Zdravím kolegovia diskutujúci,
stojím pred dilemou, ktorý puškohľad si vybrať: Kahles CSX 2,5-10x50 alebo Swarovski Z4i 3-12x50. Skúste mi poradiť. Technické parametre ovládam naspamäť. Držal som oba. Zatiaľ Kahles vedie. Čo Vaše skúsenosti?
Reakcia na príspevok od giussepino, 28.10.2021 o 23:56 :
Ano je. Mal som ho a hneď som ho predsl lebo bod osvetloval celú osnovu. Najlepšia rada je CSX ◄ reagovať
myslím že tu nieje čo riešiť - patrí jednoznačne k špičke . a pokial naň máš tak neni o čom :) ◄ reagovať
Ja mam kahles helia CSX 2,5-10x50 aj swara Z4i ale 2,5-10x56 a musím povedať že oba sú super. Plus pre kahles je polohový spínač. ◄ reagovať
Za málo peňazí, málo muziky. Ani Edemberg, Tasco, a Hawke. Keď chceš lepší puškohľad, určite by som neišiel pod Meoptu. Dnes kúpiš jazdenú meoptu napr. 3-12x50 od 350 do 500€. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od emo1, 13.4.2023 o 11:49 :
Emo1- rozdiel je v tvare riadiacej jednotky, na Z6 i II. gen sa zaisťuje bal. veža, je tam režim ktorým sa dá aktivovať a deaktivovať - vypnutie osvetleného bodu v určitom náklone puškohľadu, vo veľkosti osvetleneho denneho, nočneho bodu ( vid foto ľ. str. Z6 i II. gen, p. str. Z6 i I. gen. )
◄ reagovať
Ja som to sem dal 16.5 2009. Ano rozhodol som sa pre kahles a neľutujem toho. Je to ozaj parádna mašinka. ◄ reagovať
Tak som toho Swarovskeho nakoniec v poslednej chvili predsa len kupil. Akcia na ne uz skoncila.Zatial nie je na flinte, ale prvy dojem je super, v porovnani s HT sa neda zahambit, co priznal aj majitel noveho HT.Kupil som aj original Swaro krytku, ktora vyzera super,nekazi dizajn puskohladu a je z hlinika. ◄ reagovať
Ja mam kahlese 2 jeden CSX 3-12x56 a jeden CSX 2,5-10x50 môžem povedať že veľmi slušná optika. Mam aj swarovski Z4i 2,5-10x56 a nie je medzi nimi zásadný rozdiel. Jeden je málinko lepší pri jednom a pri inom troška slabší a opačne. Takže v podstate je to super optika. Mne sa veľmi páči na kahlese polohový spínač. Super vec prídem na posed zapnem a ak chcem rýchlo strieľať nemusím sa ešte zapodievať zapínaním bodu. ◄ reagovať
No a ešte aby som Ti doplnil moju reakciu, ja som tú moju Z4i porovnával aj s kamarátovím Zeisom (vyššia rada, ale model Ti teraz presne nepoviem), no rozdiel som v kvalite nevidel žiadny... ◄ reagovať
Pri tom trojaku je naozaj dobre zvazit velkost objektivu a typ montaze aby nebol problem s prepinanim na gulovu hlaven. Mam trojak Fortuna Suhl a optiku Victory Diavary. Objektiv 50 mm a montaz otocnu Recknagel a bol trochu problem. Nakoniec tam musela ist trochu modifikovana ta predna cast. V pripade zaujmu vyfotim detailne
◄ reagovať
Chcem sa opýtať na osvetlovaciu jednotku na Swarovski Z4i, nemal som ho ešte v ruke, A v predajni sa rozhodnem medzi nim a zeiss conquest oba v 3-12x50. Je to dosť veľké, nemôžem to niekde stratiť? Nevzbudzuje to vo mne dôveru inak opticky asi bude dobrý. ◄ reagovať
misoo a Kahles by sa ti nepozdával? :-)na bazoši najdeš fungel za 1650.Tým netvrdím ,že Swaro je zlý.Tak isto som si prešiel určitými skúšaniami,porovnávaniami a najviac mi sadnul práve Kahles.Mám po ruke z boku zapínanie osvetleného bodu,oproti Swro,ten ho má hore a hlavne z dôvodu kratších a tenších ramien ,lebo hrubé ramená na zámernej osnove ako má Swaro. Meopta sú podla mňa zbytočné,na väčšiu vzdialenosť zakrývajú velkú plochu ◄ reagovať
misooo - Nie nemôže ! Svetelná jednotka je len jednoducho naskrutkovaná na miesto krytky rektifikácie . ◄ reagovať
misooo - Swaro Z4i má najjemnejšie ovládanie sv.bodu a to 32 nočných polôh a 15 denných .A keď pôjdeš s ním do pohonu aby si náhodou neodrazil svetelnú jednotku môžeš ju jednoducho zhodiť (a nechať doma). Dobrá voľba je aj Conquest (ak je ešte za akciovú cenu) avšak z umiestnenia tlačidiel prísvitu (na boku okuláru)sa smeje celá Ázia, oni to dávajú z vrchu ,čo je podstatne šikovnejšia voľba !!! ◄ reagovať
Pri manipulácii zo svetelnou jednotkou (odšróbovanie,našróbovanie) nemôže dojsť k rozštelovaniu nástrelu? ◄ reagovať
Len pre zaujímavosť, poľoval som so swarom 3x12x50 Z4i rok a pol, vymenil som ho za Kahles helia 5 2,4x12x56. Dôvod?Pri Sware cca po 50výstreloch začala blbnúť mechanika, musel som si ju preklikávať. Proste nedržal nástrel, rozptyl cca 5 cm na 100, pre niekoho to je zanedbatelne, ale mam Sauer 202, cal 270 win, čo dokáže s RWS strelivom na 100 metrov dieru do diery. Keď už si kupim swaro za cca 1500€ tak nech to lieta ako si to ja predstavujem. Na začiatku super, no po 50 vystreloch som zistil že mi to rozhadzuje. Reklamacia vybavena, swaro opravene, ale som už neveril Swarovskemu. Kahles zatiaľ bez problemov. Jednu vec si treba pozrieť, puškohlad v reze či swaro či kahles a vtedy zistite aky je rozdiel. Mechanika! swaro ma ozubene časti mechaniky z tvrdenej umelej hmoty, kahles to má z kovu. Swaro má si dovolím tvrdiť optiku asi jednu z naj na svete, ale čo sa týka mechaniky, no coment. Toto sú moje osobné skúsenosti so swarom. Ked už si máte vybrať, odporučam Kahles, je to jeden koncern so swarom a má omnoho lepšiu mechaniku ako swaro. Obraz? Svetelnosť? To už pri tejto triede puškohľadov ludské oko nerozozná. Či to je swaro z6, kahles helia 5 či Zeiss victory. ◄ reagovať
Neviem ako Z4i ale Z6i drzi nastrel a to na 8X68S mozno nieco zlepsili dako to ani neskumam hlavne ze funguje :) ◄ reagovať
shoogo - Takže v Zelenči majú neaktualizovanú stránku ?! ( Otcovi sa zrejme Kahles celkom nepozdával keď chcel ísť do Swara ?! ) ◄ reagovať
ivanivan - Po-vytiahni záver , zmeraj jeho priemer a vydeľ 2 -mi . Potom na dostupnom mieste zmeraj medzeru medzi vrchom záveru a spodkom tubusu puškohľadu . Na výpočet stačí spočítať polovicu priemeru puškohľadu + nameranú medzeru + polovicu priemeru záveru . ◄ reagovať
Ak je ten test pravdivý a objektívny /ja ho akceptujem/, nech sa zamyslia tí, ktorí spochybňovali transmisiu svetla a kvality Meopty Meostaru a jej výhodné cenové zaradenie.
