mechanik, kto predáva tebou prezentovanú obuv na Slovensku? Resp. ich nakupuješ v zahraničí? Môžeš pripojiť nejaké linky?
Meindl samozrejme patrí medzi špičku na svete .
Viac ako pol roka používam topánky Meindl, výborne sa v nich chodí, vôbec nepremokajú a je v nich teplo.
Kľudne môžeš konkretizovať :)Blackowicz
stým typom obuvi musím s tebou súhlasiť, aj keď v mnohých veciach s tebou nemôžem súhlasiť
Blackowicz prečo drzo .Veď ja nie som predajca Garmontu. Sme u preto aby sme debatovali . Aj debate sú spokojný i nespokojný . Ja som zdevastoval už mnoho topánok i značiek . Kupujem si vždy C kategoriu . Netvrdím ,že Garmont je najlepší na svete . Iba som poukázal na skúsenosti ktoré mám . Tak ako tebe i mne sa osvedčila obuv celokoženná koža skôr hladká . Sprej nepoužívam iba kvalitný vosk . Nesuším na prudkom teple . Kombinácia s látkou začne časom premokať a párať sa začne obuv najskôr v švoch odieraním o kamene alebo pnutím .
takže mám tu aj ja niekoľko stránok na pozretie:
odkaz />
nechcem vyzerať drzo, ale toto si s chuťou prečítaj:
odkaz
opravujem aké nie akí :)
ja netvrdím, že sú garmonty najhoršie, ja sa len stotožnuje s názorom veľa ľudí, ktorí ich používajú. Ak by si pochopil čo som písal, tak by si vedel, že ja som tiež za celokoženú, pevnú obuv.
Blackowicz ja mam Garmont z Rumunska :) Ale nie o to ide vôbec nie ! Ja som povedal svoj názor . Mal som Salamon,Technica, a mnoho iných povedal som iba skúsenosti a netvrdím ,že neni nič lepšie ! Popísal som klad i zápor . Pekný večer .
Blackowicz nerobím reklamu ani neospevujem . Iba som povedal ,že celokoženné sú lepšie ako tie ktoré su pretkané a kombinované latkou goretex. Nikomu nevnucujem Garmont ! Nie je to značka mojich snov ani iná. Mne je jedno ja nič nepredávam iba som povedal ,že je lepšie vynechať textíliu a čo najmenej švov značku nechám na každého .
minulý týžden som kúpil Meindl Island PRo a k tomu Meindl vosk a aj sprej, dúfam, že vydržia dlhšie ako Frisporty, ktoré mi vydržali asi 2 roky a sú v nich diery. Na zimu som si kúpil minulý rok v akcii Rossignoli a nie je to žiadna výhra.
Inak na tie Garmonty, ktoré tu Edu stále propaguje, pozrite sa po nete ako veľmi sú všetky Garmonty ospevované ( myslím ironicky). Ešte neboli dobré topane z Talianska.
Inak Sympatexi model 855866 používajú kukláči a mal som ich obuté viackrát a sú podľa mňa dobré na jar a na jeseň. Dnešná vojenská obuv je už na oveľa lepšej úrovni na akej bola.
theCat samozrejme nič netrvá večne a goretexová membrána sa zničí predraním pri zlých vložkách,sušením a zlým ošetrovaním ako i ošetrovaním nevhodnými prostriedkami. Aké goráče som už uviedol v inom fore prečo je vhodne najmenej švov a žiadnu látku iba kožu ! Potom sa da slušne navoskovať a držia aj bez membrany.
Suhlas!Akurat ze ja sa o ne staram.
Som dost lenivy clovek. Svoju obuv znacne zanedbavam. Mal som goratexove topanky, ale tie mi casom zacali premokavat. Od suseda ( policajt) som dostal sympatexove topanky, ktore vyfasoval. Kedze som si ich nekupoval za vlastne, vobec si ich nevazim a tak aj vyzeraju. Vobec ich neimpregnujem ani nijak inak sa o nich nestaram. Uz davno nie su cierne ale sivo-zelene. Co je vsak hlavne, uz dva roky nepremokavaju! Jedina nevyhoda je, ze v zime na snehu su dost tvrde a relativne smyklave.
..........
To bola domaca uloha.
Pomohol si mu ju vyriesit.
Totizto velmi rad pouziva cudzie slova s nespravnym tvarom.
Rozumej - nejedna sa od neho o preklep. Nepozna spravny tvar.
Z ŠDZ-vu:1530 mi to ostalo. Nemooozem za to . Ked vidim alebo presnejsie citam gumu-gumaka, proste kazdeho zelenkaveho musim zasiahnut. Tak ma to naucili gumkaci. Ty tu sed a ak je nieco zle tak to oprav!
greenKorektor ja tiež rysa 2 nepočúvam . Vlastne ani nemôžem ,lebo ho nepoznám . Takže pripájam sa nepočúvať iba čítať :)
greenKorektor skús kúpyt napísať s kúpiť ! Kedže si ten korektor tak som nejakú korekciu urobil i ja.
Rys
Domaca uloha.
Kde sa stala v predchadzajucom prispevku Veeelikanska chyba?
Nepocuvat rys2.
Za tu cenu alebo bodiky ci ako tomu hovoria, to zobrie len ten co tie body dostane a nemoze ich zmenit za Eurace a kupyt si poriadne kopky. Vsak rysulka.
Proste nieco kupit musi...
Partajnik Edu to vidi lepsie.
:)) nj šak to :)
komu niet rady, tomu niet pomoci.
Tak. Každému, čo vyhovuje. Inak v súčasnej dobe nemusí byť ani vojenská, resp. policajná obuv zlá. Tieto rezorty tiež pokročili dopredu v termoaktívnom obliekaní a obúvaní sa. Pokiaľ sa nepredbiehame v móde, značkách a v peniazoch, nemusí to byť zlá voľba. Ak to má farbu, dizajn, dobrý materiál a prepracovanosť, prečo nie. Takéto boty predsa musia niečo vydržať. Ja osobne mám spodné termo prádlo ( vrch+spodok dva druhy) zo skladu MV a nie je to najhoršie- plní to funkciu. Inak je jasné, že dobrá a osvedčená značka obuvi by mala byť prioritou voľby a kúpy.
S tým môžem len súhlasiť rys 2 hlavne tie membránové sú chulostive na sušenie a impregnačný material. Treba mať však pevnú nohu a tiež sucho v cene 100€ sa dajú kúpiť dolu spomenuté Garmonty. Preto by som nešpekuloval s vojenskou obuvou. Ale každému čo vyhovuje.
Ja zas naopak natieram boty kdejakými gebuzinami ( rybí olej, krv, rozmixované črevá s rybami a pod. a ich kombinácie:-), všetky šelmy prídu až za tebou domov :-) a môžeš páliť pomaly spod periny:-))) srať na boty a membránu, keď sú úlovky:-)D
P.S.- áno, každé boty treba správne ošetrovať a to najlepšie podľa doporučených pokynov výrobcu. Niektoré materiály na obuvi sú naozaj „chúlostivé“ na správnu údržbu a ak majú plniť tú funkciu, pre ktorú ich výrobca zo zámerom pôvodne vyrobil a na čo je určená, treba naozaj bezpodmienečne používať na ošetrovanie ten najvhodnejší a hlavne na to určený prípravok. V opačnom prípade si môžeme obuv poškodiť natrvalo. Platí to hlavne pri drahších botách.
Nio kua ved hádam by nikto nebol blb aby natieral topánky včelým voskom ! Ja som napísal ,že sú špecialne produkty na membránovú obuv kde je veľa značiek a v ponuke sú i včelie produkty . Pozri sem : odkaz />
Pre každú obuv treba iný vosk pre obuv ktorá má membránu treba impregnačný prostriedok presne na to určený .
V téme sa bavíme o nejakých vojenských topankach kde tý čo majú skusenosti uviedli ,že premoká ,nemá membranu na ochranu pred vodou a farba sa olupuje čím obuv ostáva neestetická a nasiakavá vode .Osobne si myslím že sa časom i rozgajdá a vyšmatle . Klady tiež povedali ,že je lahká a tichá . Takže nech si každý vyberie . Ja som doporučil goretex obuv ktorá je rovnako ľahká,vode 100% odolná určená originálnou vibram podrážkou do horského terénu nie na pochody a asfalt . Tip C je tiež tvorený tak aby sa dali upnuť návleky,snežnice a mačky. Ja nosím iba takúto obuv a som spokojný kto chce však inú nebránim nikomu iba som povedal svoju skúsenosť .
canisdirus ma podla mna pravdu ze je lepsie to natriet kremom na membranovu obuv a sprejom ako mozno vcelim voskom , kto vie ako potom sa bude ta polopriepustna membrana spravat
Pre sniper100....Mal som na mysli box na obuv s priedusnou membranou,ako maju tieto boty.A sprej,klasicky na kozu a usen co odpudzuje vodu.Je to myslim lepsie ako zatriet to voskom a potit si nohy viac ako treba.
sniper sprej je dosť málo účinný tak 24 hodín a veľmi drahý . Ja používam vosk je ich veľa druhov . Má zabrániť hlavne nasiakaniu kože vodou a následné zgrnutie . Značiek je veľa sú i včelie produkty. Obyčajne sa dobre roztierajú a vydržia dosť dlho . Treba si správne vybrať pre určený druh obuvi . odkaz /> V obchodoch ktoré sú špecializované na šport ,horolezectvo ale i poľovníckych potrebach Ti určite poradia . V Piešťanoch v extrem športe napríklad poradia výborne .
Jasné a čo to voskovanie, nahrievaš niečím či nie? A čo používaš?
