dnes je piatok,  18. máj 2012,  meniny má Viola,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:05,  dnes západ slnka: 20:20

Prosím o radu ohľadom jazvečíka hrubosrstého - diskusia

autor: andy22
pridané: 2.5.2010 16:57
Mám problém môjmu jazvečikovi začala vypadávať srsť z uší a konca chôstu čo by to mohlo spôsobovať.
počet zobrazení: 1 367
počet hlasov: 0

komentáre

strelec55, 8.1.2012 o 16:34

Tak v zavislosti na okolnostiach ako prebieha ochorenie a ci je to suka alebo pes moze to mat viacero pricin prva ektoparazit druha alergicka reakcia tretia ochorenie hormonalneho povodu najlepsie by bolo ist na vysetrenie k dermatologovi a nech on stanoví diagnozu a urobi aj krvne testy.

Natal, 26.7.2011 o 21:26

Skúste ten neostomosan, celkom sa mi osvedčil. Najprv psíka normálne okúpete so šampónom a potom mu aplikujete neostomosan po celom tele. Predáva sa v malých ampulkách. Môžete ho zriediť s vodou, aby toho bolo viac. Po 2-3 dňoch to zopakujte a ked to neprejde určite navštívte veterinára.

fikus, 25.7.2011 o 12:13

Zvykne to vyskočiť u jazvečíkov po zime. V každom prípade zlepšiť v zime výživu a utepliť búdu. Najčastejšie sa to ukáže u mladého psa v prvom roku a po presrstení lysiny zarastú. Horšie to je ak si holý koniec chvosta psík rozbije a krváca.

pavian, 1.7.2011 o 18:30

To je práve ten Neostomosan...

aresinka, 30.6.2011 o 22:15

skus ho vykúpať so šteňacím šampónom a u veterinára si pýtaj nato vodičku, ktorá sa zarába s vodou a tým sa potierajú vypadané miesta. názov neviem, ale je to klasická hnedá ampulka.mojej to zabralo

pavian, 3.5.2010 o 23:33

Ja svojich psov aj líšku kúpem 1x mesačne v Neostomosane, celkom sa mi to osvedčilo...

nugy, 3.5.2010 o 13:52

Tieto príznaky sa vyskytujú u jazvečíkov hlavne po zime a prejde to, no netreba sa na to spoliehať. U jazvečíkov sa rado prejavuje lisivosť a to hlavne na ušiach a chvoste. Môže to byť vyvolané aj hormonálnimi zmenami, ako povedal veterinár kamarátke, aj ked tomuto veľmi neverím. Treba sa spítať veterinára, ale určite je to príznak že psíkovy niečo chýba. Skús ale najprv psíka vykúpať antiparazitným šampónom, mojej sučke po okúpaní tieto malé lisinky pekne zarástli.

bago, 2.5.2010 o 23:14

Riadne vykúpať a šupito za veterinárom:)a po jeho konzultácií asi roztok modrej skalice-nášmu hafanovi to zabralo