dnes je piatok,  18. máj 2012,  meniny má Viola,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:05,  dnes západ slnka: 20:20

Prikrmovanie a obdobie núdze - čo s nespratnikmi - diskusia

autor: irytier
pridané: 8.2.2010 11:19
nachádzam sa v sytuácii, kedy by každého poľovníka či priatela prírody boleli oći ke´d vidí ako zver v tomto období trpí.

v revíri ktorý obhospodaruje súkromná bohatá osoba, nieje v krmelcoch ani meter sena a ako napadlo snehu tak nechodia im sypať ani plevy - ich ˇargument je ako sa máme dosta´t hore, že je vela snehu.(mi sme seno chystali poćsa celého roka, takže takýto argument podĺa mńa neobstojí) kŕmia len poćas roka keď sa vykonáva odstrel hlavne v období ruje aby prilákali jelenice a tým aj hlavné jelene.

ako mám postupovať aby sa zver dočkala zadosťučinenia. môže ich niekto prinú´tiť aby prikrmovali?
počet zobrazení: 884
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

komentáre

goret, 31.1.2012 o 6:14

A čo na to vlastník poľovných pozemkov daného revíru? Nie je to náhodou na ich väčšine cirkev?

Rimo, 30.1.2012 o 19:03

aj keby neslo tak snad mu to nejaka dobra dusa precita :):):)

Edu, 30.1.2012 o 16:15

irytier s tvojim pravopisom by som mal uplne iné starosti ako krmenie či prikrmovanie .Prečítaj si zákon o poľovníctve a vyhlášku 344 .Všetko sa tam dozvieš . Teda ak ti ide čítanie .

bystricka, 11.2.2010 o 9:20

aky si ty tolerantny....len dokedy?

Edu, 10.2.2010 o 20:49

Nie nie tu určite nie :)

bystricka, 10.2.2010 o 9:59

co sa mam? VZNADRIT? TU? to azda nie....

Edu, 9.2.2010 o 15:44

ale len sa vynadri Zuzanka :))

bystricka, 9.2.2010 o 15:15

ako pise edu a gabriel, podaj podnet na prislusny lesny urad ony si vedie poradit, statna sprava v tychto pripadoch jedna rychlo a nekompromisne, ale urob to co najskor, uz je myslim aj neskoro, nechapem takyto pristup, ale najdu sa vselijaki........radsej sa nebudem vyjadrovat

ray20, 9.2.2010 o 12:55

v hore diviaky moc nenaskodia skor pomozu kym nevyryju sadenice ale vysoka to tam musi zlupat dohola a narast musi byt ako plantaz bonsajov ak robia skodu sebe su jebnuti lebo za drevo maju viac ako za zverinu a ich OLH musi plnit LHP tak či onak /zalesnovanie zabezpecenie atd/

irytier, 8.2.2010 o 20:58

no veď zveri je tuˇaž aź škodu robia buď sebe alebo urbárnikom ana poli nemajú robyť akú śkodu a hora je celá prereitá od diviakov

gabrielSO, 8.2.2010 o 18:24

Jednoznačne podať sťažnosť na príslušný lesný úrad a ak je možnosť aj s foto dokumentáciou.

ray20, 8.2.2010 o 16:37

nepoznam presne legislativu ale urcite sa im to vrati v podobe sankcii za skody sposobene zverou na porastoch a polnohospodarskych kulturach. bez odvadzacieho prikrmovania im musi jelenia lupat srncia obhryzat a cierna ryt ak tam niesu skody tak tam nemaju ani zver co by som sa nedivil ak cely rok pridu len strelit

irytier, 8.2.2010 o 16:11

ďakujem za informácie, no ten nápad poslať to aspoń na tri orgány štatnej správy sa mi páči lebo obvodný lesný úrad majú podchytený.

pomohla by sťažnosť na krajský lesný úrad a na životné prostredie?

orol, 8.2.2010 o 14:35

Keďže si užívateľ poľovníckeho revíru neplní povinnosti vyplývajúce mu najmä zo zákona o poľovníctve č. 274/2009 ( najmä §26, 24 a pod. ) je na mieste ho, ako naznačuješ oznámiť. Ako poľovník určite vieš, kto vykonáva na úseku poľovníctva štátny dozor nad dodržiavaním zákona. Osobne by som podal sťažnosť NARAZ na dva-( tri) orgány štátnej správy poľovníctva a „AJ.“ - Kvôli istote:-) Tieto orgány ich môžu nielenže prinútiť, ale aj postihovať. Sankcie sú veľké.

Edu, 8.2.2010 o 13:36

Môžeš podať sťažnosť na príslušný lesný úrad.