Dobrý deň prajem,
chcel by som sa poradiť, tu s prítomními poľovníkmi, o pár faktov o svietidlách. Mám záujem si kúpiť nejaké výkonne svietidlo, mal som Nextorch Z9, ale to bolo slabé. Máte prehľad, alebo ste vlastníkom niekto nejakého kvalitného LED svietidla s vykonom nad 500 lumenov?
Po negatívnych skúsenostiach s výrobcom „špičkových bateriek“, ktoré vyrába na kolene ... som klikol na e-shop čo má reklamu na tejto stránke vpravo dole. Vybral som si lampu nabijatelna-wolf-eyes-ranger za nejakých 119 € bez dane mi prišla na druhý deň perfektná lampa dosah cez 500 m zoomovateľná, s mini USB nabíjaním vrátane nabíjačiek do siete aj auta plus šnúrka, záruka 5 rokov. Ku tej baterke si môžete vybrať aj darček, ja som si vybral led baterka tank . A to som teda čumel ako to malé čudo svieti, má aj zoom, ako záložné núdzové svietidlo paráda. Akurát som si pri objednávaní baterky nevšimol že sa dá vybrať ešte aj režimy aké chcem. A prišla mi baterka s jedným módom max. Tak som klikol na stránku, kde majú online poradňu. Pán okamžite navrhol že nie je problém, že vymenia. Po dotaze že by som mal záujem aj o nejakú čelovku, po upresnení mojich požiadaviek mi navrhol niekoľko variant. Nakoniec som si vybral led celovku armytek-wizard
10 ročná záruka, USB nabíjanie plus klip na opasok vynikajúce intuitívne ovládanie režimov. K tomu zase darček vybral ďalšiu led baterku
A priobjednal som si aj originál nylon puzdro k tej Wolf eye. Celá komunikácia mi zabrala cca 5 – 10
minút, kde som aj všetko dostal vysvetlené čo som chcel ohľadom svietidiel bateriek údržby atď .
Nakoniec som nemal žiadnu starosť ani s výmenou a poslaním baterky, pretože mi navrhli keď mi príde čelovka, aby som kuriérovi dal tu baterku s jedným módom . Vybavené. Tomuto poviem služby a NÁŠ ZÁKAZNÍK – NÁŠ PÁN platí v tomto e-shope na 100 %.
V skratke zhrnuté za nejakých 166 € bez dane som dostal špičkové baterky s komplet original príslušenstvom vrátane náhradných tesnení, s dvoma ďalšími záložnými baterkami a orig. púzdrom . Pokiaľ chcete akékoľvek svietidlo poradia vám a určite si vyberiete a na druhý deň máte doma.
Môžem len DOPORUČIŤ .
Po negatívnych skúsenostiach s výrobcom „špičkových bateriek“, ktoré vyrába na kolene ... som klikol na e-shop čo má reklamu na tejto stránke vpravo dole. Vybral som si lampu nabijatelna-wolf-eyes-ranger za nejakých 119 € bez dane mi prišla na druhý deň perfektná lampa dosah cez 500 m zoomovateľná, s mini USB nabíjaním vrátane nabíjačiek do siete aj auta plus šnúrka, záruka 5 rokov. Ku tej baterke si môžete vybrať aj darček, ja som si vybral led baterka tank . A to som teda čumel ako to malé čudo svieti, má aj zoom, ako záložné núdzové svietidlo paráda. Akurát som si pri objednávaní baterky nevšimol že sa dá vybrať ešte aj režimy aké chcem. A prišla mi baterka s jedným módom max. Tak som klikol na stránku, kde majú online poradňu. Pán okamžite navrhol že nie je problém, že vymenia. Po dotaze že by som mal záujem aj o nejakú čelovku, po upresnení mojich požiadaviek mi navrhol niekoľko variant. Nakoniec som si vybral led celovku armytek-wizard
10 ročná záruka, USB nabíjanie plus klip na opasok vynikajúce intuitívne ovládanie režimov. K tomu zase darček vybral ďalšiu led baterku
A priobjednal som si aj originál nylon puzdro k tej Wolf eye. Celá komunikácia mi zabrala cca 5 – 10
minút, kde som aj všetko dostal vysvetlené čo som chcel ohľadom svietidiel bateriek údržby atď .
