Aký máte názor, alebo skúsenosti s chýbajúcou strednou vetvou u jeleňa. Je to podľa vás dedičné, alebo nie. Máte niekto sériu zhodov, alebo aspoň dva po sebe nasledujúce zhody, s touto abnormalitou?
"tobruk", Mohol by si mi to, p.s., viac ozrejmiť? Príp. uviesť zdroj, citovať literatúru, atď. Chcel by som sa o jave viac dozvedieť, veľmi by ma zaujímalo, či môžem očakávať, že daný jedinec na rok znovu nasadí podobné parožie, alebo nie, prípadne aká je pravdepodobnosť opakovania.
Dados, chápeš špatně. Jedná se o dvě rozdílné výsady...
ak chapem dobre ide o nadocnicu alebo nie ?
Absencia strednej vetvy byva casto sposobena poruchami metabolizmu.
Nemyslím si, že je to vekom, lebo na chovateľských prehliadkach sme už posudzovali trofej jeleňa stredného veku s takouto abnormalitou a v tohoročnej ruji som pozoroval cca 6 až 7 ročného obojstranne korunového desatoráka pri jeleniciach, ktorému chýbala stredná vetva na ľavom kmeni.
Ja mam doma trofej jelena ktoremu na jednej strane chyba stredna vetva uplne a na druhej ma uplne kratku.Jelena som nasiel ako uhyn.Starsi polovnici tvrdia ze stredne vetvy mu chybaju preto ze bol prestarnuty a vekom mu ubudali vysady.Jelen mal 16 rokov