M.K.P. AGRO služby
dnes je streda,  28. máj 2025,  meniny má Viliam,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:56,  dnes západ slnka: 19:31
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Akú guľovnicu aj s optikou do 1200 - 1500 € - diskusia

autor: off kaysy
pridané: 12.8.2012 9:08

Zdravím vás, môžete mi poradiť, akú guľovnicu a aký kaliber pre začiatočníka si kúpiť do 1200 - 1500 € aj s optikou? Bude to moja prvá guľovnica a loviť budem v poľnom revíri, čiže srnčie, sem tam diviak. Dá sa za túto cenu kúpiť niečo, čo bude spoľahlivé a presné? Vopred ďakujem za vaše odporúčania a názory.

počet zobrazení: 37 834
počet hlasov: 2
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off motaq, 11.8.2015 o 22:34

Dusab ked uz sme pri tom tak tu nie je namieste hodnotit spatny raz vobec. Archer ktory ozivil temu sa na to nepytal. A okrem toho spatny raz alebo ako tomu niekto hovori "kopanie" je cisto sibjektivna zalezitost a okrem kalibra ju ovplyvnuje mnoho kalibrov. Niekomu nie je prijemne strielat 30-06 a niekto nema problem ani s 375 HH....Archer napisal ze 30-06 nechce. Je ti jeho rozhodnutie a treba ho akceptovat. Nerozumiem preco mate potrebu ho spochybnovat a presviedcat o vasej pravde???

dať hlas príspevku | počet hlasov: 15

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 191 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off motaq, 11.8.2015 o 22:34

Dusab ked uz sme pri tom tak tu nie je namieste hodnotit spatny raz vobec. Archer ktory ozivil temu sa na to nepytal. A okrem toho spatny raz alebo ako tomu niekto hovori "kopanie" je cisto sibjektivna zalezitost a okrem kalibra ju ovplyvnuje mnoho kalibrov. Niekomu nie je prijemne strielat 30-06 a niekto nema problem ani s 375 HH....Archer napisal ze 30-06 nechce. Je ti jeho rozhodnutie a treba ho akceptovat. Nerozumiem preco mate potrebu ho spochybnovat a presviedcat o vasej pravde??? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 15

off bezek, 25.1.2014 o 15:38

ja mam toto a som spokojny odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off palo3006, 5.2.2016 o 17:39

Lukas36 v jednej vete uplne stebou suhlasim a to ze ty rozum vyteka cez usi ◄ reagovať

off binka, 24.2.2021 o 14:09

Tak toto je moje nová kulovnice Akú guľovnicu aj s optikou do 1200 - 1500 € - diskusia ◄ reagovať

off Stagstalker, 11.8.2015 o 21:29

Medzi 3006, 270win, 308win a 7x64 je urcite citelny rozdiel v spatnom raze a sila tohto rozdielu - resp. subjektivne vnimanie rozdielu v sile spatneho razu jednotlivych kalibrov zavisi okrem ineho od fyzickych dispozicii strelca, lomenia pazby, vahy zbrane a aj pouziteho streliva. Z kazdeho z nich som strielal a nie jednu ranu, 2 vyuzivam relativne casto, rozdiel v spatnom raze sa da pozorovat uz medzi 7x64 a .270win v prospech .270win,ktora ma spatny raz mensi a pritom su to takmer totozne kalibre. Vsetky su v univerzalnom spektre kalibrov, ale kazdemu chuti ina vaha strely a vzdialenost a su medzi nimi taktiez take rozdiely, ktore umoznuju si vybrat najvhodnejsi z nich pre konkretny typ reviru a sposob lovu a strelby. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off Durell, 1.10.2015 o 13:24

Stroho a jasne, o tom sa už na všetkých forach popísalo mraky Tikka T3. niet o čom. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off pepies, 1.8.2015 o 10:14

Hujer dobre som sa zasmial ked chceš radiť mal by si si trošku rozšíriť svoje obzory. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off motaq, 13.1.2020 o 17:31

v tejto cene napriklad nieco taketo. Akú guľovnicu aj s optikou do 1200 - 1500 € - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off richard99, 7.8.2015 o 15:05

