Nevim, kam az ta soucasna doba dospeje - i kdyz jsem od prirody optimista, nekdy mam problem si tentot nazor udrzet...
Asi pred mesicem u sousedu objevili upytlacene kusy - plne danely a srnu, z nichz byly odrezany pouze kyty a plecka. Nasledne se kolegum podarilo pristihnout pravdepodobneho autora tohoto zvrhleho cinu. V honicce auty se ale projevila sila auta dotycneho pytlaka/pytlaku, takze se nepodarilo ziskat ani SPZku.
Cas plynul - a nyni se objevily dalsi stopy techto pravdepodobnych pytlaku: diky poklesu hladiny vody v rece se naslo nekolik pytlu s vyvrhy danci, srnci a cerne, skelety, dekami... Z toho je jasne, ze pytlakum slo pouze o "masarinu" - prodej zveriny . I kdyz Policie CR ma nejake stopy, zatim se nepodarilo nic dokazat, dalsi akce Policie jsou naplanovany...
Co dodat? Ekonomicka situace na trhu (nejen) se zverinou spolecne s (ne)kvalitou nasi legislativy podobnym pripadum budou i v budoucnu spise napomahat, nez je je eliminovat ...
zazili jsme to pred 15 lety, kdy znamy zadrzel pytlaka - byl to clovek, ktereho znal - prazak, co mel nedaleko chatu. skoncilo to vyhrozovanim cele rodine a dotycny znamy dokonce zacal nosit u sebe zbran... myslivost je sice nadherna, ale jsou hranice, za kteryma jiz jde o zivot nas ci nasich blizkych. na jednoho z mych strejdu dokonce strileli... ac jsem myslivecka straz, hodne bych si rozmyslel, co delat, kdyz bych je prichytil pri cinu.
A chudák myslivecká stráž aby vytáhnula odznak a šla legitimovat, nedej bože zadržet pachatele trestné činnosti-pytláctví. Můj názor je takový, že pokud nejde o holomka ze vsi, kterému dá člověk pár facek, tak všichni radši zavřou oči. Snažit se někoho zadržet, to může být hazard se životem a volat policajtům si myslím je ve většině případech jako házet perly sviním. Smutné, jak je to smutné.