Heming hunting
dnes je piatok,  21. jún 2024,  meniny má Alojz,  spln: 22. jún 2024,  dnes východ slnka: 04:49,  dnes západ slnka: 20:47
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Perkelt - recept

autor: off sporko1234
pridané: 21.7.2019 13:23
počet zobrazení: 1 896
počet hlasov: 1
potrebujeme:
1. Údené bravčové koleno 1 ks
2. Cibuľa 1,5 kg
3. Masť bravčová 20 dg (30dg)
4. Olej 2 dl
5. Paprika sladká, paprika tuhá
6. Korenie čierne mleté
7. Rasca celá, drvená
8. Cesnak 1 hl.
9. Lečo zeleninové alebo (paradajka , paprika po 30 dg)
10. 2 ks mrkvy , 2 ks petržlen , menší zeler
11. Vňať petržlenová
12. Koža z údeného kolena
13. Zredukovaný vývar z údeného kolena (variť na miernom ohni a podľa
potreby podlievať)
14. Soľ
15. Mäso lopatka(krkovička) diviak, bravčové 3 -4 kg (teľacie ,hovädzie,
jelenie, dančie +10 dg masti)
16. Majoránka drvená

postup:
Uvaríme údené koleno, vývar redukujeme ,kožu odoberieme a pokrájame na
drobno, koleno vykostíme a pokrájame na 1,5-2,5 cm kocky. Do hrnca ,kotlíka
nalejeme olej pridáme masť po rozpustení pridáme nakrájanú cibuľu popražíme
do zlatista následné na miernom ohni alebo mimo ohňa zaprášime sladkou
paprikou pridáme lečo podusíme na miernom ohni 15 min .Pridáme nakrájané
mäso a pokrájané kože, korenie čierne mleté ,rasca, paprika sladká , paprika
tuhá, nadrobno posekaný cesnak prípadne paradajka , paprika a dusíme vo
vlastnej šťave ,miešame a po zhustnutí vlastnej šťavy začneme podlievať
vývarom z kolena po jednej dvoch naberačkách za občasného miešania (pozor
na prihorenie) po 20 min pridáme nakrájanú zeleninu ktorá sa môže aj mierne
rozvariť na miernom ohni varíme až máme mäso mäkké následne pridáme
nakrájané koleno po 10 min pridáme na drobno pokrájanú petržlenovú vňať
a majoránku a dochutíme podľa potreby .Pozor na hustotu šťavy, perkelt je
chutný keď nie je veľmi riedky. Soľ pridávať až na konci lebo údené koleno je
slané, premiešať odstaviť a pokúsiť sa jesť. Dobrú chuť prajem
kategória: chuťovky
 

reklama

prvá škola vábenia jeleňovZelené zápisky z poľovníckych chodníkov