Chcem sa opitat,vlcia vetva je stvrta vetva tesne pod korunou a musi byt rozdvojena aby sa ratala za vlciu.
nie poschodová ale DVOJITÁ KORUNA!!!!! lopuz :rozdvojená nemusí byť
Poschodová nie je a pri hodnotení koruny má na tejto strane 3 vetvy. Netušíme čo mal na 2. kmeni, takže to mohol byť aj nepravidelný 14-torák :) Vlčia vetva sa ráta do koruny, pri hodnotení koruny, a neráta sa do koruny pri hodnotení rozpätia parožia.
ondrik ja si myslim ze je to korunovy dvanactorak s poschodovou koronou
lupoz...takže ten paroh je podla teba typický korunový dvanástorák?
goret podla teba na tom priklade,ten paroh ma vlciu vetvu ,nerata sa ta vysada len za korunu cize paroh bez vlcej vetvy
Pekný príklad: vlčia vetva a nad ňou vidla. Vyskytuje sa aj opačný: rozdvojená vlčia vetva a nad ňou ihla.
Mám uloveného jeleňa, ktorému podľa mňa chýba stredná vetva, výsada, ktorá je situovaná pod vidlovým ukončením parohu, je podstatne vyššie umiestnená ako stredná vetva druhého parohu. Ani hodnotziteľská komisia sa nevedela zhodnúť na tom či sa jedná o vlčiu vetvu, či atypicky vysoko umiestnenú strednú vetvu. Vlčia vetva je štvrtou vetvou iba v prípade, že hovoríme o nadočnicovom ...torákovy.
Všetko nad strednou vetvou, teda aj vlčia vetva sa započítava do koruny. Ak je rozdvojená ide o poschodovú korunu.