Nakoniec som nemal žiadnu starosť ani s výmenou a poslaním baterky, pretože mi navrhli keď mi príde čelovka, aby som kuriérovi dal tu baterku s jedným módom . Vybavené. Tomuto poviem služby a NÁŠ ZÁKAZNÍK – NÁŠ PÁN platí v tomto e-shope na 100 %.
V skratke zhrnuté za nejakých 166 € bez dane som dostal špičkové baterky s komplet original príslušenstvom vrátane náhradných tesnení, s dvoma ďalšími záložnými baterkami a orig. púzdrom . Pokiaľ chcete akékoľvek svietidlo poradia vám a určite si vyberiete a na druhý deň máte doma.
Môžem len DOPORUČIŤ .
◄ reagovať
jozef, klídek. tipov si tu dostal neúrekom, tak si vyber. hekler ti dal skúsenosť overenú rokmi praxe. na pohyb po revíri je čelovka ideálna. aj pre teba, nepoľovníka. parameter, ktorý vyžaduješ, je vhodný na osvetľovanie do diaľky. z toho možno usudzovať, žeby si rád aj potme videl čo najviac. no to sa nerobí, priateľu. nevieš, kto z poľovníkov kde sedí, kde sa pohybuje a ak mu začneš vysvecovať, tak sa ti za plašenie zveri pochvaly nedostane. ak to chceš použiť k dohľadávke, taktiež nanič, lebo zdvihneš zver na veľkú vzdialenosť. a v lese ti je tiež nanič. aj v kríkoch. pouvažuj. prečítaj si, dolu, načo ju kany202 chce použiť. zacitujem: chcem mať len výkonné svietidlo, s ktorým presvietim veľkú plochu, keď sa pohybujem po revíri. ... nuž tak. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Baterka/y OLIGHT , čo vy na to? (autor: Bullets).
Ja mam M3x triton, tu novsiu. Je to vynikajuce svietidlo. Svieti o dost dalej ako potrebujem, okolo stredoveho kuzela je dost siroka aura, takze osvetli velky priestor. Vyborna na nocne dohladavky. Pre tych ktori by chceli ist polovat napr. do Madarska kde je svetlo povinnou vybavou by som nedoporucoval kupu setu kvoli montazi. Montovat si cokolvek napevno na hlaven (okrem ustovej brzdy a pod.) skrutkami je podla mna zle kvoli kmitom hlavne, puskohlad by som sa bal ze sa mi poskodi a navyse casto nie je mozne vystrcit pusku aj s puskohladom von z okna posedu a v tom pripade by ste sa oslnili odrazom svetla zvnutra posedu. Ja som to vyriesil olight magnetickou montazou, ktorou pripevnim svetlo na hlaven pusky len ked potrebujem. ◄ reagovať
Zdravím Vás páni. Nedá mi pripojiť sa do diskusie, nakoľko som mal možnosť vyskúšať skutočne veľa druhov a typov značiek a možnosť porovnať aj výkon svietidiel. Každú chvíľu sa objaví niečo nové a výkonnejšie, začínalo to spájaním monočlánkov za sebou, potom kača lampou potom prišiel Nextorch 6-9, fénix 9-11, ultra-fire, olight 20-30, tiablo A9-10, wolf eyes atď. Veľa závisí od ceny a kvality a aj od výkonu /lumenov/, ale nie vždy svietidlo ktoré má viac lumenov aj ďalej do svieti. Momentálne čo je na trhu pre poľovníka najvýhodnejšie je podľa mňa wolf eyes x beam, nakoľko má dobrý výkon, zoom optika a možnosť dvoch farebných lediek. Z vlastnej skúsenosti vám môžem povedať, že na farebnú červenú alebo zelenú ledku, zver tak nereaguje ako keď zasvietite bielim svetlom, nakoľko tieto ledky fungujú na inej vlnovej dĺžke, ako biele svetlo.Zdôrazňujem farebnú ledku, nie farebné sklíčko/filter/, lebo zver nemá vyvinutý farbocit, takže vidí čierno-bielo a preto je úplne jedno aké máte sklíčko na bielom svetle. Samozrejme, že aj mne sa stáva, že keď zapnem zelenú alebo červenú ledku tak zver odskočí na pár metrov, ale za pár sekúnd je zver späť a potom si môžete skutočne prezerať aj celé stádo. Čo sa týka svietidiel s bielim svetlom v cenovej relácii od 60-100€ by som odporučil: Tank007 typ 736, Olight M21-X L2, Olight M22 Wariorr, Wolf-Eyes Defender-III XM-L2 CR, a s tých výkonnejších do 200€, Wolf Eyes Night Hunter XM-L U2, Olight M3X Triton XM-L2 a môj asi najobľúbenejší typ Wolf Eyes X-Beam White/Red alebo Wolf Eyes X-Beam White/Green. Ale možno o mesiac bude zasa niečo lepšie. ◄ reagovať
Skorpion a povedal ti ten predajca, že prečo nie sú vhodné na polovne účely? To že je v názve Army, neznamená,že sa dá nosiť len k samopalu a prilbe. Ja mám tiež Armytek Predator a uistujem ťa, že je výborná a spoľahlivá. ◄ reagovať
Od fleshleda mam svietidlo, ma dva rezimy slabsi a plny vykon, ziadne strobo a podobne blbosti. To svietidlo svieti neskutocne silno a daleko. Z balkona na vrch kopca nad dedinou dosvieti hravo a dosvieti urcite dalej...kilometer naisto. Pridavam fotky a mozte si vsimnut, ze na google mapach som odmeral vzdialenost z domu az po les nad dedinou a vzdialenost je 875 metrov podla google merania. Svitidlo tam hravo dosvieti. Pre porovnanie...mam aj armytek barracuda v2 xpl-hi a ta takisto tam v pohode dosvieti, ale svietidlo od fleshleda ma teplejsi odtien a vrha stvorec, kdezto armytek kruh. Oba su velmi kvalitne. Pridavam fotky...
◄ reagovať
Pre fleshled... mám aj armytek barracuda xpl hi a aj verziu xhp 35. Xhp35 jednoznačne vedie, je oveľa jasnejšia a xpl hi vyzerá oproti tomu, ako slabý odvar. Ten reflekfor na armytek je riadne hlboký...ale armytek osvetľujú aj do šírky, kdežto tvoje svietidlo kopíruje samotnú ledku....všetky svietia ďaleko a parádne. Nerobil si aj niečo s mt-g2 ??? Poprípade skúsiť xhp50 alebo xhp70 do tvojich svietidiel....to by bol brutal....extra silný výkon na krátkodobé prisvietenie.... ◄ reagovať
nejde zver na kopu pocas splnu cooo fesaci tak ako potme a keci o dostreleni kontrole a podobne si nechajte pre blbcou co vam na to skocia ◄ reagovať
jezof tak si ju kúp, ja mám aj baterku aj čelovku ale v poslednej dobe už používam len čelovku, je pre mňa pohodlnejšia ale hlavne mám pri premnožených medveďoch už aj u nás volné ruky alebo v nich držím pušku, a v noci na poľ. chate pri cikaní je tiež lepšia čelovka ako baterka :( ◄ reagovať
Hodim sem priklad 256lm (cip Q5,moze byt R2,R5,zeleny,teply Q2) svietidla s bezkonkurencnym pomerom cena/vykon/univerzalnost. Ma zoom hlavu,je lahke a perfektne svieti pod nohy,do krikov,na dohladavanie ale i na dialku cez 100m. Vydrz cez dve hodiny (zavisi ako sa nastavi) bud z jednym maximalnym modom,alebo troma. Idu do neho rozne farby LED.Hravo presvieti famozny Fenix TK11.Je to koncepcne a vykonovo to iste ako oblubeny TANK007 736 s posuvnou zoom hlavou. Zobrazena je verzia s kablovycm vypinacom(moze byt dvojstupnovy,tlmeny+maximalny). odkaz ,alebo ako vyzera stvorec na najuzssi zoom (asi 10x10m na 100m vzdialenost) odkaz Na siroko svieti peknym rovnomernym kruhom. Tu upozornujem etickych polovnikov,nekamenujte ma,som nepolovnik,nemam zbran atd. Beru to airsoftaci,ludia chodia casto na lacnejsie poplatkove odstrely do madarska kde je legalne svietidlo,takze nezelam si citat reakcie typu,svietidlo na zbran nepatri,si barbar atd. Nech je to adresovane uzivatelom,je to kazdeho vec ako ho uziva,mimo mna! ◄ reagovať
Kolegovia, čo keby ste čisto z Vášho pohľadu skúsili urobiť zoznam poviem 5 svietidiel bežne dostupných na trhu v SK využiteľných v praxi? ◄ reagovať
