jasné chápem ... tak už teraz sa teším :)
prave robi otec jelena len som neni doma video bude asi az v maji ked zacnu srnci
vlado to video by bolo super robil som niekoľko hláv tento rok a škrabal som to a nieje to najpohodlnejšie :P
presne tak vabka je super!
presne tak dusan pokial nejde srnec na vitlak vilomit usnice vapka a ides doma robime v priemere 50ks lebjek kebize to mame robit skrabkanim tak si ruki zoderieme budem musiet natocit video a pridat ho sem nech sa ludia naucia ako si urichlit robotu z dobrim efektom
jeleň,daniel,muflón50min.srnec40min.variť.potom vabka 130 bar. vylomiť ušnice vyťiahnuť z nozdier chrupavku nastriekať peroxidom a o 12 min.nemáš čo robiť.ver tomu tento rok som robil už 2 jeleňov a jedného daniela je to zaručené.skús to!!!
Rovnou pinzetu (na vytažení tkání kolem nosních skořep), zahnutou pinzetu (na vylomení ušních kůstek a vytažení mozk. plen) a "lžičku" - nevím jak se tento nástroj nazývá odborně, ale vypadá to jako čajová lžička, jen je "hlubší", menší a na delší rukojeti, jde s ní skvělě všechno maso sundat dolů, oškrábat čelist,před vařením vyndat mozek...
Teraz som používal zubárske a išlo to dobre.
viskusajte to tou vapkou to je asi najlepsie
Dá sa použiť aj zubárske náradie, je to moc praktické.
Pre gabo2502:nie je za co, ked ti to pomoze, budem len rad, aj ja som skusal kadeco a niektore rady stali ozaj za...Este jedna vec mi napadla - tie nastroje pred cistenim lebky umy mydlom a poriadne vyutieraj, ak je na nich prach, alebo su cerstvo rozklepane, mozu nechavat na bielych castiach lebky jemne stopy, akoby od ceruzky. Da sa to potom vybielit, alebo oskrabat nozikom, ale predsa zbytocna praca navyse:-)
Tupsi noz a pean, to je vsetko. A po novom len vapku a pean.
pgrinc dakujem za radu
Ahoj, ja pouzivam len tupsi maly nozik aby som neposkrabal lebku, na vytahovanie tkaniva z dutin pouzivam vlastnorucne urobene nastroje - zo zvaracej elektrody. Rozklepem na kovadline alebo inej tvrdej podlozke koniec, potom ho vo zveraku ohnem podla potreby, ak spravis hacik, nie je to velmi dobre, ten uhol ohnutia je dobry max. 90 stupnovy, tym padom mas ovela pevnejsiu plochu na vytahovanie. Mam asi iba tri take pomocky, jedna je z 2,5 mm drotu, 2 su z 5 mm, v pohode to staci, robim s tym aj srncov, aj jelenov. Este jedna rada - po rozklepani a ohnuti mozes pilnikom zarovnat spodnu cast, aby nemala nepravidelny tvar, tak dokazes zabrat vacsiu plochu.
Tominko ok tak zatim dakujem.
Neviem, ale čo mam doma tak to je ocova výroba, ale je to dobre na vyškrabanie modzgovne a aj nosových dutín, ked dojem domov, odfotím to a pošlem ako ti hačiky vyzeraju
Tominko: a nedaju sa tie hačiky niekde kupit?????
Nôž s kratkou čepeľou, peány veľkosťou podla druhu trofeje a také hačiky ukončené maličkými lopatkami