Ak by sme vychádzali zo zákona, tak zhody je možné zbierať len so súhlasom užívateľa poľovného revíru. Myslím si, že väčšina "zhodárov" toto povolenie nemá. Všetko má však svoje hranice - ak sa náhodou prechádzam lesom a nájdem raz za život zhod a vezmem si ho domov - dá sa to pochopiť. Ale ak sú ľudia, ktorí sú hľadaním doslova posadnutí, nájdu aj viac zhodov za sezónu, či dokonca za deň a privlastnia si ich a ešte sa tým chvália, tak tomu nerozumiem. Veď predsa užívateľ poľovného revíru si za užívanie platí, má ho zveľaďovať a za to mať i "ovocie", tak mu či chcem-nechcem musím uznať, že zhody patria jemu.
v susednok reviru ked pozeram z okna tak o 3 rano z BATERKAMI po lukach chodia a minule bolo 65kusy držaly sa tam asi mesiac a prišli ludia z drustva a spravili rojnicu a uš tie 65 kusy som nikdy nevidel a pritom oni našly4 zhody a ja 12 :D a som chodil rano o 8 lebo ludom z dediny sa nechce vstavat :D tak im to berem ale povolenky mam :D toho sa nebojim až pre riziko mam ich 3 :D
gyulan57 neviem ako druhi ludia,ale ja sa snazím chodit po tichu aby som dačo videl ale nie ích nahánal...
je to dost smutné že už zase nahánaju zoslábnutu zver ,mali by sme proti tomu už niečo robyt
nooo to je jeden z prípadov:-))) ale nie, veď tam to bolo veľmi pravdepodobné veď to bolo pri ceste...ale je mnoooho iných situacii, keď zrazu stretneš ľudí na miestach, kde po celý rok ani nepáchnu
To som ja nebol.Ale jasné,vieme o čom hovoríme.Ospravedlnujem sa za brata,ktorý vam vlani jeden takto vyfúkol.Viem o tom,boli sme vtedy spolu vonku.Akurát ja som si isiel krmiť do svojho krmelca a on pokračoval dalej po ceste...
amigo...to nevysvetlíš, najviac vie potešiť keď človek intenzívne zakrmuje a keď tam raz ráno ide, znovu zakŕmiť tak už odtiaľ celý vysmiaty nesú parožie a to sa stalo už toooľko krát...
načo v snehu preháňať zver, nebláznite ešte, teraz treba radšej prikrmovať...
Len pokojne,pokojne chlapi.
jasne ze sa uz zacalo,vydel som uz aj na vlastne oci..no este chvilu a pojde to naplno
našiel uz niektooo tohtoročnyyy zhoood????
zdar a co si nasiel?
Kolegovia,už to začalo padať.