Prosím vás v akej najnižšej cene by som kúpil fotoaparát s ktorým by sa už fakt dala spraviť nejaká pekná fotky zveri vo volnej prírode???
Ďakujem.
Ja používam kompakt od sony, konkrétne ,,dsc h7,, je to už starší model no stále mi stačí. Ak by som to s fotografovaním myslel skutočne vážne tak by som si samozrejme kúpil zrkadlovku. Do budúcna však skôr rozmýšľam nad ďalším kompaktom od sony, konkrétne model ,,dsc hx100,, rada ,,dsc,, má podla mňa veľmi logicky rozmiestnené ovládacie prvky a prehľadné menu. Z h7čkou som nafotil viac ako 11 000 snímkov bez jedinej poruchy, takže značke sony verím a ak ďalší kompakt tak asi od nich. PS.:Z kompaktov budú určite dobrú robotu odvádzať aj Panasonnic, Nikon či Canon.
zacinal som s powershotom sx20 fotil som snim 1,5 roka bez jedinej poruchy pri -25°C bez hociakeho problemu poruchy ci zamrznutia ,fotil som snim v dazdi bez problemu, par krat sa mi strepal do snehu , vadrzal dost silne narazy na sklaly, vyfotil som snim cez 10 000 foto a mam ho v skrinke a furt funguje bez problemu PW istotne neni smejd a za tich 350e uz musi daco vydrzat
Zigi9 moja bývalá frajerka Mia s canonom PawerShot robila super kvalitné fotky . Teraz fotí 1000D čkou ktorú tiež veľa ľudí zaznava . Nemá žiadne špeci sklá . odkaz Nemám žiaden poznatok ,že by mal byť panasonic lepší od canonu v ultrazoom kategorii. Canon je canon potom mu ešte sekunduje nikon a potom už nie je nič .
ne sx30 ale řada PowerShot, takže předpokládám, že to bude stejný šmejd jako jeho předchůdci, ale můžu se plést, každopádně cena sx30 je pořád ještě dost vysoká oproti panasonicu a přitom kvalita obrazu je u ultrazoomů vpodstatně stejná
Patrac22 koľko je to veľa ľuďom ? Raz sa debatovalo na fotoserveri jednom o tom kolko foto vydrží uzavierka na canone 30D . Niekto tvrdil 30 000 iný dokonca vraj že až 100 000 čo iný tvrdili že to nie je možné . Nezapajal som sa do tej debaty iba som sa tiško usmieval lebo som mal nacvakaných 850 000 fotiek bez poruchy. Tiež sa teraz usmievam že sx 30 po dvoch rokoch odchádza najmä preto lebo sa ešte dva roky ani nevyrába :-D To musela nejaká veštica podávať také info do budúcnosti :-D
nie nic som este nekupil ale vraj sa ten sx 30 vela ludom kazí že po 2 rokoch odchádza...
čo uz si si ho kupil ? ak nie tak tiez by som zastal sx30
Velmi zanedbavaš schopnosť fotografa !!! canon power shot sx30is je super volba . Sú i iné kktiny ak ceš kup si ich fune či fine to je jedno . Canon je Canon !!! Nikon v ničom nezaostava a je to rovnocenný partner voči canonu . Dlho trvalo až dorovnal canon nikona v makre 105 VR o clone 2,8 ano canon urobil profi sklo zastabilizované 100 vku L triedy . Ok poho ale iba dorovnanie . Fotil som i Vrkom nikonom a skusil som si aj lkovu stovku . Pocitovo nikon mal na vrch !!! užasne kultivovane sklo.
a nejaký konkrétny ultrazoom ktry by bol najlepší ten lumix, leica fujifilm, canon atd... čo by si mi odporučil
odkaz potom odkaz - to jsou dva, o kterých vím a kteří přidávají pravidelně fotky, takže můžeš mrknout (mají nějaký olympus) Další byl odkaz ale musíš mrknout na jeho nejstarší fotky, ty fotil nějakým Nikonem Coolpixem ted už fotí zrcadlovkou ... no a další se mi nechcou hledat, bylo by dobré, kdyby se tu ozvali sami :-) ještě jednoho jsem našel, co stojí za prohlídnutí odkaz fotí se Sony
Jo a ten můj první příspěvek se týkal jen ultrazoomů!!! Mezi zrcadlovkami vybírej jen ze značky Canon nebo Nikon, ale cenově budeš úplně někde jinde než při ultrazoomech.
