M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  13. jún 2025,  meniny má Anton,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:48,  dnes západ slnka: 19:44
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

kurz poľovníctva - diskusia

autor: off mlady
pridané: 12.12.2008 10:59

Kurz poľovníctva a všetko ohľadom toho.

počet zobrazení: 16 034
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Hekler, 12.10.2020 o 16:38

ja to viem a aj napriek tomu trvám na tom čo som napísal, SPK na to nebola v zákone splnomocnená a je povinná dodržiavať zákon a nie vydávať metodické pokyny nad rámec zákona,(nikto ani SPK nesmie občanovi ukladať povinnosti ak to nemá určené v zákone)ak by to zákonodarca chcel tak by to dal do zákona alebo zmocnil SPK v splnomocňovacích a prechodných ustanoveniach aby si to upravila, to sa ale nestalo) preto prípravu na skúšku o pol. lístok môže občan absolvovať v rámci celej SR (či sa to vedeniu SPK páči alebo nie,(nie sú oprávnení meniť a vylepšovať nedokonalosť zákona)celý pokyn je nezákonný a vhodný tak na zakúrenie na chate ...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 204 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Hekler, 12.10.2020 o 16:38

ja to viem a aj napriek tomu trvám na tom čo som napísal, SPK na to nebola v zákone splnomocnená a je povinná dodržiavať zákon a nie vydávať metodické pokyny nad rámec zákona,(nikto ani SPK nesmie občanovi ukladať povinnosti ak to nemá určené v zákone)ak by to zákonodarca chcel tak by to dal do zákona alebo zmocnil SPK v splnomocňovacích a prechodných ustanoveniach aby si to upravila, to sa ale nestalo) preto prípravu na skúšku o pol. lístok môže občan absolvovať v rámci celej SR (či sa to vedeniu SPK páči alebo nie,(nie sú oprávnení meniť a vylepšovať nedokonalosť zákona)celý pokyn je nezákonný a vhodný tak na zakúrenie na chate ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off Hekler, 8.10.2020 o 8:17

podľa zákona prípravu na skúšku o pol. lístok zabezpečuje SPK (nie je tam uvedené že v mieste trvalého bydliska, teda je možné ju absolvovať kdekoľvek, prečo by ti OPK v PP mala dávať k niečomu súhlas ? veď zatiaľ nie si ich členom !) aj praktickú prípravu uchádzača o pol. lístok môžeš absolvovať v PZ v rámci celej SR ... len o vydanie pol. lístka musíš požiadať na OPK v Poprade lebo v jej pôsobnosti máš trvalý pobyt, len tá ti môže PL vydať, predĺžiť res. odobrať ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off dede, 27.12.2013 o 12:59

Aj tu sa nájdu užívatelia -absolventi, zo srnca bude jeleň, srna - mláďa jelenice, a. i. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off spito270, 26.12.2013 o 20:24

mna zaujima, kolko idiotov rocne takato organizacia chrli. ◄ reagovať

off PoloVlad, 14.10.2013 o 19:28

Nežiadaj od nikoho, aby ti povedal presnú sumu, nikto ju nevie. Dá sa len odhadnúť. Ver však, že toto je len malý zlomok peňazí(kolky, žiadosti, kurz, skúšky..), ktoré pre poľovníctvo budeš musieť obetovať. Až potom prídu ozajstné výdavky za výstroj, výzbroj a nehovoriac o tom, koľko peňazí precestuješ, prevozíš, minieš nákupom krmiva, materiálu, miliónu iných drobností a..., keď sa budeš chcieť dostať do nejakého združenia. Hold, poľovníctvo nie je pre chudobných, lebo nie je chudobné na zážitky ! ◄ reagovať

off Jager68, 28.12.2013 o 11:40

agbar..nebudu niest ziadne dosledky...keby si vedel ako robili skusky na hospodarov v GA..grcal by si...grcali asi aj zucastnení..ale z chlastu.. poznam par spravnych chlapov,ktorí odmietli tam ist do skusobnej komisie..,ked videli ako sa tam rozdavaju vysvedcenia. a je to tak aj s PL:.len brat € a hotovo.. ◄ reagovať

off majko82, 29.12.2013 o 19:04

rýchlokurz funguje všade ! za peníze i dúm v praze :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off tibor112, 29.12.2013 o 15:30

...aj v minulosti rozdávali vysvedčenia kade komu (samozrejme za slušný príplatok-potom pár rokov nemohli robiť pol. kurz)aj teraz podľa mňa to môže byť realne(za €-čka sa urobí bárz čo).Čo ma na organizácií najviac štve je neskutočne drahý obnovený 5-ročný pol.lístok. Pýtajú 170€ a v okolitých okresoch je to od 105-120€(SNV,GL)-no ja tomu prestavam rozumieť,alebo už konečne začnem chápať?!? ◄ reagovať

off spito270, 28.12.2013 o 14:40

komu tu kto co zavidi, netrep ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Polovny listok + zbrojny pas (autor: medved161).

off maty, 25.2.2013 o 21:02

50 € za ZP? zdravotná prehliadka cca15-20 €,psycho cca 80 €, žiadosť 16,50€ ◄ reagovať

off apple, 31.7.2013 o 7:10

hyperon, znovu vo všetkej úcte: na jednej strane chápem, že sa ti nechce uveriť, žeby si bol obeťou podvodníkov. no na druhej strane: je to tak! uviedol si §42 ods.1 písm. e. nože si prečítajme, čo sa tam píše: ORGANIZUJE STRELECKÚ PRÍPRAVU UCHÁDZAČOV O POĽOVNÝ LÍSTOK, PRAKTICKÉ SKÚŠKY ZO STRELECTVA A ORGANIZUJE KONTROLNÉ STREĽBY ČLENOV KOMORY, ... ja tam nevidím nikde napísané, že člen komory má povinnosť sa ich zúčastňovať. ak máš pravdu, tak potom napr v zmysle nasledujúcej state: písm f) organizuje poľovnícku kynológiu a sokoliarstvo ... máš povinnosť byť kynológ aj sokoliar. rozumieme si? to samé platí aj pre stanovy. a čo sa týka tej smernice: žiadny nižší predpis nesmie ísť nad rámec vyššieho. proste je to len jedno z mnohých svinstiev, na ktoré naletia mnohí. je to však aj obraz základných vedomostí poľovníkov a príklad toho, ako práve nevedomosť je zneužívaná a aká je v skutočnosti SPK. obraz toho, akých "profesionálov" za naše peniaze živíme. ◄ reagovať

off lubenko, 31.7.2013 o 9:39

kontrolne strelby su potrebne,ale nech si ich organizuju pol.združenia samostatne a bez poplatkou,nachapem prečo ešte za to mame platit komore ,inak už sme ale zase od temy ◄ reagovať

off deivid, 24.12.2010 o 19:38

Práve budem končiť kurz zatiaľ som zaplatil 400€ = poľovný lístok+ zbroják. Samozrejme ešte nejaké výdavky budú lekárska prehliadka a ďalšie kolky..Kurz robím v Oko-RgO Košice - Okolie ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off KrokodilGenya, 27.2.2011 o 8:48

Ale nie je to na Tebe Edu. Takze plati moj variant. Inak definicia "i bez vkladu z dôvodu ,že si to zaslúžiš" Posobi dojmom, ze to tu vlozil psychopatIdealistaRevolucionar. ◄ reagovať

off agbar, 28.12.2013 o 12:13

Sak sme Slovaci!!!!!! Ako pises, je to o ludoch a ich charakterovych vlastnostiach. Avsak v tejto dobe je to o prachoch :-( Skoda slov. Lovu zdar! ◄ reagovať

off hunter2, 27.12.2013 o 12:37

to nieje len v Košiciach , kde chrlia idiotov ako,, bežali mi dve samice" alebo ,,jeleň taký troják" a.p. ◄ reagovať

off hubert2012, 14.2.2013 o 9:10

Páni, čítate, píšete, uvedomujete si aký chaos, bordel a organizované výpalníctvo vládne v slovenskom poľovníctve??? Dokedy toto dovolíme, ak sa nespojíme a nezjednotíme proti tomuto, tak sa nič neporieši...Hlavná vec, že máme "moderný európsky zákon" o poľovníctve a SPK.... ◄ reagovať

off keny, 12.2.2013 o 8:44

divne..zeby boli take rozdiely? ved psychotesty su myslim predpisane za 80 e u klinickeho psychologa.. lekar mohol stat menej to uznavam no a este ten polivny listok budes platit zda sa mi to docela dost ... a ako hovoris nejaky ten cas na behanie okolo toho.. ◄ reagovať

off durko59, 13.2.2013 o 17:08

tak neviem ako v ZA ale ja som platil kurz+strelby+skusky 500€,u doktora 30€,psychotesty 80€, polovny listok+clenstvo 200€, pri ziadosti zbrojneho 16,50€ a skuska 50€ som z SP ◄ reagovať

off apple, 30.7.2013 o 15:04

čiže ak to zhrniem, hurá na debilov, budú platiť ako sprostí! opakujem, že nič mi povinnosť neukladá!!! a už vôbec mi ju nemôže ukladať akási smernica! ◄ reagovať

off Hekler, 31.7.2013 o 8:25

... každý predpis nižšej právnej sily môže ísť nad rámec vyššieho, ale iba výťahom do kancelárie o poschodie vyššie ((: ◄ reagovať

off Pepes33, 23.10.2013 o 14:38

Ale tých XY euro ťa nevyjde hneď na mieste, je to rozkúskované na menšie časti. V priebehu roka ťa to toľko vyjde, neplatíš to naraz. Ja som si tiež na takéto veci sám zarobil, neťahal som od rodičov peniaze. Ako 16 ročný som v obchodoch vykladával pivové flašky popri strednej škole. Ak človek chce, tak si zarobí. ◄ reagovať

off Ondrik, 14.10.2013 o 16:12

chod sa spýtať na príslušnú OKO SPZ ◄ reagovať

off jozef, 14.10.2013 o 17:06

Počúvni Ondríka! ◄ reagovať

off Bradacik, 15.10.2013 o 9:15

Suhlasim s Ondrikom, najlebsie spravis ked sa pojdes opytat na OKO SPZ. Uvidis ci sa vobec otvara v blizkej dobe kurz. Mozno uz bezi, alebo sa otvori az za rok. Pripadne mozes skusit aj ine mesta v blizkosti. Dalsia vec je ze budes potreovat PZ kde si odkrutis prax. Ja osobne som chodil na kurz cez vykendy. Tak ako si napisal, cca 10 mesiacov. A v neposlednom rade to co daz za "papiere" tak raz tolko si nachystaj aj na zaciatok (vystroj, vyzbroj, psik....). A nezaudni ze to este s teba nesravi polovnika. Starky hovorieval, ze co zoberies(v podobe peknych zazitkou), tak minimalne dva krat tolko musis do reviru aj zaniest. (krmivo, sol, starostlivost o zariadenia a chodniky.....). Prajem vela peknych zazitkov. ◄ reagovať

off warning, 22.10.2013 o 13:27

pozajtra sa idem opýtať do TN na ten kurz, presnú cenu Vám sem napíšem,arkadius prepáč ale to sa mi zdá až trocha moc, bolo tu už asi 2-roky staré fórum a tam boli ceny nie viac ako 500€ za všetko, ale tak dúfajme že to nebude tak ako si napísal, lebo to by bolo pre mna ako študenta až príliš..., ale aj tak Ďakujem :-) ◄ reagovať

off kubik856, 21.11.2013 o 14:08

Zdravím, nechcem zakladať duplicitnú tému no nedá mi nereagovať na elektronický systém ktorý by mal zabezpečovať úspešné zvládnutie poľovníckych skúšok. Dnes som opäť našiel perlu o ktorú sa s vami musím podeliť. Je zrejmé že ľudia ktorí tieto testy vytvárali boli pod vplyvom niečoho kvalitného. Ako ste na tom vy s testovaním...? Obrázok skoro neni vidno, tak si ho rozkliknite... :-D kurz poľovníctva - diskusia ◄ reagovať

off pramuz, 7.10.2020 o 10:42

Zdravim vas Chcem sa opytat ohladom kurzu o prvy polovny listok. Poslal som si ziadost do Zvolena, kedze tam zijem uz dlhsie, ale bolo mi povedane kedze mam trvale bydlisko v Poprade, ze opk PP by malo dat suhlas na to ze budem robit kurz v ZV. Aky je rozdiel v tom ci budem robit kurz v ZV alebo PP? Dokonca Revir do ktoreho by som sa chcel prihlasit je v opk Spisska Nova Ves. Mate niekto skusenosti s tym ze kurz spravil v inom opk nez ma trvale bydlisko? Dakujem za vsetky rady a postrehy. ◄ reagovať

on schmetterling, 12.10.2020 o 10:43

Citácia z metodického pokynu SPK pre organizátorov skúšok o poľovný lístok platný od 01.05.2019: Záujemcovia o kurz vykonajú teoretickú, streleckú prípravu a záverečné skúšky z poľovníctva v OPK, ktorá je príslušná trvalému bydlisku uchádzača. V územnom obvode inej OPK môže uchádzač vykonať prípravu a skúšku len po predchádzajúcom písomnom súhlase miestnej OPK, ak preukáže niektorú z týchto skutočnosti: a) preukáže potvrdenie obce o prechodnom pobyte v územnom obvode inej OPK, b) preukáže sa pracovnou zmluvou, menovacím dekrétom alebo dokladom o voľbe, že miesto výkonu práce je mimo územného obvodu trvalého bydliska OPK, c) preukáže sa potvrdením školy, že je študentom riadneho denného štúdia, jej stážistom alebo doktorandom, d) príslušná OPK nevykonala v uplynulom kalendárnom roku prípravu o skúšky uchádzača o prvý poľovný lístok a nebude ho vykonávať ani v roku kedy uchádzač žiada o súhlas, e) súhlas uchádzačovi udelí prezídium SPK v iných zreteľa hodných prípadoch. Písomný súhlas podľa písmena a) až d) vydá uchádzačovi do 30 dní predseda miestne príslušnej OPK a podľa písmena e) prezident SPK. celý pokyn je možné nájsť tu: odkaz ◄ reagovať

off bystricka, 26.12.2010 o 17:03

kazda oko,alebo rgo ma svoju cenu za kurz niekde lacnejsie niekde drahsie, ale k tomu cena za zp je rovnaka vsade, tak si to vie kazdy sam vypocitat ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off jancigas, 12.2.2013 o 9:59

Mi komplet za vsetko 650e ◄ reagovať

off Daniel8, 25.2.2013 o 19:35

mna stoji cely polovnicky kurz 370€. 100-na teoria,70-praktické,140-skusky,50-zbrojak a 10e bola prednaska na ZP. Ja si myslim,ze to je dost v pohode, ako tak citam tie ceny. este ponukaju konzultacie pred skuskami vo vyske 50€ ale nie su povinne, cize ked to berie clovek vazne a uci sa to poctivo, tak tam ist nemusi. ◄ reagovať

off milanko12, 26.12.2008 o 8:35

no mal by si vediet ze to nieje lacny spas mna to vislo par rokou dozadu 10 000 ◄ reagovať

off kanarik1, 26.12.2008 o 15:52

Mňa celkom kurz,poplatky na vybavenie poľovneho listka a zbrojneho preukazu 17000SK.Robil som to v Bardejove ◄ reagovať

off bibasso, 14.1.2009 o 13:17

Zdravicko, mam podobnu otazku ako mal "mlady". Chcel by som sa stat polovnikom a teda by som potreboval nejake info o tom, co vsetko je potrebne absolvovat aby som mohol absolvovat polovnicke skusky a urobit si zbrojny pas. Mam v rodine polovnika aj vela znamych, ktory su polovnikmi v Oravskych zdruzeniach. Som z DK a preto by ma zaujimalo ci mi niekto nevie poradit, o nejakych pripravach na polovnicke skusky v DK, alebo v BA kde sa momentalne zdrziavam viac kvoli praci. Dakujem ◄ reagovať

off lovecccc, 14.1.2009 o 16:09

zájdi si na okresný úrad SPZ - tam ti povedia kedy sa zčína poľovnícky kurz (väčšinou v januári ) dajú ti žiadosť - tú vyplníš. O čase prednášok a dalších podrobnostiach ťa už budú informovať poštou .Väčšinou to býva od januára do septembra -novembra . prvé mesiace je teoretická časť zo všetkých 7 predmetov a potom nastupuje praktická príprava a medzitým strelecká príprava na záver skúšky :) teda takto som to riešil JA . ◄ reagovať

off farbiar17, 12.3.2009 o 21:04

bibasso-no da sa v kubine robit kurz.chod na sidlo polovnickeho zvazu -sidly v narodnom fronte co ako sa vola ta budova na krizovatke tam to povedia co a ako
kua na skusky sa ucim viac ako n maturitu to ti poviem ze je toho dost.ak to budu brat dako moc vazne tak neviem neviem ◄ reagovať

off bystricka, 23.4.2009 o 10:56

mlady, vsade to mas za inu cenu, najlepsie by bolo, keby si si obvolal v okoli okresne spz a tie ti povedia, kedy kurz zacina a kolko stoji, u nas v martine je to teraz za 400 euro, myslim si, ze nie sme najdrahsi, ale, ze by sa ludia isli potrhat, to nemozem povedat ◄ reagovať

off posed33, 23.4.2009 o 12:52

bystricka u nas to stoji 200 eura ◄ reagovať

off bystricka, 27.4.2009 o 10:42

ty sa vyjadris ku vsetkemu solimkenajko ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 204 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM