail ze sa velice ospravedlnuje aj ked to nieje jeho chyba a posiela mi dalsie gratis a tie zle ze si mam zavesit na stenu do garaze. :-) tak aj takuto skusenost mam s reklamaciou

motaq, 26.1.2012 o 22:14

malypes, colnici ti vymeraju colny dlah ktory pozostava z dph a cla. vtpocitava sa to z celkovej ceny vratane dopravy. dph je 20% a clo pri fotopasci nakolko je to digi fotoaparat je 0%, ziadna dalsia bulharska konstanta neexistuje... co sa tyka zaruky a reklamacie, nie je to problem vyreklamovat az na par drobnosti, ktore cenu fotopasce zmenia. 1. vacsinou v USA davaju zaruku 1 rok, 2. ak nieco reklamujes treba to poslat spat do USA co nie je zadarmo a 3. okrem postovneho do USA zaplatis aj postovne z USA do SVK po oprave...v SVK je zaruka 2 roky a ziadne vedlajsie naklady nie su....kazdy si musi zvazit cyhodnost nakupu v USA

motaq, 26.1.2012 o 22:06

ak ti to ma kto priniest tak potom je to ok, ja len ze ak by si to objednaval normalne tak sa to trosku predrazi a v niektorych pripadoch rozdiel uz ni je taky velky a hlavne kvoli zaruke sa to neoplati...ale ak ti to ma kto doniest tak je to o inom. ja mam dobre skusenosti s moultrie M100. odkaz v prvom prispevku dole.

malypes, 26.1.2012 o 22:06

Ja som tiez kupoval fotopasce z USA, jednu pre mna, druhu otcovi a s oboma bol problem. V prvej sa neprehadzoval IR filter a druha bola prilis rozostrena. Obe zavady som nastastie zvladol odstranit sam. Ak by som ich mal posielat naspat, uz by to take vyhodne nebolo. Len na okraj, ak nemas cloveka ktory ti ju kupi v usa a prinesie, tak ti colnici vymeraju clo co je 20(+6) percent z ceny na fakture x bulharska konstanta. Ale uznavam, ze ceny u nas su v porovnani s USA vyssie. Ci je to predlzenou zarukou, servisom, velkostou trhu, alebo jeho specifickostou, je otazka na distributorov. Ja mam Primos Truth Cam 35, ktory uz dnes parametrami zaostava. Tie fotky sa zdaju dobre, lebo ich dodatocne upravujem (expozicia, kontrast).

peters, 26.1.2012 o 21:53

napriklad pre toto: USD: odkaz EUR: odkaz jasne, kupil by som ju aj tu ale mam jednu znamu v US a nieco mi dlzi tak mi chce nieco priniest...

motaq, 26.1.2012 o 21:45

peters a preco ju nechces kupovay v SVK?

peters, 26.1.2012 o 21:35

malypes: tie fotky co mas v galerii su akou fotopascou robene? su celkom dobre. reklamaciu neriesim, bushnell som chcel preto lebo som niekde na fore cital dobre recenzie. jo.. aj ten Acorn sa mi pozdava.. este uvidim... ved moznosti je kopu. hladam nieco do 200 USD. reklamaciu neriesim. bud to bude fungovat alebo ne. kupovat to na svk nebudem. 300 eur by som za to nedal... a este keby mi to niekto ukradol...

malypes, 26.1.2012 o 16:50

peters: Bushnell ma medzi fotopascami dobre meno, ale presiel som si recenziu odkaz - test typu ktory sa vam pozdava a nedopadol dobre. Pri objednavke z USA (usudzujem podla odkazu) by sa vam navyse mohla pripadna reklamacia predrazit.

peters, 25.1.2012 o 22:22

ja pokukujem po Bushnell Trophy XLT : odkaz mate niekto skusenost s tymto alebo podobnym modelom od bushnell?

malypes, 24.1.2012 o 16:14

Ja mam jednu lacnu z USA, ale video robi dost zle (nekomprimovane a trhane) 10 videi a 1GB karta je plna. Mne sa osobne paci Acorn Ltl 5210A. Aj na forach v usa ju chvalia (pomer cena/vykon+funkcie+spolahlivost), len som zatial nemal moznost vyskusat. odkaz odkaz Ak vam ale ide naozaj iba o video, skuste sa pozriet po niecom co zvlada rozlisenie aspon 720p. Casom to ocenite.

motaq, 3.1.2012 o 14:26

ja odporucam odkaz alebo lacnejsia verzia odkaz