fleshled, ja veľmi dobre viem že môj posledný príspevok je od veci, dokonca aj napriek tomu že je opísaný z vedeckého časopisu, resp. dvoch je úplne hlúpy k založenej téme, ale práve preto som ho tak napísal, a keby si si bol prečítal moju poslednú vetu tak by si to tak aj pochopil, svojim príspevkom som sa snažil poukázať ako sa dá na jednoduchú tému kde zakladateľ požiadal o jednoduchú a praktickú radu radiť zložito a výpočtami čo ale tento nechcel, ak sa do toho zapojí aj možno osobná reklama predajcov vznikne z toho to čo sa tu odohráva. A ver že nie som skeptikom ale len nechápem prečo si poľovníci ktorí majú takéto výkonné svietidlá na pozorovanie zveri dokupujú aj montáže na upevnenie týchto svietidiel na svoje guľovnice, čiže mne nevadia svietidlá ale tie montáže ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Baterka/y OLIGHT , čo vy na to? (autor: Bullets).
mihi, to nebolo upozornenie pre teba. Ty už baterku máš, tak nech ti slúži dlho bez poruchy. ◄ reagovať
Psal jsem tento dotaz už dřív v jiné diskuzi.....Mě by u svítilny víc než dosvit zajímala viditelnost barvy (krve) na trávě, listech, jehličí apod. Většina nových led svítilen má studené modré, nebo doběla světlo. V tom světle je špatně, někdy dá se říci vůbec není vidět barva při dosledu. Mám pocit, že na viditelnost barvy je lepší žluté světlo ze starých klasických žárovek. Máte někdo typ na vyzkoušenou svítilnu, pod kterou je dobře v noci vidět barva (po)střelené zvěře? ◄ reagovať
Wolf eyes X-beam,mám ju asi mesiac a super,samozrejme aj na farbu.. ◄ reagovať
Nezmysel...neexistuje žiadny rozumný argument prečo by mala naň zver reagovať inak na akýkoľvek iný svetelný zdroj. A navyše 199 je prehnaná cena. ◄ reagovať
Zdravím. Povedz mi že ako si vieš nastavovať intenzitu, lebo ja som nato doteraz neprišiel. Viem iba nastavovať lúč. Buď na široko alebo kocku. ◄ reagovať
Pani chcem dat do povedomia,ze Cree opat povysil svoje cipy a mame Cree XPL,ktory hravo svieti aj cez 500 metrov s asferickou sosovkou. Viac info na sukromnej poste.
F.
◄ reagovať
Zabudol som napisat, ze svietidlo sa napaja jednym akumulatorom typu 18650, je dlhe 12 cm a ma ozaj paradny vykon. Šnúrka je zo svietidlá tank 007...
◄ reagovať
Zdravím ťa severalhunter k tvojmu príspevku tolko:musíš sa rozhodnúť sám aké svietidlo chceš používať nie vždy sú rozhodujúce "lumeny". Keď chceš biele svetlo tak tie svietidlá čo popisuje sú naozaj dobre ale pridal by som Klarus xt 11 gt usb má až 2000lm. Ja mám 3 ročné skúsenosti a wolf-eyes x-bean biela a červená ale aj biela a zelená je dobrá. Ešte majú a kombináciu biela a IR 850, to je prisvit k nočnému videniu a kombinácia biela a modrá je na dohladavanie,krv sfarbi do čierna ale to je hlúposť. Tá červená je lepšia pri diviačej zvery. Dobré ceny a ponuky nájdeš na www:poľovníctvo diania.sk S pozdravom Lovu zdar! ◄ reagovať
Ešte toľko že filter je najväčia hlúposť ale originál červená alebo zelená ledka je iné. Keď pouzijes filter tak akurát zoslabne intenzita svetla a svietidlá ktoré majú dosvit 400 _ 500m tak pri používaní filtra svieti 100-130m. A ešte jedna rada v období keď sú sú hmly alebo nejaký opar tak čím silnejšie biele svetlo tak tým menej vidíš a vtedy je veľmi dobre farebné svetlo ale nie filter. ◄ reagovať
Rasťo , ale šak im to dodáva istý nemenovaný výrobca špičkových "bateriek" 3 generácie s čipom 4 generácie, zdrojom panasonic. ◄ reagovať
soson: Len tam si to mal z riadnou pridanou hodnotou kdežto u pána Krnáča ejkejej dusa2 či fleshleada kde si účtoval pár drobných to bolo skoro zadarmeko a navyše Made in Slovakia. Práve kvôli takýmto prípadom by som elektroniku nikdy nekupoval z druhej ruky či domáckeho fušera. Už dlhé roky kupujem z baterky-noze. a nemôžem sa sťažovať vieme sa dohodnúť na cene, ľudský prístup a bezplatný servis a hlavne ako si spomenul držia sa hesla: Náš zákazník náš Pán. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie baterka nextorch (autor: moravan328).
Sme na rovnakej lodi Michal, neber to osobne. Jasne, ze dnes je to svietidlo uz davno za zenitom. Aj mne iba lezi v supliku. Kazdopadne poznam kvantum ludi, ktori su na tom rovnako. Ked sa vsak zamyslam preco firma neponuka upgrade napada ma mozno len, ze zdroj ma vyssie napatie(9V) ako mavaju bezne LED(cca 4V). Neviem niesom v tomto smere odbornik, skor uzivatel, niekto kompetentnejsi by sa mohol vyjadrit...Lovu zdar! ◄ reagovať
ktory zakon alebo vyhlaska umoznuje puzitie svietidiel na lov? to uz zver fakt nebude mat nikdy pokoj? ◄ reagovať
3006sprg: a kde je napisane, ze to chce pouzivat na lov. a okrem toho keby aj su krajiny ako napr. Madarsko kde je lov s svetlom povoleny. ◄ reagovať
nechcem sa zastavat svietidiel a ani to neschvalujem ale aj mne osobne raz chybalo ked som za sera strielal na diviaka, odbehol do lesa a bolo potrebne ho dostrelit. A za certa som ho nemohol dostat na musku, tma uz bola v lese... Musel som cakat na kamarata kym mi posvieti... V takom to dostrelnom pripade svietidlo na pusku ano, inak v ziadnom pripade ◄ reagovať
tak ako uviedol motaq, uviedol som niekde, ze to potrebujem na lov? ziadal som o radu pri kupe svietidla neurceneho na sposob pouzitia.. tak ak niekto by chcel tu rozvadzat temu: pouzitie svietidla na strelbu v noci, tak si moze vytvorit diskusiu a polemizovat tam. ◄ reagovať
mam olight m3x triton,ma okolo 700 lumenov po stratach na optike,ma 3 rezimi a je to pecka,nevidel som zatial silnejsi lampas,tod vse ◄ reagovať
Ja používam petrolejovú ,, lampu ,, , výkon po strate 800 lumenov, iba 2 režimy ( zap. , vyp. ) a som nadovšetko spokojný. ◄ reagovať
najlepšií je ten reflektor čo používajú na letiskách na osvetlenie dráhy to je iná bomba len potrebuješ dobré auto lebo je to aj s prívesom ◄ reagovať
jasne, kazdy hlada svetla silnejsie ako 500lumenov na dohladavku a na to aby ste trafili domov v noci ◄ reagovať
Celkom dobre su svietidlá ako: Olight M3X Triton, Olight M 20S-X ,M21X, EAGLETAC T20C2 XM-L MKII HO, a tiež FENIX. Sám ich mám otestované tak viem posúdiť. Záleží na čo konkrétne to svetlo chceš použiť: vzdialenosť osvietenia, sila-intenzita, veľkosť svetla, a najčastejšie využitie.. ◄ reagovať
ja sa tiez opytam naco ti bude svietidlo s vykonom nad 500 lumenov ak s tym nechces loviť? ◄ reagovať
potrebujem to len na osvietenie, skontrolovanie... to je uplne vsetko.. ziadna strelba... neoblubujem to, zver nema ziadnu sancu.. potrebujem vykonne svietidlo.... vyborny rozhlad aby som mal.. ◄ reagovať
kup si svetlo s výkonom 100 lumenov a budeš spokojny, prípadne pozri na odkaz ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.