A čo na to vlastník poľovných pozemkov daného revíru? Nie je to náhodou na ich väčšine cirkev?
aj keby neslo tak snad mu to nejaka dobra dusa precita :):):)
irytier s tvojim pravopisom by som mal uplne iné starosti ako krmenie či prikrmovanie .Prečítaj si zákon o poľovníctve a vyhlášku 344 .Všetko sa tam dozvieš . Teda ak ti ide čítanie .
aky si ty tolerantny....len dokedy?
Nie nie tu určite nie :)
co sa mam? VZNADRIT? TU? to azda nie....
ale len sa vynadri Zuzanka :))
ako pise edu a gabriel, podaj podnet na prislusny lesny urad ony si vedie poradit, statna sprava v tychto pripadoch jedna rychlo a nekompromisne, ale urob to co najskor, uz je myslim aj neskoro, nechapem takyto pristup, ale najdu sa vselijaki........radsej sa nebudem vyjadrovat
v hore diviaky moc nenaskodia skor pomozu kym nevyryju sadenice ale vysoka to tam musi zlupat dohola a narast musi byt ako plantaz bonsajov ak robia skodu sebe su jebnuti lebo za drevo maju viac ako za zverinu a ich OLH musi plnit LHP tak či onak /zalesnovanie zabezpecenie atd/
no veď zveri je tuˇaž aź škodu robia buď sebe alebo urbárnikom ana poli nemajú robyť akú śkodu a hora je celá prereitá od diviakov
Jednoznačne podať sťažnosť na príslušný lesný úrad a ak je možnosť aj s foto dokumentáciou.
nepoznam presne legislativu ale urcite sa im to vrati v podobe sankcii za skody sposobene zverou na porastoch a polnohospodarskych kulturach. bez odvadzacieho prikrmovania im musi jelenia lupat srncia obhryzat a cierna ryt ak tam niesu skody tak tam nemaju ani zver co by som sa nedivil ak cely rok pridu len strelit
ďakujem za informácie, no ten nápad poslať to aspoń na tri orgány štatnej správy sa mi páči lebo obvodný lesný úrad majú podchytený.
pomohla by sťažnosť na krajský lesný úrad a na životné prostredie?
Keďže si užívateľ poľovníckeho revíru neplní povinnosti vyplývajúce mu najmä zo zákona o poľovníctve č. 274/2009 ( najmä §26, 24 a pod. ) je na mieste ho, ako naznačuješ oznámiť. Ako poľovník určite vieš, kto vykonáva na úseku poľovníctva štátny dozor nad dodržiavaním zákona. Osobne by som podal sťažnosť NARAZ na dva-( tri) orgány štátnej správy poľovníctva a „AJ.“ - Kvôli istote:-) Tieto orgány ich môžu nielenže prinútiť, ale aj postihovať. Sankcie sú veľké.
Môžeš podať sťažnosť na príslušný lesný úrad.