dnes je pondelok,  21. máj 2012,  meniny má Zina,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:02,  dnes západ slnka: 20:23

Zmena výplne diviačích klov - diskusia

autor: antonfuri
pridané: 8.2.2011 14:10

Potreboval by som poradiť metódu , ako dostať výplň - vosk - z diviačích klov von, aby som ich nepoškodil. Chcel by som tam dať namiesto toho vosku silikón kvôli dlhšej trvácnosti. Tie kly sú dedičstvo. Za prípadné poradené metódy vopred ďakujem.

počet zobrazení: 578
počet hlasov: 0

komentáre

iboo, 8.2.2011 o 16:24

antonfuri - ničím, boli to moje prvé kly. So silikónom robím už enjaký ten rok tak sa mi zdal vhodnou výplňou.zdal.Skôr by som vybral niečo tvrdšie, tuhšie a odlievatelné, niečo ako píše miso111.

miso111, 8.2.2011 o 15:45

Ak chceš dostať von starý vosk namoč kly na chvíľu do horúcej vody. Vyberieš ho bez problémov. Mám PÁR kancov (19) a všetky som naplnil trojzložkovou epoxidovou živicou POLYESTER 109. Už som skúsil kadečo ale toto sa mi osvedčilo najlepšie. Pomer zmesi písaný na obale je veľmi ťažké dodržať ale aj keď sa trochu sekneš nevadí. V konečnom efekte je to ako sklo a perfektne to zubovinu zlepí. Už som navyše pár klov aj repasoval a doteraz som nemal jedinú reklamáciu! A na záver pamätaj!...čím starší kanec, tým menej praská. Podľa mojej skúsenosti (Niekto má možno inú!!!) Pred plnením namočím kly do jedlého oleja na 24 hod. apotom ich naplním. Základ je aby nestrácali vlhkosť. Prajem veľa zdaru. Trofej medajlového kanca patrí medzi najcennejšie!

antonfuri, 8.2.2011 o 15:26

,,Iboo" , a dovtedy kým si tie jedny kly vyplnil silikónom, tak si vypĺňal ostatné čím? Bolo mi radené silikónom, epoxidovým lepidlom, a ja neviem čím ešte iným.....

yegi, 8.2.2011 o 14:16

skús vyškriabať, čo sa dá a zbytok zohriať a odliať.Zohrievaj opatrne a pomaly, aby nepraskli.Možno bude treba aj odmastiť.

iboo, 8.2.2011 o 14:14

so silikónom je ovela babravejšia robota.Ja som si diviačie kly naplnil silikónom a nesplnilo to podla mňa účel.