ja poľovníkom som, ale bez revíru. Bohužiaľ je to tak ako hovoril p. Majský. Poľovačka je výsadou bohatých, dnes už i vplyvných.. Ja som veľký skeptik, podľa mňa je prvoradá známosť, potom prachy. Všetko ostatné, prikrmovanie, brigády je len omáčka. Ale veriť treba...možno sa ti to podarí.
Akurát nedávno mi kolega zo školy písal, že je šťastný že sa konečne prihlásil do poľovníckeho kurzu, že chce byť veľmi poľovník,. V rodine u nich bude prvý držiteľ poľovného lístka. Veľmi rýchlo som mu vysvetlil, čo ho čaká, keď začína na zelenej lúke. Tí, ktorí začínajú s poľovníctvom od nuly a poľujú vo vlastnom revíri a niesú milionári, mali sakrametnsky veľké šťastie !
Janka,keď tak pekne sformuluješ žiadosť ako tento príspevok, verím že zo vstupom do poľ.združ.nebudeš mať problém a ak chceš vedieť niečo viac daj,si články /iné/a prečítaj si ,,Pre začínajúcich poľovníkov" napísal som to ja, aby si aj ty vedela čo Ťa zhruba čaká keď sa Ti splní tvoj sen byť poľovníčkou.
ja tiez chodim prikrmovat stavat krmidla a posedy na povolenie pana hospodara niekedy nam dovolistavat ale aj ja by som chcel byt polovnik
Nechapem, preco treba mat pozemky na to, aby mohol byt niekto polovnikom. Vlastnictvo pozemkov predsa nerobi z cloveka dobreho polovnika. Ak to tak bude, tak budu polovnici zasa len ty majetnejsi, ktori mnohokrat chodia do lesa len za ucelom nieco ulovit bez toho, aby sa o zver a revir starali. A ti, co by lesu venovali dusu a srdce, to nebudu moct urobit, lebo na to nebudu mat...Je mi z toho smutno...
Ahoj, no ja som tiez cerstvym polovnikom a veru dostat sa do nejakeho PZ je dost problem a beh na dlhe trate, kde ti casto hadzu polena pod nohy. Celnom SPZ sa stavas automaticke ako vyplnis (podas) žiadost o clenstvo SPZ, potom si priprav cca 100 Eur na zaplatenie poistného (tusím na 5 rokov) za skody spôsobene pri výkone práva poľovnictva. Ked dostanes poľovný lístok a zbrojný pas (a už si podala žiadosť o clenstov SPZ) si pravoplatna poľovníčka. A teraz uz len trpezlivosť. Tiež nie som zatial clenom ziadneho PZ, ale na svojej prvej polovacke som uz bol ako host a opat ma pozvali. Podľa nového zákona to bude este zaujímave a mozno sa v buducnosti stretneme s tym, ze tí ktorí nemajú pozemky si budú pískať na píštalky. No kazdopadne veľa štastia a Lovu zdar.