podnalov.sk
dnes je streda,  6. júl 2022,  meniny má Patrik/Patrícia,  spln: ,  dnes východ slnka: 03:57,  dnes západ slnka: 19:45
elektronická kniha revíru

Jelenie s malinovou omackou - recept

autor: off stefan49
pridané: 10.1.2015 15:33
počet zobrazení: 1 558
počet hlasov: 0
potrebujeme:


4 Lyzice odstredeneho masla
12 malych cibuliek
1/4 salky malin
3 Lyzice rybezlovej marmalady
16-20 kuskov (asi 50g kus) jelenieho
masa (1-1.5 cm hrubky)
1/2 salky cervene vino
1 2/3 salky Manox (alebo hovadzy vyvar)
1/5 Lyzice masla
1/5 Lyzice hladkej muky
sol
korenie

postup:

Priprava:

V malej rajnici zohrej polovicu odstredeneho masla (prilozeny navod), priloz ocistene cibulky,
zakri voskovym papierom a krytom na rajnicu. Varis asi 20-25 minut pri pomalom miesani-dovtedy
pokym sa cibulka neuvari do hneda.

Pridaj maliny, rybezlovej marmalady a 3 lyzice vody.zdvihni teplotu do varu (asi 5 minut) alebo
dovtedy pokym maliny nezmaknu a syrup nezhustnie.

Osolene a okorenene maso vloz do zostatku odstredeneho masla a osmaz asi 1-2 minuty. Osmazene
maso vyber a odloz do teplej truby. (Pozor: maso nesmie byt presmazene-stvrdne!).

Do pozostanej zmesy nalej vino a zvar asi 30 sekund. pridaj Minox (alebo hovadzy vyvar a var
dovtedy pokymsa zmas nezredukuje na polovicu.

v pomerne nizkej teplote roztop maslo,priloz a zmiesaj muku, a zmiesaj do hore uvedeneho vyvaru.
Zdvihni teplotu a udrz vo vare 2 minuty.

Cez jemne sytko preced ovocny syrup a zmiesaj do vyvaru . Dobre zmiesaj a nalej na dopredu
uvarene maso. Cibulky a pozostane maliny pouzijes na ozdobu.

Odstredene maslo:
(Maslo je potrebne odstredit pretoze ma nizku hranicu do spalenia-cize moze zostat horke!)

Maslo roztop (na co najnizsej teplote).
Prejavia sa tri vrstvy maslovej tekutiny. S lyzickou opatrne odober vrchnu a spodnu vrstvu,
Zlty pozostatok je odstredene maslo na pouzitie.

Priloha:Uvarene alebo upecene zemiacky.
kategória: jelenia zver
 

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
ehunter.sk