Som presvedčený, že kvalitatívny rozdiel medzi najlepšími a poslednými z tohoto testu, by sme mali v prírode problém postrehnuť. No pri pokladní by to bolo veľmi zjavné a nezodpovedajúce rozdielom.
Ale nech si každý kupuje to, čo sa mu páči, čomu verí a na čo má. ◄ reagovať
Taky si myslím, že takový rozdíl v transmisi je pro běžný pov absolutně nepodstatný. Spíš bych asi řešil hmotnost, zorné pole, rozsah zvětšení a hlavně cenu... ◄ reagovať
Nemáš čo riešiť, ten Kahles je momentálne špička. Používajú ho aj US specz zložky a to už je čo povedať.Poobzeraj sa po fórach, dosť sa toho popísalo. ◄ reagovať
Chlapci, ale to neznamena ze SB Zenith nie je tiez momentalna spicka a specialne zlozky ho pouzivaju urcite vo vacsej miere ako Kahles. A navyse mam len tie najlepsie skusenosti so servisom SB, potreboval som jedno tesnenie pod krytku, som tam zavolal a zaroven sa postazoval, ze mam poskriabane krytky ... o tyzden dorazil z Nemecka balicek s tesneniami a komplet dvoma sadami krytiek na model Zenith aj s nahradnymi bateriami. Samozrejme gratis. Ale je fakt, ze SB, co sa tyka zastupenia na SK a v CR nevsadil na spravnych konikov a ze Kahles sa vezie na vlne Swarovski ◄ reagovať
neviete mi poradit kde sa da zohnat najlacnejšie kahles CSX 2,5-10x50. dakujem za rady. ◄ reagovať
Martin203 ma pravdu..Sch&Bender je samozrejme absolut.špička.Ja som mal tiež Kahles Helia CSX 2,5-10x50 naozaj vyborný.Teraz mam Z6i..mam z neho trošku lepší pocit ako z CSX.Na novej gulovnici bude zrejme Zenith 2,5-10x56..jednoducho ten Sch&Bender je kompaktny,pevný spolahlivy a samozrejme kvalitný.Ked som ,,behal" v Rakusku za kamzikmi vsetci domaci mali brutal.flinty a optiku Sch&Bender...pozorovaky zas Swaro..MArtin tiež napisal 100% tnu pravdu..Sch&Bender by potreboval take zastupenie,ktore by zodpovedalo menu a kvalite značky... ◄ reagovať
Vsetky tzv.vychytavky,,balist.vezicka,polohovy senzor,,mal ako prvy Kahles. Ked to fungovalo nainstovali to aj do Swara. Ono je to jedno ci Zeiss,Sch.Bender,Kahles alebo Swaro. Tieto zn.su TOP. ◄ reagovať
Budem sa opakovať - teraz , keď sa dá Swaro Z4i kúpiť pre akciu Swarovskeho lacnejšie o viac ako 600 Eur , je rozmýšľať nad druhou značkou v podobnom prevedení prinajmenšom na zamyslenie . ◄ reagovať
Kahles Helia CSX mam tie uz par rokov. Ziadny problem s nim nemam. Z6i 1,7_10x42 som predal a na dalsiu flintu ide Kahles. ◄ reagovať
Zdravím páni, Kahles CSX 2,5-10x50, mám už asi 7 rokov, no dvakrát s ním bol problém ten, že po vystrele sa obraz rozostril, takže cesta do Viedne, oprava, for free... Dnes by som kúpil asi niečo iné.Toľko môj pohľad... ◄ reagovať
Zeiss Duralyt 3-12x50 by som bral na prebijanie.sk ho ma za super cenu kamos ho ma aj som mu ho montoval a je bomba za tu cenu no vies zeis je zeis.. lovu zdar ◄ reagovať
Zeiss má priemer tubusu 30 mm Kahles 25,4 mm osobne by som bral Zeiss rozdiel nezbadáš a cena o dosť lepšia odkaz ◄ reagovať
Nevyrábajú Duralyt aj v Maďarsku??? Lebo som ho našiel za podozrivo nízke ceny!!!! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.