podnalov.sk
dnes je štvrtok,  30. jún 2022,  meniny má Melánia,  spln: ,  dnes východ slnka: 03:53,  dnes západ slnka: 19:47
elektronická kniha revíru

Klobása z diviny - recept

autor: off minivi
pridané: 1.3.2016 15:01
počet zobrazení: 48 551
počet hlasov: 22
potrebujeme:
Na 10kg klobások, použijeme 7 kg jelenieho mäsa a 3 kg čistej bravčovej slaniny,210g soľ,100g sladká paprika,20g mleté čierne korenie,20g mletá rasca,80g popučený cesnak,1ČL práškového cukru,1ČL mletý ďumbier,1ČL mleté nové korenie,1PL majoránu.Pre dosiahnutie pikantnosti, je možné pridať 20g štipľavej papriky. Zaručujem neodolateľnú chuť.

postup:
Obidva druhy mäsa zomelieme na mlynčeku s priemerom šajby 6 mm,ďalej do zo mletej zmesi pridáme soľ a všetky ingrediencie, ktoré potrebujeme, pre dobré a ľahšie vy miešanie klobásnej zmesi môžme na 10 kg mäsa použiť 1 liter vody.Klobásky necháme odstáť a obschnuté kladieme do udiarne a údime studeným dymom z bukového rezu.
kategória: jelenia zver
 

komentáre

on jerry976 , 21.12.2021 o 6:07

Klobásky robím skoro každý rok pred vianočnými sviatkami v podstate podľa tvojho receptu až nato že mäso miešam 1:1 v pomere jelenina bravčový mastný orez. A to z dôvodu že mne sa zdá potom ta klobása suchá keď dám väčší pomer jeleniny ako mastného orezu a vynechávam zázvor.

off tymy , 26.3.2018 o 20:49

Práve som ich vyudil urobil som ich viac pikantné ako sú fajn ale starú dobrú klasiku cesnak soľ čierne korenie poprípade paprika neprekonaju. Ale je to vec chuti každého z nás

off bongo3690 , 11.3.2018 o 1:09

Klobasky podla tohto receptu su super akurat som pridal trosku viac stiplavej papriky lebo na moj vkus bolo malo a kedze som chcel riadny čípoš tak som davku zvysil podla seba...

off Discover5 , 22.12.2017 o 11:26

Aj ja som tento recept odskúšal. Vynikajúce. Odporúčam.

off bobo1 , 5.10.2017 o 17:22

Tento recept je fakt dobrý. Mám to odskúšané. Odporúčam

off minivi , 16.3.2012 o 20:13

Prepáč, áno máš pravdu po slovensky ďumbier, ale klobáske to nevadí či je to zázvor alebo ďumbier, chuť je rovnaká, s pozdravom

off pepies , 16.3.2012 o 17:54

ahoj recept mas dobry ale Zázvor je v čechách u nas na slovensku je to Ďumbier.

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov