Chlapci, rád by som vedel Váš názor a skúsenosti so strelivom Sako od fínskeho výrobcu z praxe v porovnaní s najlepšími výrobcami RWS, Norma atd. Zaujímajú ma zvlášť Vaše postrehy a skúsenosti pri love so strelami Hammerhead a SuperHammerhead. Znakovanie, farbenie, priestrel, poškodzovanie zveriny.Ďakujem vopred za príspevky.
Príspevok presunutý z diskusie 30-06 sako (autor: Minik).
Už som to tu asi niekde aj písal.Ja používam uz dost dlho sako hammerhead 11,7 g. v spriengfielde.Zatial ma este ani raz nesklamalo.Zver po zásahu dobre farbí a na komorové rany minimálne odbieha.Na srnčiu ho tiez niekedy používam a nemam pocit ze by nejako extra podlievalo.Tu však ako pri každej podobnej rázi platí vyvarovať sa ranám priamo na lopatku...pri jednom lanstiakovi a jelenovi sa mi stalo ze zver nebola prestrelená.Lanstiak bol streleny šikmo od lopatky smerom na stehno a strieľal som asi na cca. 20 metrov a jelen na cca. 30-40 metrov a rana išla na šikmo na krk smerom k lopatke.V obidvoch prípadoch išla strela cez kosti a našiel som ju na druhej strane pod kožou.Strela bola v tvare hríba bez akýchkoľvek ulomkov alebo črepin.Vo vsetkych ostatných prípadoch mi zver vždy prestreľuje a to aj na 200 metrov a aj ťažšie kusy (samozrejme normálne komorové rany).Takze v tejto ráži 11,7 g. Hammerhead mozem každému len odporučiť..urcite nesklame ◄ reagovať
Postreh z FB stránky výrobcu SAKO na vadnú sériu streliva Hamerhead.
Kaliber: 308 win
Typ: Hammerhead 11,7 g / 180 gr
◄ reagovať
Nie všetky strely sú bondované, npr. Norma Vulkán nie je bondovaná a je to výborná strela tak isto aj Sako Hammerhead. Ja som s ňou spokojný. Jeleň I.v.t ulovený na 50m priestrel krku, čiastočne prestrelený stavec, strela nájdená v v pôde zarytá cca 7cm hlboko. Kaliber 308w, Hammerhead 11,7g, zbytková hmotnosť 8g.
◄ reagovať
Mirec99 prepáč ale mylíš sa, nie ani Norma nemá všetky strely bondované, napr. Vulkán je len prelisovaný vnútorným ale aj vonkajším krúžkom. Čiže žiadne bondovanie tam nieje a tak isto ani hammerheand nieje bondovaný aj keď to uvádzajú. Často sa mi táto strela vyzliekla. Pepko28 arrowhead2 je vlastne strela od renomovanej firmy Swift a strela Scirocco II. Je to kvalitná strela a do 30-06 ak poľuješ na tašku zver určite chybu nespravíš. Strela m výbornú BC polymérovu špičku zhrubšeny plášť a bondované jedno a čo je dôležité dostatočnú rýchlosť. Všetky vlastnosti dobrej strely aby fungovala. ◄ reagovať
8x57 a 9,3-ka, kalibre pre starsich polovnikov? Hm, o poznatok som zase mudrejsi a asi aj viaceri. A "lahsia strela, lepsia balistika", zaujimave tvrdenie. Nechcem byt urazlivy, ale trosku postuduj veci okolo externej balistiky a dozvies sa viac. Balistika nie je len pokles strely. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie strela hammerhead (autor: peter764).
Ahoj Peter, od začiatku aktívneho poľovania som používal Sako Moosehead do mojej .308-ky,veľká spokojnosť. Potom ho prestali do 308-ky robiť a presedlal som na Arrowhead Nosler tiež Sako. S týmito mi väčšie kusy neprestrelovalo a strela sa rozpadávala, je pravda, že sa nerozpadla úplne, ale strácala pri tom veľa z hmotnosti a už neprestrelila kus. Z uvádzaného dôvodu som prešiel na Tebou spomínaný Hammerhead, konkrétne 13g a zaťiaľ veľká spokojnosť. Zver prestreľuje, farba ako má byť, minimálne škody na divine(max.3 cm podliatina v okolí vstrelu,ale žiadna hrôza), aj pri horšom zásahu(zadná komora,na mäkko) odbieha do 50 metrov. Zatiaľ 4 ks vysokej od 80 do 190 metrov. Z toho 2 ks v ohni, 1ks 1O m od nástrelu a posledný kus 25 m od nástrelu-mojou vinou. Strelu(projektil) som ešte nenašiel, čo ma teší:))), takže s tým ti nepomôžem. Lesu lovu zdar ◄ reagovať
aaaaaaaaaaa admin mi vymazal foto z nastrelovania nabuduce do terca jebnem nozik nech je tam aj zbran aby bol spokojny!!!!!!!!!!!!! ◄ reagovať
Jedná sa o náboj osadený jednou z najkvalitnejších striel-Swift Scirocco a pri váhe 11,7g to musí byt inikátna kombinácia,len je potrebné u tohoto kalibru vyvarovat sa strelby na krátke vzdialenosti,tam nepomože ani Accubond.Ale na to 30-06 zas ani nie je určená. ◄ reagovať
Díky pepies ale tu nemali môj diameter. Našiel som predajcu tu:odkaz. ◄ reagovať
Chlapci, neveril som tomu co to pisete a tak som to siel skusit. V skratke: na 100m som sa s gecami zmestil do dvojeurovky a na 50m so sakami nie. (tikka t3 8x57, meopta 7x50). Asi sa priklonim spat k lacnejsej a presnejsej variante. ◄ reagovať
Našiel som foto z minulého roku, staršie ciernožlté balenie 30.06. super hammerhead 11,7 g a 5 výstrelov bezprostredne po sebe na vzdialenosť 100 m (Tikka T3 super varmint) len ilustračne...Musím akútne kúpiť tú novú sériu, tak snáď ostane kvalita nezmenená.
◄ reagovať
Strelivo SAKO Hamerhead používam druhý rok. Kamaráti ho už začali používať skôr ) Prešli sme na neho všetci v partii. Predtým som strieľal 12 rokov s HP nosler , ten však prestali vyrábať. Sako používame v kalibroch 7x64 , 11,0 gram ( dvaja ) , 7x65R ( jeden ), 308W ( dvaja ), všetci sme so Sakom veľmi spokojní. Strela sa správa ako dvojjadrová , zadná časť ostáva v celku a zabezpečuje prieraznosť. Strelivo má dobrú ranivosť, zver dobre Farbí. Ročne lovím okolo 40 kusov zveri s Hamerheadom a je to super. Po zmene dizajnu krabice sme nezaznamenali ani najmenšiu zmenu kvality ani vlastností streliva. Ja to strieľam s BlaseraR93 , a strelivo je veľmi presné. ◄ reagovať
Omik113 no sako hammerheand je mäkká strela a keď s 30-06 neprestrelila jeleňa aj keď nezasiahla kosť, defermovala sa a ostala pod kožou to je znak že strela mala ešte veľkú rýchlosť. S toho mi vychádza jediné že to bolo do 50m . Či sa mýlim ? Napíš viacej podrobností, ako jeleň reagoval po zásahu, aký bol odbeh, farba. K tvojmu Oryxu ak to máš v 30-06 a strelil by si za rovnakých okolnosti jelena ty tak určite priestrel bude, ale či ho aj nájdeš to je otázne :( ◄ reagovať
Ja Hammerhead používam v 7x64 už dlhšie, z mojích skúsenosti mäkšia strela, avšak nefragmentuje. Výrobca ju uvádza, ako bondovanú strelu. Väčšinou malé poškodenie diviny. Stop efekt závisi od zasiahnutých orgánov. Nemal som so strelivom od výrobcu Sako nikdy problém, ako tu niekto uvádzal. Za mňa palec hore. Strieľam z 51 cm hlavni, takže strela má nižšiu rýchlosť a max 200m. Jednu zdeformovanú strelu vybratú z ulovenej zveri som prezentoval na foto ID 307479. ◄ reagovať
Sako hammerhead je taká klasika na všetko, ale do 200m. A není až taká mäká. Ale dosť dobre sa otvára aj na krátkej vzdialenosti.polujem s ňou aj s inými a je to fakt univerzál za super cenu, veľmi podobná lapua mega. A podľa môjho názoru lepšia ako norma vulkán. Ale každý má svoj názor. Na srnčiu, diviačiu aj vysokú je super. Ale kto poľuje aj na väčšie vzdialenosti tak odporúčam buď arrrowhead alebo brenneke tog. A im podobné ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Strelivo Sako (autor: miro56).
mam sako 243 tweanhead strela s tvrdou prepazkou, seper strelivo pocul som ze sa firma rozhodla skoncit distribuciu na nas trh...vraj neekonomicke tak su s nimi problemy ak by niekto vedel kde maju 243 tweanhead dajte mi prosim vediet... ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Sako (autor: rossler8x57js).
vratil som sa zo strelnice tak to slo vcelku dobre dal som foto do kategorie zbrane ta neviem ci dobre? ked ma dakto zaujem som v celku spokojny aj ked ? uvidime aky to bude mat efekt. moj osobny dojem je len to ze ta strela posoby na mna tak neuhladene a surovo oproti napr. vulkanu alebo accubondu proste taky stopel to je len moj prvy a vizualny dojem ale presnost je velmi slusna tak to su prve dojmi aj po strelnici ostatne pridam potom ◄ reagovať
ten p...s mi to zasa zmazal ale neviem preco! nic ani nepise len to zmaze nechapem ze preco ved zbrane maju aj iny!a kolko nastrelovacich tercov tam maju iny napocital som ich aspon 35 ale mne vymaze aj zbran tak uz vam to nemam ako ukazat ako ide Sako Hammerhead ! ◄ reagovať
lubos2 a pepies k fotkam som to pisal ze nerobim zaver z jedneho kusa len som prezentoval svoj nazor a postreh ci by nebol lepsi SuperHammerhead ale urcite ho idem testovat dalej a KJG som nemal a preco nie mozem skusit aj to ak dotestujem toto sako aspon jednu skatulku na zver ak sa mi samozrejme nesprotivi dajakym zazrakom co na to zatial nevyzera tak skusim mozno aj Moeller KJG len sa polemizovalo ze sa predavaju aj dajake kopie ci co tak neviem neviem ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Strelivo do 6,5x55 SAKO Racehead vs Gamehead (autor: Janinko).
serax - Racehead je terčové strelivo : odkaz ako Scenar alebo Sierra Match HPBT ! ◄ reagovať
Pri arrowhead II odporucam po nastreleni na 50m vyskusat na 100m aspon 3 rany. Osobna skusenost s CZ537 kal. 7x64 nastrel na 50m uspokojivy 2-3cm na 100m rozptyl 7-10cm a to do roznych smerov... proste cz537 a arrovhead nejdu dokopy. Podobne ani zkk a ani tikka vsetko kal.7x64. ◄ reagovať
Well chlapi, ak dovolite, ja by som pripojil skôr otázku....mám 7x64, momentálne strieľam SST od Hornadyho, 162 grainové strely....niežeby som bol vyslovene nnespokojny, ale už som špekuloval aj o Superhammerheade ... ako som však zistil, do sedmičky ich jednoducho nerobia, len pre 7 mm rem mag. ...viete niekto poradiť, kde by sa dali kupiť len strely? Inak fakt diky za postrehy ku hammerheadu aj k Superhammerheadu..Zekon vie, koľko o nich rozmýšľam.... ◄ reagovať
Swift S je naozaj super strela, ale ak nelovíš kapitálnu zver tak jej potenciál nevyužiješ. ◄ reagovať
9,7g projektil bude uplne v pohode.. do 30-06 je fajn aj toto.odkaz ◄ reagovať
MatonN zo super hammerhead s 9,7g davaj pozor kde umiestnis ranu je to tvrda strela casto sa sprava ako celoplast ak pri primarnom vstrele nechyti kost tak primarny kanal je taky plytky ze nim musis trafit dolezite organy nakolko sekundar skoro upne absentuje a tam ja som nasiel slabiny u super H ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Nazory na Sako rem .223 Gamehead (autor: kaso79).
Príspevok presunutý z diskusie Nazory na Sako rem .223 Gamehead (autor: kaso79).
Baikal-čo od toho očakávaš-je to vylepšený SP a aj ked to nie je makké ako Geco,v rýchlej ráži to nebude to pravé orechové,jedine,že ti nejde o kožku a chceš to na škodnú. ◄ reagovať
Konečne nejaké +- (!) reprezentatívne výsledky...Sako je podľa mňa jedna z dobrých, lacných alternatív slušného streliva v 7mm (7x64, 7x65R) kalibroch (11g.) Zanakovanie zveri dobré, farbenie veľmi dobré, penetrácia super, poškodenie diviny minimálne, cena v poho... len stop-effect trošku zaostáva. Odbiehanie zveri zasiahnutej na komoru je nad moje predstavy! Cca 50-60m pri kusoch nad 50 kg. V "našich" trninách je to dosť veľa. Subtílnejšie kusy "v ohni" ...kaliber 7x65R. (testované na 73 ks raticovej zveri: váha 12 - 195 Kg.) ◄ reagovať
Teda po skúškach RWS ID, Norma VULKAN, SB sierra, SB SPCE, SB DHK, Sako Hammerhead, Geco plus v kalibri 7x65R je to v poho... :) ◄ reagovať
sako hammerhead 13g - Zdravím.Chcem sa opýtať alebo vás poprosiť.Nemá niekto skúsenosť s týmto strelivom v CZ550?A aké účinky to má.vopred ďakujem. ◄ reagovať
Steffan - Skús "Lapua Mega" ;obe gramáže sú spoľahlivé; (zatiaľ ich ešte nepostihla "choroba" čo začala kváriť Sako HH). ◄ reagovať
chcem sa spýtať či aj SHH v novom balení rozhadzuje. Máte niekto skúsenosť? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.