Podľa môjho názoru a skúseností sa dá na slovensku kúpiť remington 700 do 700,-eur, leupold montáž do 200,-eur, puškohľah meostar R1r RD 700,-, t.j. 1600,-. Nieje je to žiadna sláva, ale u mňa to funguje k maximálnej spokojnosti. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off motaq, 1.10.2015 o 15:56

ja by som zoznam a rozhodovanie v tomto kal. rozsiril este o Antoni Zoli 1900 a tu by som uz netvrdil ze jednoznacne Tikka T3. ◄ reagovať

off peterber, 5.2.2016 o 20:31

Pisem z nicku mojho synovca, poziadal ma o koment...takze, ak mam kupit nejaku lacnu zbran, kde vyrobca kvoli nakladom setril kde sa len da, aby sa to predavalo, tak urcite si vyberiem pusku z nemeckej inzercie. Kupovat na Slovensku strielanu zbran je riziko, pretoze nase pusky su samozrejme vsetky malo strielane a odpocivali v skrini. Uz to tu niekto spominal. Ale aj cest vynimkam. Z osobnych skusenosti pred par dnami po par mailoch s inzerentmi z Nemecka bola upravena cena za napriklad Sauer 80 s Zeissom 2,5-10x52 v 7x64 za 1300e, ale aj vyborny SHR 970 myslim v 300wm za 900e. Ani hedna zbran nemala viac ako 80 ran, Nemci sa mi okrem ineho pochvalili fotkami trofeji a zbierkou zbrani a nebolo ich 10 ani 20. Neslo im ani o zarobok, skor posunut pusku do dobrych ruk polovnikovi zo Slovenska. Takze urcite by som siel toutu cestou ako kupovat nejaku lacnu zbran. Len si treba otvorit oci a pytat sa... Takychto cien ako sa daju dohodnut vonku sa tu tazko dockame. A Delta? Su aj lepsie aj horsie optiky. ◄ reagovať

on lorgarius, 28.11.2023 o 8:56

Reakcia na príspevok od Madams, 26.11.2023 o 21:38 :
tazka otazka ale pozrel by som sa na Heaenel Jager 10, Tikka T3, Bergara B14, CZ600, alebo plastoveho americana ako Weatherby Vanguard..........konkretny model a prevedenie zalezi na tvojich preferenciach - pazba klasicke elegantne drevo, kde ta zamrzi kazdy skrabanec alebo "na "udrzbu" menej narocny plast. asi by som uprednostnil pusku so zavitom pre ustovu brzdu/tlmic. myslim ze postupne sa pouzitie tlmicov bude rozsirovat. idealne je vzdy mat moznost pusku vyskusat strelnici, ci sedi v ruke a v pleci, ci zaver nedrhne / neduh dlho spajany s vyrobkami CZ/, ci podava naboje bez problemu, ci zasobnik bez problemu zaklapne, ci sa da lahko vybrat, ci umiestnenie a ovladanie poistky dava pre teba zmysel. uvazit sposob polovania. za mojich mladsich cias som sa liepal po stromoch s puskou ako opica pripadne som rad poloval dlhou rannou posliedkou. vaha cz550 mi vtedy nevadila- skrabance na dreve ma ale mrzia do dnes. s pribudajucim vekom, problemami s kolenom a chrbtom som si zaobstaral aj lahsiu pusku lebo kazde deko navyse zacinam citit. ◄ reagovať

off sako80, 12.8.2012 o 19:55

ja osobne by som CZ vynechal ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Stagstalker, 1.8.2015 o 12:54

Ja by som v tejto cene volil tikka t3 a leupold vx 3. Mechanicky kvalitna kombinacia pusky aj optiky, pri leupolde co sa mechaniky tyka, niet o com. U mna je dolezitejsia dovera v puskohlad ako top sklo a nestabilna mechanika. Mam starsiu verziu VX 3 a 10 rokov bez problemov a to som s puskou co to odstrielal aj popadal. Kaliber- za mna by to bola .270win, daleko univerzalnejsia ako 8x57, taka vylepsena verzia 7x64. Do 100m ti spravi rovnaku robotu ako 8x57, nad 100m az nad 150m dokazuje naco bola stvorena, vynikajuca balistika, prijemna na strelbu aj z volnej ruky. Dnes je to viac o strelach ako kalibri. Ved urcite nebudes cely zivot strielat len v domacom reviri. Ako bolo spomenute, pri kratsich hlavniach ocakavaj vyslah plamena, ale tych negativ vela nema. Strely zozenies aj nad 10g, ale najlepsie sa citi od 8,4g do 9,7g. ◄ reagovať

off pandur1, 1.8.2015 o 15:54

Skús toto odkaz alebo odkaz ◄ reagovať

off zalesak, 5.8.2015 o 22:10

pekne ti tu popísali , raž 270 W nema chybu alebo 308 W , najdôležitejšia je asi optika do tej investuj dosť a flintou zaleži na vkuse a čo ti padne naozaj ako uliate, vieš čo by som urobil ja na tvojom mieste? tie peniaze čo máš použil ako akontáciu a kúpil poriadnu zbraň aj optiku aby si po pár rokoch zase nechcel niečo lepšie a budeš kupovať predavať kupovať predávať a ankoniec aj tak skončíš pri kvalitnejšej zbrani aj optike. ◄ reagovať

off motaq, 12.8.2015 o 18:50

Ja by som sa priklonil k Bleikerovi. AZ1900 je podla mna este lepsia volba. Nie ze by bola CZ 557 zla ale AZ sa mi viac pozdava.... ◄ reagovať

off archer, 13.8.2015 o 22:56

myslíš to že tam napchal 4 náboje do zásobníka? no píšu 3 +1.. tak sa nečudujem :) ◄ reagovať

off BLEIKER, 1.10.2015 o 16:54

takisto tvrdím presne to isté,ako motaq.Jediná chyba tých zbraní je,že nemajú patričnú reklamu a ludia to nepoznajú.Staršie modely mali tak na hrubo opracované lôžko záveru,u týchto nových modelov obrábaných CNC-čkami je to už minulosť,vynikajúca gulovnica strednej triedy a navyše nie je vyberavá na strelivo.A -pandur1-vám aj môže napísať čo to o presnosti-a nejedná sa len o jeho zbraň,všetky,čo som nastreloval strielali výborne.Prispieva k tomu aj ich spúšť s výbornou charakteristikou,ten napináčik,čo majú ,je potom úplne zbytočný.P.S.nie som majitelom tejto zbrane-to len ako dodatok. ◄ reagovať

off BLEIKER, 7.2.2016 o 10:03

Zamýšlam sa,či má táto téma vobec význam a či aj niekomu pomohla,ked sa tu objavujú stále noví naslovovzatí odborníci s úplne protichodnými názormi a navyše najlepší príspevok má od témy "malinké"odbočenie.Zaujímavé forum... ◄ reagovať

off Mysho22, 7.2.2016 o 10:24

BLEIKER: Každý máme svoj názor sice nie každého je pre ostatných prijateľný. No peňiažky investuješ svoje tak je to iba na tebe ku ktorému sa prikloníš. Osobne mi táto téma priniesla osoh nakoľko som prednedávnom premýšľal nad puškou v tejto cenovej relácii a našiel som si aj príspevky o Antonio Zoli a nakoniec som si ju aj zaobstaral. ◄ reagovať

off Durell, 25.5.2016 o 23:17

S202 - večná škoda tohto modelu. Česť jeho pamiatke. Magori ho pochavali. ◄ reagovať

off Pepes33, 26.1.2021 o 10:50

Reakcia na príspevok od binka, 26.1.2021 o 9:16 :
Videl by som to na Mauser M18 Waldjagd v 8x57JS, hlaveň 51 cm, mieridlá a závit na ústí hlavne. Osobnú skúsenosť s M18 nemám, vlastním 2x guľovnicu Sako 85 Bavarian v 8x57JS a v 308W. Akú guľovnicu aj s optikou do 1200 - 1500 € - diskusia ◄ reagovať

off miso111, 24.2.2021 o 18:14

Zdá sa Jendo, že si šiel cestou ľahšieho odporu. Čo nespraví správny jáger pre pokoj v rodine...ale ako si tam budeš hovieť po love! Ešte dobrú optiku s uhlopriečkou aspoň 110cm, naladiť fishing & hunting, pivko do ruky, nohy na stôl a poľuješ do bezvedomia! ◄ reagovať

off pavian, 24.2.2021 o 19:54

Reakcia na príspevok od binka, 24.2.2021 o 14:09 :
Život je otázkou priorít, niekedy ale nie tvojich ;) :D ◄ reagovať

off 3006sprg, 12.8.2012 o 16:10

jozef ja by som skor volil odkaz= ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Jager68, 12.8.2012 o 13:59

Súhlasím s Ondrom....flinta a optika do 1500€..predpokladam,že aj montaž by sa tam mala vtesnať...tak to bude už iná káva...1500€ je za pomerne slušnu kvalitu málo.Flinta sa este ako tak da zohnať ale slusna optika....za malo penazí neexistuje...žial. ◄ reagovať

on Ondrik, 12.8.2012 o 11:46

no toto zase bude debata ◄ reagovať

off borza222, 25.1.2014 o 18:25

puškohľad napr. odkaz Akú guľovnicu aj s optikou do 1200 - 1500 € - diskusia ◄ reagovať

off borza222, 12.3.2014 o 8:48

Radšej sa skús popozerať poriadne predtým na internete ako pôjdeš do TN... ◄ reagovať

off somin75, 13.3.2014 o 19:34

Haenel jaeger 9 je krásna jednoranová guľovnica ktorá stojí okolo 1500 € a keby si k tomu dal optiku napr. Delta titánium ktorá stojí niečo cez 400 € tak tých 1900€ moc nepreplatíš . ◄ reagovať

off urssus, 13.3.2014 o 23:07

Na pušku za 1500€ davat optiku za 500€? Chlapi, co ste pili? :) ◄ reagovať

off Lysec, 19.10.2015 o 7:55

Nové typy až tak nepoznám, ale z opakovačiek ,ktoré som držal v rukách suverénne najľahšie boli staré "Zetky" (vyrábané obvykle ako krátky štuc i normálna dĺžka ,subtílna polo-i celopažba, v kalibroch 6,5-7-8x57 a 7x64),veľmi dobrá oceľ, vynikajúci jemný a krátky nemecký napináčik...) ◄ reagovať

off fanda, 31.7.2015 o 13:12

Jak píšeš ta hanelka se mě taky moc nelíbí nic méně v porovnání cena-výkon suveréně vede a navíc ta pojistka je podle mě dost blbě řešena s tím překlápěním je dost hlučná, v brně ve kšeftě mají fungl nový starší model saueru S80 v ráži 270W s krásnou pažbou za nějakých 1300E což by pro mě byla jasná volba. ◄ reagovať

off BLEIKER, 31.7.2015 o 16:41

Tak ako píše fanda a ešte jedna vec-ak sa mi zbraň páči po technickej stránke-t.j. riešenie poistky,jej hlučnosť,spúšť atd.tak nebudem riešiť,či mi sadne pažba alebo nie,pretože časom prídeš na to ,že pocit v obchode so zbranou navyše bez optiky, sa dosť líši od pocitu v terene.to mi ver -a fabrická pažba až na výnimky,ktoré potvrdzujú pravidlo,aj tak je len konmpromis a nikdy nedosiahne parametrov pažby,ktorú si necháš urobiť na mieru.Ja viem,že som ti teraz trošku zamotal hlavu,ale drevo sa dá urobiť,technické vlastnosti zbrane sú však tým atribútom,čo rozhoduje pri výbere... ◄ reagovať

off lovec84, 31.7.2015 o 21:12

Osobne by som bral tiku v 30-06 a na to docter-a. Kvalitou preskoci leupold meoptu a o delte ani nehovorim. ◄ reagovať

off motaq, 31.7.2015 o 21:24

Docter je velmi dobra optika a model Basic je dobra volba aj po optickej stranke. Ak neprekaza ze osnova je v prvej obrazovej rovine (teda so zvacsenim sa meni, bod nie ten je v 2. obr. Rovine u tohto modelu rovnako ako unipoint). Len sa obavam ze v kombinacii s tikkou sa do 2000 nezmesti. ◄ reagovať

off borza222, 31.7.2015 o 22:47

Ani meopty sa už báť nemusíš, odkedy zmenila majiteľa - výrazne sa zlepšila čo sa týka spoľahlivosti. Osobne by som volil z drahšej optiky radu Meostar R2, ale ani s R1r neurobíš chybu. ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 191 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk