dnes je pondelok,  21. máj 2012,  meniny má Zina,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:02,  dnes západ slnka: 20:23

zbierka periel o poľovnícte - diskusia

autor: goret
pridané: 25.10.2011 10:46

Vážení diskutujúci, založil som to, aby "perly" o poľovníctve nezapadli v iných témach, a  tiež aby iné témy neutreli ujmu komentármi k nim :)

počet zobrazení: 2 634
počet hlasov: 2
okruh tém: voľná diskusia

komentáre

zobrazené 1-40 z 93 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
Osamelyvlk, 20.12.2011 o 11:15

Asi to tak bolo. Len tomu ešte uveriť.

goret, 20.12.2011 o 11:12

Noe mal príves.

Osamelyvlk, 20.12.2011 o 10:13

Stopinko, oči na stopky a lepšie čítaj: "...stiahla sa tam fauna z celej Eurázie." A k tomu len trošku domýšľavosti a prídeš na to, že tam patrí aj naša lovná zver.

Stopinko, 20.12.2011 o 8:37

Co ma indonezia s nasim polovnictvom? zase pises mimo temu!!!!!!

Osamelyvlk, 20.12.2011 o 7:27

Ešte na jednu perlu som zabudol. Vraj v Indonézii, na ostrove Sundy, treťom najväčšom ostrove na svete, počas doby ľadovej, pokračoval život nerušene ďalej. A keby len to - stiahla sa tam flóra a fauna z celého eurázijského kontinentu. Tak to tam bola riadna tlačenica. A ešte sa v tom rozmnožovať a vydržať 90 000 rokov...!? No, mám bujnú fantáziu, ale toto si neviem nijako predstaviť.

Osamelyvlk, 19.12.2011 o 22:06

Dnes opäť dobrá hláška na ČT2: Šumavské lesy po skončení doby ľadovej ohrozovali požiare. A cez dobu ľadovú? No požiare ich zrejme neohrozovali, ale ako mohli vegetovať? Ja si urobím DVD z takých krátkozrakých tvrdení a možno aj zarobím. Aspoň na pivo.

Jelsovec, 30.11.2011 o 8:33

Prepáč babo712, ale musel som :)) : Opakovačka 7x57 - viete mi niekto povedat nieco o tomto kalibry som sa docital n ajednoom fore ze je to gulovnica len do 100m a nad sto je to uz nic

miso111, 18.11.2011 o 15:47

Od Osamelyvlk 7.11.2011, 10.01:"To kde tak útočia túlavé psy na hubárov? Aj ja chodím na huby, je pravda, že tu máme vlkov, a tých sa psy boja, preto do revíru bez majiteľa sa skôr neodvažia"...:-))))) Ten záver je skvost...Škoda že sa najmä mojim kamarátom nepodarilo zohnať také bojazlivejšie hafany...boli by sa dožívali hádam aj viac ako 3-4 roky...ale to sa zrejme týka len tých túlavých...

Blaser300VM, 15.11.2011 o 20:57

Neviem, ci je to perla ale pravda to je. :o)) Ostuda. To uz mozem rovno na bicykli v Hunterkach dcere na promocie ist.

orol, 15.11.2011 o 20:49

Hanbil by som sa ako pes, keby ma niekto na takom posede videl, nie sa este na nom fotil ty truba. P.S- vyjadrenie blasera 300WM pod ID 139692 (15.11 2011- 20:27)- :-)))))

Osamelyvlk, 14.11.2011 o 8:35

O akom k.o. tu píšeš? Žiadne necítim. Len som teraz zaneprázdnený. Ale od zajtra voľno. O pozornosť - no ide, ale ohľadom kocúrkovčiny v poľovníctve, pomoci zveri,... Exhibicionista nie som. Skôr frustrovaný. To je rozdiel. Teda frustracionista /od slova frustrácia/.

Mrlian, 12.11.2011 o 18:02

koľkokrát sa tu chlapec chvastal s názorom čitateľov, periodikami a sedliackym oxfordským rozumom. Buď mu dal k.o. Edu, potom jelsovec, potom ja, potom goret, stopinko, foxmen, gowler a celá plejáda ľudí, čo niečomu rozumejú. A náš jozi akoby tomu záhorákovi, čo ide po diaľnici v protismere z oka vypadol. No čo, ďakujeme Goretovi, že mu vytvoril kategóriu, trošku škoda, že przní i iné diskusie, ale aspoň sme tam museli začrieť hlbšie do našich hláv a kníh :) Takže Jožinko, naďalej zápas o pozornosť, to je to jediné o čo ti ide, aj exibicionista sa potrebuje občas ukojiť :))

Osamelyvlk, 12.11.2011 o 17:37

Ale growler, tá matka, odpočívajúca s mláďaťom, urobila chybu, že pripustila hyenu nebezpečne blízko, potom sa mi nepozdáva ten prestrih, či naozaj napokon zožrali tú matku. Tá hyena sa mi zdá, akoby sa trhákom nevedela pustiť. Hoci by chcela. Mám video o bizónoch, v ktorom takisto ide zjavne o podvod, keď dravce požierajú bizóna, pritom ide o dvoch bizónov - s menšími a väčšími rohmi. Toho s menšími rohmi, mladého ohlodávali medveď, kojoty, straky, vrany, s väčšími, starého - larvy muchy mäsiarky. Takže - opäť si ma nepresvedčil. To isté byvol kaferský - je to zjavne mladý býk, ktorý padol levom za obeť. Poinformuj sa u zootechnikov. A Jelsovec tiež nemá dobrý odhad na ľudí - nie som ignorant, chcem len relevantné dôkazy.

growler, 12.11.2011 o 17:21

urcite si postrehol,ze nerobila rozdiely,ale skusala to pri kazdom jedincovi,kde sa naskytla prilezitost.bola to matka s mladatom,preto viem,ze dospely kus.tensie-mensie rohy budu koli samiciemu pohlaviu.urcite ta ospalost naznacuje poranenie,alebo chorobu,kedze vacsina criedy podriemkavala ... :) ale aspon sam si nepriamo potvrdil,ze predator nelovi len zdrave mlade jedince,ale jedince(z nejakeho dovodu)lahsie ulovitelne .. :) odkaz - stara flakota.Taku predstavu lososov a medvedov na neresiskach maju divaci dok.filmov,pretoze je zaujimavejsie pre divaka sledovat loviacieho medveda ako pozierajuceho uhyny.myslim,ze Jelsovec ta vystihol 10.11 o 20:13 presne.

Osamelyvlk, 12.11.2011 o 15:41

growler, tak z teba by bol zlý predátor. Keby si takto lovil, dlhého veku by si sa nedožil. Ja by som si vybral to menšie sloníča, stiahol pod vodu a tam by na mňa nemala ani jeho matka. K tej hyene - odkiaľ vieš, že ulovila dospelý kus? Najprv zaútočila na mláďa, to však bolo mrštnejšie, tak sliedila ďalej. Všimni si, že ju zaujímali ospalé kusy. Ospalosť môže byť aj prejavom zranenia, či nemoci. A ten kus na dospeláka nevyzeral - poznať podľa rohov, sú tenšie, ako u dospelých a aj podľa postavy a osvalenia vyzerá jednoznačne ako adolescent - do 4 rokov. A keď tú antilopu tak hltavo trhali a ešte aj supy čakali s diviakmi, tak to stará flákota nemohla byť. Medveď a lososy - každý zainteresovaný má predstavu lovu lososov medveďmi na ťahu na neresiská. Tvoje videjko ukazuje "jednu lastovičku, čo ešte jar nerobí". Výnimka z pravidla. Až uvidím viac takýchto videí, potom možno zapochybujem. Zatiaľ.... Stopinko, na to, že vlky nežerú srnčiu, som nezabudol a nezabudnem, lebo mi to zapadá na chlp presne do mojej nespochybniteľnej definície. Že je síce srňacina chutná, ale životunebezpečná pre vlka.

Stopinko, 12.11.2011 o 12:25

growler .... on tu tvrdil aj ine veci ... napr ze vlci nezeru srnciu. ale na to uz zabudol lebo to mu nezapada do teorie Velkeho bludu. :)

growler, 12.11.2011 o 11:26

nie nevybral,je to predator a vyuzil prilezitost,v tomto pripade neuspesne,ale budis. odkaz aj tato hyena v 2:07 minute branila teritorium,ked namiesto mladata ulovila dospely kus?medved vs losos,co zase pleties bludenie ...? tvrdil si,ze medvede sa nezivia mrtvymi lossosmi,na videjku mas jasne ukazane,ze sa zase raz pleties!

Osamelyvlk, 12.11.2011 o 4:11

Domsi, či ma to ešte baví? Neprestane, kým budem čítať bludy o dobách ľadových, stave núdze v zime, atď. Veď to poznáš.

Osamelyvlk, 12.11.2011 o 4:09

Domsi, v našej prírode toho veľa neuvidím, teda zďaleka nie toľko, ako v telke. A pre vlka nie je jeleň, ako jeleň. Najprv sleduj, potom súď, lebo zaostávaš. Stopinko, takých dokumentov, na ktorých predátory vyžierajú iba vnútornosti, mám kvantum. Ale aj osobnú skúsenosť, keď havrany, straky a iné vyžierali iba vnútornosti zo starých potkanov. Mladé zmizli bez stopy. Aj s chlpmi. Cita, sestre tejto jesene tiež zakvitla jabloň a dokonca sa vyvinuli aj plody. Veľké síce ako väčší vlašský orech, ale plody. O kvitnutí stromov a krov na jeseň vídame v telke, i vo svojom okolí takmer každý rok správičky. Nie je to však nijaká záhada, len sa stretli podmienky pre kvitnutie, zhodné s jarnými - teplo, vlhkosť, dĺžka dňa, atď. growler, k tomu útoku krokodíla na slonicu. Nebol to útok pre potravu. Vži sa do jeho kože a uvažuj - pre potravu by si si nevybral to menšie mláďa? Určite. Tam skôr išlo o útok predátora na predátora, alebo ochrana teritória. U dravcov je to bežné. Hoci slon nie je mäsožravec, ale krokodíl to má odkiaľ vedieť? ale to nie je podstatné. A k tým lososom. Madvede tam skôr zablúdili, ako cielene išli si zaloviť. Bolo by ich tam viac. Ako napr. keď čakajú na mrože - v jednom dokumente sa ich zišlo až 40 a aktívne lovili mladé mrože. Vtedy "padajú" aj teritoriálne hranice.

Solirov, 11.11.2011 o 15:01

cita - povie ti ze to bol urcite pytliak... :)))) alebo predrujny lov. :D

motaq, 11.11.2011 o 14:38

to urcite u joziho neprejde, tie lososy urcite uhynuli po zlom zasahu rybara alebo pytliaka....:-)

growler, 11.11.2011 o 14:22

jozi,anglictina ti nic nehovori a si skor na tie dokumenty,lebo veris len tomu co vidis,tak prezraty medved vs mrtve a zive lososy odkaz odkaz a tiez tvoj oblubeny krokodil s teoriou lovu len mladych jedincov odkaz

cita, 11.11.2011 o 12:58

Pro OV.. Kdysi jsem pomocí chemie chtěl zničit kopřivy a nějak jsem to přehnal, takže dvě dospělé jabloně, které v tom místě rostly najednou na podzim nahodily krásné květy (chtěly se rozmnožovat) a na jaře už nenarašily a bylo po nich. Co nám k tomu řekneš?

Stopinko, 11.11.2011 o 12:57

chlapi hen krokodili vyberaju musacie larvy z hrocha :D odkaz

Domsi, 11.11.2011 o 10:50

OV..., fakt ta to este bavi? Jedna perla za druhou to sa musi uznat, ale tiez nechapem admina preco to tak necha. Uplne uprimne si myslim ze by si sa mohol trochu umravnit a uvedomit.

motaq, 11.11.2011 o 8:37

osamely vlk, menej pozerat televizor a viac chodit do prirody, potom si niektore svoje perly mozes utvridt alebo vyvratit. Svorke vlkou ak su hladny je jedno aky je to jelen ci jelenica, dospele jelene su pre vlky velmi lahka korist hlavne v case ked zhodia parohy ale to v telke nedavaju... to pochopis az ked budes mat viac skusenosti s praxe. a k tomu rozumu, zaujimave ze v prispevku zo 4.11. 10:04 v teme odkaz si tvrdil nieco ine. Ale je dobre mat tu takehoto odbornika, aspon sa je na com schuti zasmiat :-D

Osamelyvlk, 11.11.2011 o 5:47

motaq, vieš, aký je rozdiel medzi oxfordským /OR/ a sedliackooxfordským rozumom /SOR/? OR hovorí, že pred 13 500 rokmi tu bol tisícročný ľad. Globálny. Ak si videl dokument Nahá veda 1. SOR tomu neverí, pretože nevie, kde bol život - na ľade, či pod ním. Čo sa týka poľovníctva - OR hovorí, že zver je v zime v stave núdze. SOR sa pýta, či sa môže živočích v stave núdze rozmnožovať? Či je rozumné liečiť zdravý organizmus, atď. A o tej jelenici - opakujem, záleží v akom veku bola a ak dospelá, kto pomohol vlkom k jej uloveniu - poľovník, či pytliak? Sám to nevieš. Vôbec to nie je presvedčivé, aby som prijal tento argument aj s navijákom. Jelsovec - argumenty prijímam, nie poloargumenty. Až mi niekto vysvetlí, či je možné rozmnožovanie /argument/ v stave núdze /poloargument/, potom sa tu všetkým ospravedlním a zaželám k Lovu zdar aj zlatú trofej a basu piva. Ignorant určite nie som. A ak, tak ignorujem iba poloargumenty.

Jelsovec, 10.11.2011 o 20:13

Nezazil som vacsieho ignoranta...az si myslim ze to nie je ignoracia,ale neschopnost priat argumenty.Tie Stopinkove su jednoznacne...

motaq, 10.11.2011 o 19:58

inak k tej zdochline, kedze sa jedna o NG tak predpokladam, ze by napisali, ze zerie uloveneho lososa ak by islo o uloveneho lososa a nie zdochlinu. sedliacky rozum. tusim si este nemal tu cest visiet medveda ako si pochutnava na jelenici, ktoru strhli napr. vlky. bolo by treba obcas vybehnut do lesa a nie len sledovat estonsku kameru a citat.

motaq, 10.11.2011 o 19:52

v tejto teme odkaz tvoj prispevok 4.11. o 9:55, prepokladam, ze kedze to je tvoj revir tak by tam platil tvoj rozum. a to, ze ked si chodil ty na strednu tak sa ucila len rustina je vyhovorka...ale o to nejde, je jedno ci nezmysel povies po slovensky alebo po anglicky, v kazdom pripade to ostane nezmysel, ale aspon mame periel ako maku. inak ten oxford je trosku dalej, niekde na vychode, ci?

Osamelyvlk, 10.11.2011 o 19:36

No to som pochopil. Ale ako zdochol - po vykladení ikier, alebo ešte pred ním ho zabil medveď? To ma zaujíma! motaq, kto ti povedal, že mám oxfordský rozum? Keď ja som chodil na strednú, učili sme sa len ruštinu. Preto potrebujem prekladač. Oxford ani neviem, kde je. Dakde pri Žiline?

Stopinko, 10.11.2011 o 19:27

OV Oxfordcan ... National Geographic: Black bear with salmon carcass. V preklade Medved cierny so zdochlinou lososa.

motaq, 10.11.2011 o 19:15

tak toto je perla: po čase sa pokryje larvami mäsiarky a tie prilákajú medveďa /oberá ich, ako maliny/. A toto este lepsia Tak som si to preložil na gúgli prekladači, oxfordsky rozum potrebuje goole prekladac :-D OV citat tvoje komentare je teda jedna velka perla.

Osamelyvlk, 10.11.2011 o 19:11

Z odkazov vôbec nie je jasné, či sú to lososy na ťahu, pred neresením, alebo po ňom. Nepresvedčivé. Podľa "veľkosti" potoka, jeho šírky, by to mohlo byť aj na ťahu na neresisko.

Stopinko, 10.11.2011 o 18:54

zeby nie ? odkaz, odkaz , odkaz, odkaz,

Osamelyvlk, 10.11.2011 o 18:41

Stopinko, 9,14. Pokiaľ som dobre vyrozumel, výskum v tomto odkaze sa robil o úhyne lososov medveďmi, na starobu, vplyve múch na rozklade mŕtvych tiel lososov, ale nie o konzumácii mŕtvych lososov medveďmi. Teda že mŕtve telá konzumujú iba larvy múch. Môže sa teda stať, ako u nás, na Slovensku, keď sa na návnadu používa mŕtvola starého koňa na prilákanie medveďa. Tiež koňa nikto nechce, ale po čase sa pokryje larvami mäsiarky a tie prilákajú medveďa /oberá ich, ako maliny/. Teda aj losos, ak sa do neho pustia larvy múch, tie môžu prilákať medveďa. Nie na starobu uhynutý losos.

Osamelyvlk, 10.11.2011 o 17:52

Tak som si to preložil na gúgli prekladači a poviem vám, je to pre mňa novina. Lenže - slovo je slovo, foto je foto. A zábery neukazujú, ako medvede žerú mŕtve lososy. Iba medveďa vo vode a kadávery po brehu. Tam však niet medveďa, ani orla, ktoré by sa kŕmili uhynutými a "prázdnymi" lososmi. Tak tu mi niečo nesedí. Nechcem sa s vami hádať, ale dám sa na bližšie preskúmanie. Pretože ten článok sa mi zdá, tak povediac, povrchný. Asi ako informácie z Poľany, kde vlky strhávajú trofejové jelene počas ich ruje. Že im k tomu "pomáhajú" nepresní lovci, to si nechce nikto pripustiť.

motaq, 10.11.2011 o 16:31

Solirov, tuto vyhovorku nemoze pouzit ved on ma oxfordsky rozum, a oxford je predsa anglicky ci? :-)

michal89, 10.11.2011 o 12:53

Príspevok bol administrátorom (goret) označený za nevhodný.

Solirov, 10.11.2011 o 9:35

Stopinko marna snaha ked si to neprelozil. na to ti napise ze po anglicky nevie a su to aj tak dristy. :))))))))))

zobrazené 1-40 z 93 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie