dnes je pondelok,  21. máj 2012,  meniny má Zina,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:02,  dnes západ slnka: 20:23

slovensky kopov - diskusia

autor: runny
pridané: 8.3.2011 20:32

Ahojte,mam problém a potreboval by som poradit.Mám sedem mesačnú sučku kopova .Bol som s nou pri diviačom oplotku  a vobec nejavila o diviaky záujem velmi  málo aj hlási.Skúsil som dat mačku do klietky  a reagovala na nu ako by sa chcela s nou hrat.Prosím o rady ako mam postupovat  pri výcviku ,je to moj prvý pes.

počet zobrazení: 1 802
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

komentáre

hunter2, 1.12.2011 o 15:55

krpec - odkaz a nehrajú sa!!!!!!

krpec, 31.3.2011 o 11:51

Koľko len chceš veď si za to platíš a učíš sa ty aj tvoj pes, dokonca aj keď máš spravenú skúšku môžeš ísť na novo. Poznám takých čo si chcú vylepšiť počet bodov keď sa im zdá málo.

dados, 31.3.2011 o 11:27

a cisto teoreticky , keby na prvy rkat nespravil SD v prvej cene moze ich robit este raz ???

Jelsovec, 31.3.2011 o 10:03

sovo51 tu nájdeš pár informácii odkaz a čo sa týka tých zmluvných vetov, čo spomínal horárik01, sú to títo: odkaz

sovo51, 30.3.2011 o 21:46

prosim Vas Zvod Mladych to je povinne ??? maam doma 3 mesačneho kopova... čo maam snim robit ako prve zo skušok ,a ake vystavy a od kolkych mesiacov snim možem absolvovat ??? Dakujem

horarik01, 30.3.2011 o 21:14

Zuzka myslím,že pri vyšetrení DBK sa už neposielajú výsledky Dr.Ledeckému,ale posudzuje to zmluvný veterinár a u neho sa platí aj ten poplatok +10Eur.Zmenilo sa to tento rok.

dados, 30.3.2011 o 19:42

aha , tak dakujem za vysvetlenie..

pacenko, 30.3.2011 o 19:39

ak chceš dostať svojho psíka do chovu tak by mali byt povinné.je to robené hlavne skrz to,aby sa do chovu nedostavali jedince ktoré DBK majú.aspoň pokial dobre viem :)

dados, 30.3.2011 o 19:01

ak sa smiem opytat , tie RTG a DBK su povine ? alebo je to iba ked sa nam zda ze by mal pes problemi s klbami ? alebo to ma nejaky iny dôvod ?

cucka119, 29.3.2011 o 21:54

tak vyšetrenie DBK je dosť dôležité... je jedno kedy ho budeš robiť, treba len aby sučka mala viac ako jeden rok... odkaz

kopoviar17, 24.3.2011 o 9:18

to RTG DBK sa kde robi? a postup je uplne jedno ci to budemmat pred zvodom po zvode atd ci?

krpec, 24.3.2011 o 9:08

Je to jedno chovný zvod budeš mať na klubovke myslím 30.4.2011 Zvolen ,oplôtok momentálne netuším oslov výcvikára, ale nezabúdaj na RTG DBK.

kopoviar17, 24.3.2011 o 8:59

trosku mimo temy...mam sucku kopova vystava 1 cena duricske skusku 1 cena...co mam skor spravit chovny zvod ci oplotok pri rozhococh...je na to dake pravidlo ci je to na posudzeni vodica?

krpec, 22.3.2011 o 11:41

Hunter2 - Neviem čo má spoločné poradca chovu a 7 mesačné šteňa, lebo sedem mesiacov to nie je ešte vek dospelého jedinca, je to šteňa a poradca chovu + min.traja členovia výboru vyberajú dospelého jedinca do chovu.Tu akurát môžeš sledovať vlohy šteniatka,záujem o stopu chuť do práce a podobne. A z vlastných skúseností ti môžem povedať , že poradca chovu je len bábka . O všetkom rozhoduje väčšina výboru,čiže výbor klubu, ktorý si volia členovia klubu.Ďalšia vec je ako dokážeš rozoznať z narodených šteniat napr. desiatich ,ktoré z nich budú dobre poľovať?Ale to je iná téma. Vlčica nevodí na poľovačkú mláďatá kým nie sú schopné poľovať,nemajú vymenený chrup sú dorastené a podobne. My chceme ,aby pes poľoval už od 5 mesiacov. To je blbosť. Vek psa 5-7 mesiacov je ako u ľudí cca 10 rokov .Chceš od desať ročného dievčaťa ,alebo chlapca veci , ktoré dokáže dospelý človek ? A doplň si znalosti o skúškach duričov . Dá sa nazbierať viac ako 200 bodov . Ja som to čítal len si to rýchlo vymazal a už to tu nie je.

Fenrir, 21.3.2011 o 23:01

Ved ja rozumiem že nie na spoločnej. tu spoločnu polovačku som spomenul okrajovo.... no ano je to normálne, ale nečuduj sa že to môže dopadnúť tak ako to dopadlo. Ja ho nosím na vôdzke... a ked ho aj pustim z vodzky tak ho nepustim od nohy. Psa vybehávam v miestach kde nie su diviaky. ale niekedy je ťažke sa podobnej situácii vyhnúť a ako vieme, zle sa rýchlo stane. každopádne držím palce nech nemáš zo psa bojka a nech ho to nepokazí

5Pollo5, 21.3.2011 o 21:37

Fenrir: ja som nepovedal že sa to stalo na spoločnej polovačke :) Myslím že je normálne ked berieš 7mes. psa do hory a púšťaš ho či nie ?

hunter2, 21.3.2011 o 10:26

krpec-práve preto tu nemáme poriadne jedince lebo sa uchovňujú aj také ktoré nepoľujú tak ako treba. Poradcovia chovu majú aj 27 rokov , bohaté skúsenosti lebo už tri roky chová psa , pustia do chovu aj 7 šteniec atd. Toto je realita kopova. Keď nezasahujú poradcovia chovu tak musia chovatelia.

Fenrir, 20.3.2011 o 22:01

5Pollo5 : nehnevaj sa ale to je buď ľahkovážnosť, nezodpovednosť alebo neznalosť... ked kopov prvýkrat nafasuje od diviaka, mal by to byť už dospelý vyrovnaný pes... tým sa zníži riziko že bude bojko. to ale neznamená že dovtedy nemá poľovať (avšak posliedky, postriežky,oplôtok, umele stopy...) proste naostro, na spoločnu polovačku by mal ísť po mentálnej stránke plne vyvinutý pes. tam je riziko zranenia vždy velke... jednoducho, všetko sa svoj čas...ako už tu bolo povedané

Fenrir, 20.3.2011 o 21:53

Prepáč Hunter2... ale ty si podla mna totálny bezcitný magor :D ale o tom potom... Runny: v prvom rade si k nej musíš vytvoriť čo najužšiu väzbu. musíš ju pochopiť, rozumieť jej, sledovať čo robí a prečo to robí... je to kopov. má polovačku v krvi, len to v nej treba nájsť a rozvíjať. Ja svojho kopova brávam do lesa od troch mesiacov... na voditku! psík si musí osvojovať prostredie, pachy, stopy... v 4 mesiacoch som pri nom strelil prasa (na vôdzke), v piatich druhe (to už bol odložený)a v osmich prvý krat v obore celu hodinu bez prestávky hlásil a duril diviaky. kým bol štena nosil som mu domov paprčky, kože, robil som mu stopy... treba mu polovačku vštepovať rozvíjať formou hry už od malička. tvoja kopovka má 7 mesiacov... nemyslim ale, že je na niečo pozde. stále je to šťeňa, ale treba asi niečo zmeniť. veľa šťastia :)

horarik01, 14.3.2011 o 20:59

zabudol som dodať,že z "interieru" má výborná.

horarik01, 14.3.2011 o 20:57

hunter2 posudzuje sa exterier a nie interier! A okrem iného aj ja mám kopovku,ktorá v 7mom mesiaci nenosila mačky v papuli a v tom veku videla diviaka prvý raz.Na prvej poľovačke bola v 15tom mesiaci.Teraz má 2,5 roka a DS v 1cene 206 bodov! Ostrosť za 4.Všetko má svoj čas!

5Pollo5, 14.3.2011 o 15:39

Psa či suku ? A ako sa volá ?

hunter2, 14.3.2011 o 15:08

mám psa z východu : DS 1 cena 168 bodov a PF 1 cena 200 bodov chovnú stanicu nemám nakoľko neprešiel interierovo.

5Pollo5, 11.3.2011 o 21:38

Presne tak ako hovorí jami.Stala sa nám taká vec že: Brat má 7mesačného kopova a celkom dobré sa chytá.Minulý týždeň sme boli zakrmíť ja a otec, mali sme zo sebou 2,5 ročného jazvečíka a toho kopova. Išli sme zakrmiť na také miesto kde sme nečakali žiadne diviaky, tak sme išli pozrieť či nenájdeme nejaké zhody. Asi po 10 min jazvečík začal hlásiť,bolo jasné že sú to diviaky,presnejšie bol to diviak.Asi po 2min sa pridal aj mladý a potlačili ho,diviak bol dosť agresívny vôbec neutekal práve naopak útočil. Po chvíli ho posunuli ďalej,mladý začal robiť a zrazu rachot,už som vedel že je zle ,mladý pribehol a bol dosť škaredo potrhaný v oblasti brucha. Ihneď sme volali veterinára a šiť. Pes mal šťastie diviak nezasiahol žiadne dôležité organy.Pomali sa s toho dostáva a teraz uvidíme či sa bude chytať tak ako aj predtým. Takže keď je pes dravý do práce,môže sa mu aj toto stať.

jami, 11.3.2011 o 18:28

hunter2 nie kazdy ma na nove stena po 7 mesiacoch. ano su jedince ktore zacinaju polovat v 7mesiaci mal som taku ale osobne si myslim ze je to skor na skodu ako na osoch .

5Pollo5, 11.3.2011 o 18:22

Tak kedže otec chová SK,tak sa trošku o tom zaujímam aj ja. Po 1 je to úplná blbosť to čo napísal p.hunter2,myslím že každý pes ma inú povahu, tak si myslím že sa u každého psa sa záujem prejaví inokedy,takže je úplná blbosť psa "Odvaliť". Po 2 podľa toho čo hovorí hunter2 tak musí mať špičkové psy,a ja som nepočul že by mal neaký "Pavol Tužinčin"(Ak je to pravé meno) nejakú parádnu chovnú stanicu v Žilinskom kraji.

bracho, 11.3.2011 o 14:15

mohol by mi niekto poradit vhodne krmivo pre toto plemeno?...diiik...

andy8, 11.3.2011 o 13:35

Veru tak,ak má hunter2 chov. stanicu, dalšieho kopova určite beriem od neho.Ved ak mi pes nebude v 7 mesiaci dáviť mačky a nebude mať 4-kovú ostrosť na diviaka v oplôtku tak mu ho reklamujem a vráti mi peniaze,však hunter2?Jedine že by si uznal,že jeho stanica produkuje na prd kopovy,či?Alebo žeby si konečne uznal,že tu napísal donebavolajúcu blbosť,čo hunter2?Som sa stretol s kadečím,tiež poznám jedného inteligenta,ktorý tvrdí že ak mu pes nerobí do roka,tak ho odvalí a berie dalšieho. On dá psovi aspon 12 mesiacov aby sa prejavil.Odvaliť 7 mesačné štena,ktoré sa ešte len učí čo je to byť dobrým duričom,to chce silný "charakter".Vraj "dobrý kopov poluje diviaka v 7 mesiaci"-niektorý áno(zriedka),a niektorý až neskôr(väčšina),a potom môže byť lepším duričom ako ten čo začal ako polročný.Na 7 mesačnom psovi tak akurát vidíš či sa chytá a či má vlohy alebo nie, z tých pár viet ktoré nám poskytol runny na opis práce sa nedá vydedukovať nič,a niekto by už hned za psom poslal gulu.

krpec, 11.3.2011 o 12:12

Hunter2 ,podľa toho čo píšeš a aký máš názor by si mal doma mať super chovného jedinca.Prosím ťa napíš ak to nie je tajné akú máš chovnú stanicu poprípade chovné jedince . Dlhšie hľadám od koho by som si zobral šteňa. Ďakujem

hunter2, 10.3.2011 o 12:50

dobrý kopov poľuje v 7 mesiaci diviaka a mačku musí hlásiť ,alebo ju musí doniesť v papuli a nie sa sňou hrať!!! ...Takýto pes nemá v chove čo robiť.

Finist, 10.3.2011 o 9:51

Hunter2 treba si uvedomiť,že suka má 7 mesiacov.

hunter2, 10.3.2011 o 8:25

ja som chovateľ slovenského kopova a nie prvého!!! a riešim to takto!!!

Zigi9, 9.3.2011 o 21:34

hunter2 má aspon praktický nadhled a svůj názor, který NENÍ špatný :-) Kdyžtak zkus psa pustit ke kočce a té při tom šlápni párkrát na ocas, at začne mraštět a prskat a jestli to psa nenahecuje, tak ho podaruj nebo zastřel, nic jiného ti asi nepomůže. Ale zároveň si myslím, že neostrý pes není chyba. Využíj jiných vlastností, které se u něj projeví a když na všechno z toho budeš měkký, tak pust psa do baráku na gauč a každý večer ho u televize hlaď.

andy8, 9.3.2011 o 19:51

Runny nič v zlom,no skôr ako založíš nejakú tému tak skús zistiť či už nejaká podobná neexistuje a tam skús napísať svoju question.Totižto je tu minimálne už 5 tém o kopovoch.Tak to prosím ťa zmaž!Môj názor na to čo by si mohol skúsiť ohladom psa máš v pošte.

rossler8x57js, 9.3.2011 o 18:37

načo pišeš ko......ratšej nepiš .hunter2

runny, 9.3.2011 o 18:28

odkaz pre Huntera 2 my sme chceli poradit a nie si prečítat tvoju stupidnú odpoved

krpec, 9.3.2011 o 14:14

Hunter 2 ,ďalší odborník!!! Táto téma už je rozobraná. Skús Slovenský kopov a obora - diskusia.

hunter2, 9.3.2011 o 12:39

guľu do čela a kúp si iného. alebo podaruj nejakej paničke!!!

Rempo, 9.3.2011 o 8:01

Duplicitná téma

dados, 8.3.2011 o 21:53

toto je zbytocna nova tema , tema slovensky kopov tu je , napis to tam a toto zrus