a ktorý z tých ultrazoomov je asi najlepší??? a ak by si mi odporučil niekoho kto tu s tym foti aby som si kukol fotky... dik
Ultrazoom je takový foťák na všechno. Když něco stojí daleko, tak si to přizoomuješ a naopak. Není to tak těžké (váhově) jak zrcadlovka a nemusíš nijak měnit objektivy jak u zrcadla. Prostě máš vše po ruce jen díky tomu, že si přizoomuješ na jakou vzdálenost se to právě hodí, pro mě ideální na focení zvěře. Výsledný výstup je každopádně horší po stránce technické kvality než když fotíš zrcadlovkou, ale pro začátek to stačí a když netiskneš nějaké velké formáty fotek, tak to taky stačí. Např. celá má galerie je focena ultrazoomem (Panasonic a Canon), pak vím že jsou tu uživatelé, kteří mají také celou galerii ultrazoomem např. Olympusem - prostě můžeš porovnávat, většinou u těch fotek tady je dole pod fotkou napsán typ fotoaparátu, pokud to někdo záměrně nemaže, ale to tady většinou dělají zrcadlovkáři ...
dá sa s ultrazoomom fotiť aj zver v prírode či je to skôr na prírodu a rodinku...
Ze současné nabídky je asi cenově nejlepší tenhle Panasonic DMC-FZ48EP-K, pak jsou ještě Canony, ale ty nevydrží dlouho a cena ultrazoomu Sony je taky poněkud vyšší, takže za rozumnou cenu je ten Panasonic, ostatní jsou spíše dražší nebo poruchovější a přitom v pořízování snímku kvalitativně stejné bych řekl.
Tak ktorý je teda vhodný aj na fotky nejakej zveri??? Čo by bola lepšia voľba??
ku G 12 canonu dostať tele predsadku napríklad ak chceš zoom zväčšiť.
Ja by som pre začiatočníka nedoporučoval zrkadlovku . Ano canon power shot sx30is za 362€ je výborná voľba . V rukách dobrého fotografa urobí kvalitné fotografie . Canon G 12 zase nemá dostatočný zoom ale je to výborný profi fotoaparát na univerzálne použitie.
sigme daj pokoj ber 100-400 a k tomu 60d a budes spokojny
nie fotak za 3000e ale iba obiektiv ktomu este fotak :D ... ale da sa aj lacnejsie bud daku polozrakdlovku pw sx 30 ktora ma uz slusny zoom s ked nenafotis stou tak nenafotiz uz ani zo zrkadlom +400mm sklo :D alebo trocha drahsia varianta do 1000e lacne zrkadlo npr eos 1000d/1100d + slko od sigmy npr 50-500 alebo 150-500mm ale budes sklamany tou mazanicou čo ti sigma vypluje :D
to ti rovno poviem...s takým typom mi nepomôžeš ešte nezarábam a foťák za 3000e si určite nekúpim určite sú aj lacnejšie vecičky...
Ber 7D + 100-400,,,400mm f5,6 alebo 300mm f4 IS alebo lacný foťák a nieakú pevnú 300 f2,8 IS zoženieš do 3300€:D
odkaz podla tohto si sprav predstavu o ohniskach obektivu vsetky su uvadzane pre FF cize ked mas mensi čip nez 36×24 mm musis prepocitavat realnu ohniskovu vzdialenost npr ja mam 550d + 70-300 IS USM a koeficient nasobernia oniska u 550d je 1,6 cize 300x 1,6 = 480 - to je realne ohnisko... ked to myslis vazne tak kup 400mm sklo + neake lecne zrkadlo ... ked si pozres vsetci čo tu fotia na profesionalnej urovni maju 400+
Dajme tomu no že ten- Canon PowerShot G12 je dobrý ale bez objektívu toho moc nenafotím ja chcem nejaký typ na Foťák+objektív ...
Canon PowerShot G12 pre začiatok super.
kvalitný 400 mm obiektiv .... od canonu prichádzajú do úvahy 100-400 IS USM za 1500e alebo pevná 400 USM za 1300e a potom už len dáky ten fotak, môžem ti poradiť iba ohľadom canonu čo ma konkurencia práve na trhu neviem ... v pohode by postačila aj eos 1000d za 300e pokiaľ nechceš tlačiť veľkoformátové fotky tak to stačí o triedu lepšie sú eos 550d/600d/60d šecko je to iste len inžinieri pomenili par gombíkov a tak vytvorili 2 nove fotaky :D všetky 3 majú snímač z D7 takže obrazový výstup je na profesionálnej úrovni ... ked si z D7 odpustiš zliatinove telo, velke mnozstvo ostriacich bodov (pričom ja pouzivam iba stredovy a tie ostatne by tam vôbec nemuseli byt podla mna zbytocne) o neakych 15% pomalsie ostrenie (s usm) nižší šum na vysokych hodnotach ISO 3600+ vynde ti stoho 550d/600d/60d
ale už aj s nejakým objektývom aby bol pripravený ísť fotiť???
Na slušné fotky (hlavne po tej technickej stránke) si priprav minimálne nejakých 1000€.
ja som kúpil canon power shot sx30is za 362€ , som s ním nadmieru spokojný