podnalov.sk
dnes je utorok,  9. august 2022,  meniny má Lubomíra,  spln: 12. august 2022,  dnes východ slnka: 04:36,  dnes západ slnka: 19:07
elektronická kniha revíru

Pečený, plnený bažant - recept

pridané: 3.11.2011 20:09
počet zobrazení: 5 853
počet hlasov: 16
potrebujeme:
1 ks bažant kohút
anglická slanina
jablko
väčšia cibuľa
5-6 strúčikov cesnaku (podľa chuti)
bylinky: bazalka, tymián
maslo
škorica
červená mletá paprika
soľ
olej

postup:
Vyháčkovaného bažanta stiahneme s kože (môžme použiť aj s kožou ošklbaného)a umyjeme ho vo vode. Ak je to možné vyberieme viditeľné broky.
Jablko nakrájame na plátky, rovnako tak aj slaninu. Štvrťku cibule postrúhame na trelku a natrieme ňou vnútro bažanta, kde potom následne vložíme jablká posypané škoricou. Môžme zašiť aby plnka nešla von ale nieje to nutné.
Na spodok zapekacej misky dáme trochu oleja a vložíme tam bažanta. Posolíme ho a na vrch potrieme bylinky + papriku rozrobenú v oleji.
Potom poukladáme plátky slaninky, ostatok cibule pokrájanej z cesnakom a na vrch ešte pridáme plátky masla.
Takto pripraveného bažanta vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200-250°C do zlatista.
Počas pečenia podlievame hodne výpekom, aby bolo mäsko šťavnaté. Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu alebo ryžu (každý podľa svojej chuti). Na ozdobu môžete použiť brusnice. A na pitie skleničku dobrého vínka!

Želám dobrú chuť ;-)

kategória: bažanty
 

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
ehunter.sk