Samozrejme kažému čo vyhovuje.To bol iba môj názor. Keď si spomeniem na vojenčinu a kanady mám možno predsudok . Tak veľa zdaru prajem
EDU, ja netvrdím, že nemáš pravdu. No ja osobne uprednostňujem vysoké celokožené topánky. Akosi nemám dôveru voči textilno koženým. Tieto aj ked vojenské sú ľahké, majú tichú, mäkkú a odolnú podrážku ktorá pri chôdzi "neklope", nepremokavú membránu, tepelnú izoláciu THINSULATE do -20%, sú pevné a vysoké, čo mne osobne vyhovuje. Navoskoval som ich voskom NIKWAX. Vo vojenských topánkach som už nachodil nejakú tú stovku kilometrov. Netvrdím, že sú najlepšie no mne vyhovujú a každý nech si kúpi to čo mu vyhovuje. Chlapec sa pýtal na konkrétnu obuv, tak som mu konkrétne poradil. Čo používaš na voskovanie ty? Počul si už o vosku SNO SEAL? Ja len samé chvály no ešte som ho neskúšal...
za 100 Euro si kúpiš excelentné goretexovú obuv . Ktorá ma vibram podrážku je pevná do tých najdrsnejších podmienok . Všitá vložka goretex ti zabezpečí suchu nohu . Takže nekupoval by som nejake vojenské zvršky to by som nechal pre vojakov a policajtov . Presnejšie som sa vyjadril tu odkaz />
príspevok 21.09. 2009, 17:57
Takže ja by som Ti doporučil toto :
odkaz />
K tomu si dokúp návleky ktore tam perfekto upevníš lebo obuv je na to stavaná . Tiež je stavaná na upnutie mačiek a snežníc .
Zober si to priamo z výroby cez odbytové oddelenie (kontakt je na stránke) máš to za 83 eur + dobierka a je to aj s tou špicou a zateplením + máš k tomu normálne záruku ... Ku mne pristupovali veľmi ochotne a seriózne a čo sa týka tých spomínaných chybyčiek krásy ja som zatiaľ žiadnu neobjavil a to som ich dôkladne voskoval...
Canisdirus:
Aký originál box, alebo sprej používaš????
Ahoj ja som si pred mesiacom kúpil od nich model, ktorý nemajú ani zobrazený na stránke je to S 03020, komunikoval som priamo s firmou, preposielam časť komunikácie od odbytového oddelenia:" model 810 026 je na celoročné používanie - SYMPATEX -ová , nepremokavá obuv. Na zimu by som Vám doporučil model
S 03 020 - ten na našej stránke ešte nie je, ale je taký istý ako 810 026, len je zateplený Thinsulatom ( špeciálny tenký
zatepľovací mater.používaný napr.do lyžiarských rukavíc a pod.) a má ešte ochrannú špičku ( viď.internet ako S 03 010 ).
Na sklade máme obidva modely - no iba v nižšej akosti ( drobné " bodky " krásy na koži - drobné šľahance a pod., no nie je
to poškodená obuv !!! ).Na obuv je riadna záruka a cena u oboch modelov je 83 Eur s DPH. Pri dobierke je to asi plus 3 Eur.
Oba modely si u nás zakúpilo už viacero poľovníkov a máme na nich len kladné ohlasy ( a zatiaľ bez závažnej reklamácie ! )" Ja som to mal na nohách asi 5 krát, no napustil som to impregnačným voskom pre vysokohorskú turistiku. Je v tom teplo a topánky sú suché a ľahké. No po jednom ráne kde som chodil dlho po mokrej tráve som mal pocit, že mi na jednom prednom šve obuv premokla, avšak môže to byť aj tým, že sa mi spotila noha. Nejakú extra priedušnosť som nepostrehol, no môže byť, že je to tým, že som ich napustil voskom. Ja som zatiaľ spokojný. Za tie peniaze určite, uvidím ako bude ďalej, no bol by som rád, keby aj ostatní pridali názory.
Mame v praci Sympatexi,su samozrejme lepsie ako hociake kozaky,ale...nesmies zabudnut poriadne ich vysusit z vnutra,a ak chces topanky na zimne obdobie,tak si kup radsej tie,z presivanou gumenou spicou,inak na tych obycajnych v zamrznutom snehu po case zoderies vrchnu ciernu vrstvu na spicke.Ale to nieje ziadna katastrofa.To je inak jediny rozdiel medzi nimi-ta spica.Z vnutra su rovnake.Ale nosia sa pohodlne,dobre drzia nohu aj stopu.Neosetruj ich obycajnym boxom ani tvrdou kefou.Chce to jemnu kefku a original box,alebo sprej.Potom ti budu sluzit perfektne.Ja ich pouzivam doma aj v praci a nemal som s nimi ziaden problem.Nepremokaju ani sa nerozpadavaju.Inak mam doma cisto nove,keby si chcel tak sa dohodneme.Na tej stranke stoja 3100sk,ja ti ich dam za 2700.Mam aj tie bez gumenej spice za 2500.Ja osobne som s nimi velmi spokojny.