Zdravím, chcem sa spýtať ak mám psíka bez PP, tak sa môžem zúčastniť na roznych výstavách? Alebo mohol by som s ním isť aj na polov. skušky? aj ked nemá PP ale je čistokrvný??? Dakujem za rady.
Pracovné opotrebenie nevadí, pokiaľ sa netýka chrupu (mal by byť komplet, nakoľko prípadná absencia zuba spôsobená napr. vylomením sa ťažko dokazuje), tak isto ako zlomeniny končatín (zlá motorika) alebo chvosta. Nejaká tá jazva nevadí, väčšina normálnych rozhodcom má pre to pochopenie, prípadne to aj pochváli ;)
Vadia na výstave zranenia s polovačiek ??? psik je mladý bude mať rok ale dosť sa pohybuje po hore a ma už dosť jaziev na sebe( odhryznuté s ucha , jazva na nohe, jazva na ňufáku , konček chvosta bez srsti- neni to vrodená chyba) Bere sa na to niaky ohľad že sú to psy pracovné či nie?? Možem stále obstáť na výstave???
dakujem, nepotesila si ma :(
psy bez PP NEMOZU absolvovat skusky polovnej upotrebitelnosti.
Zdravim pani, chcem sa opytat, mal by som moznost ziskat NKS ale bez PP. Mozem s tymto psom absolvat skusky PUP ? a normalne ho pouzivat? nechcem ho na chov,len na pracu.Dakujem
je dobre, ze uz v takom veku zbieras skusenosti. ak je v tvojich moznostiach chovat sucastne aj druheho, kup si polovne upoterbitelneho psika. pri vybere plemena si nechaj poradit od skusenejsich, ostatne bude len na tebe. drzim palce, nech sa ti dari a prajem pevne nervy, niekedy su potrebne :)
Pekne napísané a už ostáva jediné. Nájsť chovateľa ala Naďa :)
KrokodilGenya: chory nazor, ale ... janci sa chce zjavne venovat psom po pracovnej aj vystavnej stranke, tak nevidim dovod preco by si mal chovat psov bez PP...janci, jednoznacne si kup psika s PP, mas tam zaruku, ze steniatko pochadza z kontrolovaneho chovu a chovatel robi vsetko pre to, aby predisiel vadam ci na exterieri alebo povahe... v tomto nieje o com rozmyslat...
Janci tie cistokrvne beztak degeneruju. Kludne si chovaj aj bez papierov. Na spolky sa vykasli tak.
Aha dakujem za rady, v budúcnosti sa určite chcem stať polovníkom, tak si radšej na to počkám a zaobstarám si psíka až potom.
Psík bez PP nie je čistokrvný, je to len pokus neodbornú a nekontrolovanú plemenitbu. Zákon o poľovníctve v &2 odst.h hovorí jasne : poľovne upotrebiteľným psom je pes uznaného poľovného plemena s preukazom o pôvode, ktorý úspešne absolvoval skúšku poľovnej upotrebiteľnosti. Podľa tvojho profilu vidím, že si ešte mladý a pokiaľ nie si poľovník, chov poľovne upotrebiteľného psa pre teba nie je až tak dôležitý. Pokiaľ sa v budúcnosti staneš poľovníkom, odporúčam si zadovážiť psíka s PP. Pozdrav
nie
nie, bez PP to nejde