dnes je piatok,  18. máj 2012,  meniny má Viola,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:05,  dnes západ slnka: 20:20

Ako sa stat polovnikom...? - diskusia

autor: Tulacka
pridané: 29.9.2009 8:03
Od malicka som chodila do lesa s mojim deduskom - polovnikom. Ucil ma o prirode vsetko, co vedel a vedel toho vela... Vzdy som chcela byt ako on. Do lesa chodim stale, snazim sa prirodu chranit, cistit, pomahat jej. Doteraz som si vsak, z urcitych dovodov, nemohla splnit dlhorocny sen - byt polovnikom. Vyzera to, ze konecne sa mi tato tuzba splni, po novom roku by som mala zacat chodit na kurz. Chcela by som vsak vediet, co vsetko treba k tomu, aby zo mna bol pravoplatny polovnik. Viem, ze treba absolvovat kurz, pocas neho prednasky a prax, nakoniec skusky... ale co dalej? Aky je dalsi postup? Predpokladam, ze prihlaska do pol. zdruzenia. AK ma prijmu, budem najprv cakatel, potom niekedy snad clen. A co s clenstvom v SPZ? Mam sa tam prihlasit aj ked ma nezoberie nijake zdruzenie? A ak by sa stalo, ze ma zdruzenia odmietnu, kde mozem ako polovnik lovit? Citala som tu nieco o sukromnych pol. reviroch - ako to v nich funguje? A ako ich najdem?
Dufam, ze sa mi podari nejake zdruzenie presvedcit, ze zo mna budu mat prinos. Ved uz teraz im pomaham, ani o tom nevedia - cistim v zime krmelce od snehu, nosim tam sol, zrno, seno...Citala som tu, ake su s prijatim za clena problemy, je to az neuveritelne, ze o tych, co chcu naozaj byt cestymi polovnikmi rozhoduju ti, ktori na polovnicku cest davno zabudli... Zostava mi len verit, ze v zdruzeniach, kde sa budem hlasit ja, su polovnici so srdcom na spravnom mieste...
Dakujem vopred za vsetky rady o tom, ako mam postupovat.
Lovu zdar!
počet zobrazení: 2 332
počet hlasov: 2

komentáre

traper1, 20.1.2011 o 22:01

ja poľovníkom som, ale bez revíru. Bohužiaľ je to tak ako hovoril p. Majský. Poľovačka je výsadou bohatých, dnes už i vplyvných.. Ja som veľký skeptik, podľa mňa je prvoradá známosť, potom prachy. Všetko ostatné, prikrmovanie, brigády je len omáčka. Ale veriť treba...možno sa ti to podarí.

iboo, 19.1.2011 o 21:43

Akurát nedávno mi kolega zo školy písal, že je šťastný že sa konečne prihlásil do poľovníckeho kurzu, že chce byť veľmi poľovník,. V rodine u nich bude prvý držiteľ poľovného lístka. Veľmi rýchlo som mu vysvetlil, čo ho čaká, keď začína na zelenej lúke. Tí, ktorí začínajú s poľovníctvom od nuly a poľujú vo vlastnom revíri a niesú milionári, mali sakrametnsky veľké šťastie !

gabrielSO, 19.1.2011 o 18:31

Janka,keď tak pekne sformuluješ žiadosť ako tento príspevok, verím že zo vstupom do poľ.združ.nebudeš mať problém a ak chceš vedieť niečo viac daj,si články /iné/a prečítaj si ,,Pre začínajúcich poľovníkov" napísal som to ja, aby si aj ty vedela čo Ťa zhruba čaká keď sa Ti splní tvoj sen byť poľovníčkou.

winchester208, 13.1.2011 o 18:23

ja tiez chodim prikrmovat stavat krmidla a posedy na povolenie pana hospodara niekedy nam dovolistavat ale aj ja by som chcel byt polovnik

Tulacka, 1.10.2009 o 11:48

Nechapem, preco treba mat pozemky na to, aby mohol byt niekto polovnikom. Vlastnictvo pozemkov predsa nerobi z cloveka dobreho polovnika. Ak to tak bude, tak budu polovnici zasa len ty majetnejsi, ktori mnohokrat chodia do lesa len za ucelom nieco ulovit bez toho, aby sa o zver a revir starali. A ti, co by lesu venovali dusu a srdce, to nebudu moct urobit, lebo na to nebudu mat...Je mi z toho smutno...

bibasso, 1.10.2009 o 10:51

Ahoj, no ja som tiez cerstvym polovnikom a veru dostat sa do nejakeho PZ je dost problem a beh na dlhe trate, kde ti casto hadzu polena pod nohy. Celnom SPZ sa stavas automaticke ako vyplnis (podas) žiadost o clenstvo SPZ, potom si priprav cca 100 Eur na zaplatenie poistného (tusím na 5 rokov) za skody spôsobene pri výkone práva poľovnictva. Ked dostanes poľovný lístok a zbrojný pas (a už si podala žiadosť o clenstov SPZ) si pravoplatna poľovníčka. A teraz uz len trpezlivosť. Tiež nie som zatial clenom ziadneho PZ, ale na svojej prvej polovacke som uz bol ako host a opat ma pozvali. Podľa nového zákona to bude este zaujímave a mozno sa v buducnosti stretneme s tym, ze tí ktorí nemajú pozemky si budú pískať na píštalky. No kazdopadne veľa štastia a Lovu zdar.