podnalov.sk
dnes je štvrtok,  30. jún 2022,  meniny má Melánia,  spln: ,  dnes východ slnka: 03:53,  dnes západ slnka: 19:47
elektronická kniha revíru

Pieseň divočiny - recept

pridané: 10.7.2012 13:35
počet zobrazení: 5 074
počet hlasov: 5
potrebujeme:

Pieseň divočiny
.................
Potrebujeme:
jelenie stehno
červené víno
bylinková zmes
olej
divoké korenie
mleté čierne korenie
soľ

Bylinkové maslo:
maslo
šampiňóny
uhorky
kapia
petržlenová vňať
tymian
soľ



postup:
Postup:
Z odležaného jelenieho stehna nakrájajte pravidelné rezne, zľahka ich naklepte, po okrajoch narežte, posypte bylinkovou zmesou a opečte na rozpálenom oleji. Rezne vyberte, výpek mierne podlejte vodou, pridajte soľ, divoké a mleté korenie a trochu červeného vína. Chvíľu povarte. Pri servírovaní položte na mäso plátok bylinkového masla.

Bylinkové maslo si pripravte z uvedených surovín, ktoré premiešajte a vytvarujte do úhľadných valčekov, tie nechajte stuhnúť na chladnom mieste.

kategória: jelenia zver
 

komentáre

off bulldog5 , 9.12.2012 o 18:34

Znie to dobre, len ten olej mi tam nesedí, asi by som to vymenil za "olej z diviaka" :)

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov