Netreba písať dlhosiahle listy . Treba sa odprezentovať čo najstručnejšie vyzdvihnuť svoje + napríklad ,že si vlastník poľovných pozemkov , máš skúšku s poľovníctva s vyznamenaním ,zapajaš sa do práce PZ , zúčastnil si sa spoločných akcií atď . Konkretne veci pomenovať stručne.
Ďakujem za odpoveď
do 30 dní
Si myslím, že podľa zákona musí. Neviem teraz presne či v 30-dňovej, alebo 60-dňovej lehote.
Ja mam otázku .Musí PZ poslať odpoveď na žiadosť na čakateľstvo do PZ ,ktorú som im poslal ? Je tam nejaká lehota do kedy to mi musí byť doručené ?
blaser nic si stoho nerob to sa stalo aj otcovi mislim nikde na zahori mrzli tam niekolko hodin a potom ich nasli v krcme
Ja som mal takyto zazitok. Zucastnil som sa spolocnej poplatkovej polovacky. Prve kolo ako tak bez problemov aj bez ulovkov. Druhe kolo nas rozostavili a ked sa asi tri hodiny nic nedialo, tak sme sa pobrali do dediny. Domaci uz boli na poslednom kole v restauracii. Oni takmer hned utiekli domov, aby sa prezliekli, lebo ich viac zaujimalo posledne kolo, ako cela polovacka. Na hosti aj zabudli, ako sa im papule triasli, ked mohli za darmo slopat. Ti, co nas mali pozbierat po pohone, boli medzi prvymi v restauracii. :o))))))))))
nechapem tuto ich politiku plne zdruzenie starych paprdov ktori uz ledvaj chodia nechodia ani na brigadi ani na polovki sluzia len nato aby mohli na nich pisat hosti a mladich co chcu nieco robit tych nezoberu ale nech sa v tom zdruzeni pekne podrhnu
Keď ťa nebudu chcieť prijať budu hladať blbosti . Je to smutne . Keď mame strielať 10 srncov strelime ich traja ako i tridsiati ako aj ked nas bude 300 . Ja zahlasujem za každého normálneho človeka do našho PZ a nepotrebujem na to ani tajný lístok .
Takému človeku, ktorý zlomyseľne spôsobuje zlo inému a pritom je jedno, či si to naplno uvedomuje, alebo nie, sa zlo vracia väčšinou v podobe choroby na sebe samom v plnom rozsahu ako bumerang. Vždy je to závislé len na čase a ten príde. Taký je večný kolobeh života a je to tak. Je pravdou, že pánboško má veľký zverinec a v ňom kadejaké“ hovadá a opice“, ale aj pánboško má na každé hovado a opicu truhlicu. Niektorí „šikovní“ sa síce pokúšajú vymodliť sa z hriechov, ktoré zlomyseľne spôsobili druhému, ale koľkokrát to už jednoducho nejde. Čiže na podliaka, ktorý ti zlomyseľne ublížil a Ty to skalopevne a neomylne!!! vieš, raz určite príde a Ty popri tom nemusíš vôbec nič robiť ( nebudeš ho preklínať, nebudeš“ vysielať“ psychoenergetické pôsobenie na diaľku s úmyslom spôsobiť mu chorobu atď atď, skrátka nebudeš mu nič osobne vracať ( oko za oko – zub za zub – to tak v súboji, keď ide o život ), pretože si človek a si NAD ním!
a na otazku preco nezobral do zdruzeni na povedal ze nemame zasluhi len neviem ci mislel v pz alebo unho na dome
Dobre píšeš, na každú sviňu sa varí voda v kotli.
aby si nedopadol ako ja z kamaratom chodili sme len krmit a robit pol zariadenia a na brigadi a teraz tam poluju taki co prerabali hospodarovi chalupu a na nasu ziadost z2003 sme este nedostali odpoved ale na kazdeho dojde
rys2 súhlasím s tebou na 100%. Mám podobnú skúsenosť starú cca 5 týždňov. Tiež som mal takmer na 100% isté že ma zoberú do miestného PZ, poslal som žiadosť (dlhoročný čelenovia to tak volali - podľa môjho názoru to len čistý papier s dvoma riadkami textu, ale urobil som ako povedali). Po dvoch dňoch mi volal hospodár, že nech radšej tú žiadosť prepíšem a pošlem späť (mala mať všetky potrebné náležitosti). Ešte že som tak urobil, lebo výbor 6 žiadostí z 10 -tich zamietol, kvôli formálnej stránke. Teraz už len čakám na člensku schôdzu a hlasovanie, ale zmenila sa štruktúra PZ takže to moc ružovo nevidím a Marek88 to že ti hovoria že ťa určite príjmu je veľmi málo na predčasnú radosť a takým čo ti hovoria, že to máš isté na 100% určite never, často býva výsledok opačný.
Marek, aby tvoje prijatie prejednali, musíš správne adresovať svoju žiadosť - podľa platných stanov, /výboru alebo čl. schôdzi, na to pozor, a rys2 má u mňa 100 bodov,
Hlavne si daj zalezat, aby si tam napisal spravne meno, vsetko ostatne je nepodstatne. Aby nahodou neprijali niekoho ineho. :o))
Marek88, no ono je pravdou, že v žiadosti nie je vhodné uvádzať zbytočné „litánie“ a chlapi majú pravdu v tom, že v podstate stačí uviesť pár viet a ak ťa majú zobrať, ťa zoberú a ak nie, nepomôže ani tá najdlhšia žiadosť. Zastávam ale jednoznačne názor, že každá žiadosť je svojim spôsobom určitá prezentácia osoby a táto zasahuje aj do právnych aspektov - roviny a tak každá žiadosť má obsahovať potrebné a nevyhnutné náležitosti. Určite musíš uviesť meno, priezvisko, dátum narodenia a presnú adresu ( prípadne aj tel.resp. iný kontakt ), vo veci uviesť predmet žiadosti ( o čo žiadaš ), PRESNÝ názov poľ. druženia, resp. PS, ďaľej uviesť dôvody žiadosti - odôvodnenie ( uviesť odkedy si člen SPZ, vlastníctvo dokladov PL+ZP a prípadne uviesť OPATRNE ( to môžeš dopredu prejednať napr. s hospodárom ) aj vlastníctvo k poľovným pozemkom – ak vlastníš, čo ťa viedlo k napísaniu žiadosti a prípadne sa zaviazať, že si budeš plniť vyplývajúce povinnosti zodpovedne, resp. kúpiš psíka atď. Žiadosť má byť napísaná nie v nejakej rozkazovačnej forme. Zle napísaná žiadosť, teda ktorá opomína potrebné a základné náležitosti, nemusí byť podľa môjho názoru ani braná v úvahu. Zopár ľudí sa už na tomto popálilo! Nejdem to tu na prípadoch, ktoré sa naozaj stali, uvádzať. Poznám tri prípady, keď práve kvôli „zle“ a nepresne napísanej žiadosti o prijatie boli z tohto zbytočné spory – až na súde, kde bolo úspešné PZ. Ty rozmýšľaš možno jednoduchšie, ako ja a keď zastávaš názor, že ťa zoberú, napíš jednoduchú a SKROMNÚ žiadosť, ALE s dobrou kostrou.
heh vdaka za rady ono to uz je viac menej iste ze ma prijmu na 99% ak sa cosi nepo*ebe :D len to chcem nejako sformulovat aby nejako vyzeralo. ale dakujemm vsetkym v diskusii
V živote som písal 3 žiadosti o prijatie, prvú na polovicu strany a prijali ma, druhú na celú stranu a neprijali ma, tú poslednú len na dve vety a prijali ma, čiže súhlasím s Blaserom, už pred podaním žiadosti musíš vedieť - cítiť či ťa prijmú, ináč to bude len pokus, želám úspech pri hlasovaní..
Je to formalita, ked Ta chcu, tak staci jedna veta, ked nie, nepomoze ani roman.
Ja som to zvladol na 2 riadky. Necele.
popíš tam niečo o kladnom vzťahu k prírode a poľovníctvu, nenápadne spomeň že si už doteraz pomáhal na brigádach a slúb, že sa budeš snažiť ešte viac, že budeš chovať psa (ak treba a môžeš) a tak podobne. Aj tak ťa budú posudzovať podľa iných kritérií a nie podľa prihlášky, ale samozrejme že človek sa nechce prezentovať nejakým bludom. ;-) Ja som písal cca. na pol strany, ale videl som aj prihlášku na ledva 5 riadkov.