Dobrý deň! Potreboval by som poradiť, som študent strednej lesníckej školy V Hraniciach na Morave. Som tretiak, takže si začínam robiť poľovný lístok a zbrojný preukaz. Pýtal som sa učiteľa či nebude problém s ich vybavením na Slovensku. Odpoveď na moju otázku bola " Lovecký lístok by si si mal ASI bez vybaviť a zbrojný preukaz ti ASI nedajú." Prosím všetkých v tomto zbehlejších o radu! Vopred ďakujem!
záleží od toho ako to máme s ČR upravené zmluvou, neviem, zistí si to na MŠ SR, ak nie stačí jednoduchá nostrifikácia, žiaľ štúdium v ČR je už hodnotené ako každé iné v zahraničí, ale netreba si to komplikovať, nech ide na SPK a tam mu povedia či mu skúšku v ČR uznajú alebo nie, asi áno, lebo úroveň takejto skúšky v ČR poznáme, je prinajmenšom na takej istej úrovni ako v SR ak nie ešte lepšia.
Hekler aj v pripade, ze absolvuje SLS v CR? plati toto potom pre SR?
skúška na SLŠ nahrádza skúšku na PH, len pripomienka že PL už vydáva SPK tam si choď pre tlačivo a prever si aj kde budeš platiť poistku.
Ďakujem všetkým za vysvetlenie!
myslím že ano na vydanie PL by to malo stačiť, len neviem či to nahradí aj hospodárske skúšky. Hunter ale radšej si to ozaj prever na SPK.
este je otazne ci mu bude platit aj to vysvedcenie z polovnictva, ked to absolvuje v CR? ine zakony, predpisy a normy aj v oblasti polovnictva? odporucal by som si aj to overit na SPK.
hunter prečo myslíš že s tým budeš mať problém, na vybavenie PL Ti postačí overená fotokopia koncoročného vysvedčenia, kde je uvedený predmet poľovníctvo (samozrejme že tam nemôžeš mať 5 :-))) ) pôjde na Ok SPK, kde si podáš žiadosť na vydanie PL, zaplatíš príslušné poplatky, doložíš potrebné doklady, medzi inými aj tú fotokopiu vysvedčenia a PL máš vybavený. Mimochodom uvedené Ti nahrádza aj hospodárske skúšky, čiže ako absolvent SLŠ môžeš vykonávať aj funkciu poľovného hospodára. Ak už budeš mať vybavený PL, choď na políciu kde si podáš žiadosť o vydanie ZP. Tu musíš doložiť fotokopiu vysvedčenia, potvrdenie z SPK, potvrdenie od praktického lekára a od klinického psychológa. Za cca mesiac ( čo maš k dobru na učenie ) ti príde pozvánka na skúšky a keď ich úspešne absolvuješ, tak Ti bude vydaný ZP. Odporúčam skúšku na ZP robiť tu, nakoľko si urobíš aj doplňujúcu skúšku na držanie zbraní a streliva, ktorá sa robí v kurze na PL na záverečných skúškach, ale tebe platiť nebude, nakoľko ju budeš robiť v ČR. Už podrobnešie som Ti to napísať nevedel :-))).
Takže s poľovným lístkom by nemal byť problém? Ale ZP možem dostať až keď budem maž PL NIE?
budes, lebo skusky budes robit podla ceskych zakonov. ved uz ti to raz bolo vysvetlene. ak mas trvaly pobit v SR tak su ti ceske skusky na zbrojak nafigu...budes musiet robit skusky este aj tu.
Áno 18 rokov mám. Na škole mám predmet poľovníctvo (myslivost), z ktorého na konci roka dostanem vysvedčenie, na základe ktorého by som si mal vybaviť v mieste trvalého bydliska poľovný lístok. No obávam sa, že kvoli iným zákonom bude problém s jeho vybavením. A o skúškach na zbrojný preukaz ani nehovorím. Tie sa robia priamo v škole na konci školského roka. Dostaneme potvrdenie o vykonaní skúšky a s ním si musíme zájsť na políciu taktiež v mieste tvalého bydliska kde zbrojný preukaz dostaneme. Nebudem mať problém s jeho vybavením? Ďakujem za doterajšie odpovede!
Hunter, uz len logicky, ako ti mozu vydat ZP v SR ak skusky budes robit v CR podla Ceskych zakonov? v SR predsa platia trosku ine zakony ci? urob ako ti radi pandur1, vie oc com hovori :-D
hunter2010 máš 18 rokov, a keď si chceš vybaviť zbrojný preukaz na skúšky by bolo dobré, keby si si preštudoval Zákon o zbraniach a strelive, kde sa dozvieš čo je potrebné na vybavenie ZP a od koľkých rokov si ZP môžeš vybaviť. S poľovným lístkom by nemal byť problém, ja som na to potreboval pred 20 rokmi kopiu vysvedčenia, zaplatil som správny poplatok na Oko SPZ v mieste trvalého bydliska a dostal som jednoročný PL pre študentov SLŠ. Vtedy bol ešte platný zákon, kedy si brokovú zbraň na poľovné účely mohol držať aj na PL, čiže o to som to mal s brokovnicou ľahšie. A ešte k tomu ZP, choď na políciu - oddelenie dokladov v mieste trvalého bydliska, tam si podáš žiadosť na skúšky a v tej žiadosti dolu je uvedené, aké doklady budeš k tomu potrebovať.
preco by sa ti nemal dat vybavit zbrojak,ked budes mat vybaveny polovny listok na SR? pokial si dobre pamatam policajti budu chciet len kopiu polovneho listka a skusky na zbrojak budes skladat tu podla platnych zakonov.
Naozaj sa nenájde nikto znalý? Prosím píšte do pošty.