Uvazujem nad kupou jednej z nich. Bol by som velmi rad, keby ste sa podelili o vase skusenosti prip. vase nazory a postrehy. Zajuima ma hlavne kvalita materialov a spolahlivost. Za prispevky dakujem!
peter1985, včera si napísal, citujem:......"je podstatne pod listu urobit epoxidove lozko aby pri dotahovani nedoslo k ohnutiu celej listy.....". Môžeš byť konkrétnejší? ◄ reagovať
Mal som moznost niekolko dni testovat tieto zbrane: Rossler Titan 6 standart v kal. 7x64 s Meopta Artemis 2100 3-12x50 s čer. bodom a Tikka T3 Hunter v kal.7x64 s Delta optical Titanium 2,5-10x56 SF a tiež Tikka T3 Lite v kal. 6,5x55SE s Meopta Artemis 2000 6x42 s osn.č.1. čo sa týka kvality spracovania sú tieto zbrane na tom rovnako, možno môj subjektívny pocit je lepší v prospech TIKKA T3.Všetky časti fna zbrani jednej aj druhej fungovali naozaj perfektne, hladko a bez problémov. Zasa môj pocit je lepší čo sa týka napináčika pri Tikke ako pri Rossleri. Tak isto aj ohľadom zásobníka je myslím podľa mňa lepší Pri Tikke. Presnosť hodnotiť je myslím u obidvoch na vysokej úrovni, zvlášť je vynikajúca pri kal. 6,5x55SE. S kvalitným strelivom je možné dosiahnuť rozptyl na 100m 1cm. Pri Kal 7x64 s pušky Rossler ako aj Tikka je rozptyl skoro rovnaký. S bežným továrenským strelivo aké som použil Prvi Partizan 11,2g SP som na 100m dosiahol do 2,5cm. Podotýkam že som nepoužil pevný stojan, ale vrecká s ryžou a v druhom prípade dvojnožku Harris + vrecko s ryžou. Váhou je na tom lepšie Rossler 2,9kg bez puškohľadu. Tak isto sa mi pačila postka na Rossleri ktorá mala 3 polohy. Ak najväčšiu výhodu u Rosslera vidím možnosť výmenných hlavní. Takže ak by som si ja mal vybrať z týchto dvoch zbraní, rozhodoval by som sa nasledovne: Keby som mal vlastniť iba jeden kaliber tak by som volil Tikka T3, ak by som ale plánoval vlastniť viac guľovníc a aj kalibrov tak zvolím Rossler Titan 6. Čo sa týka prevedenia tak to je myslím každého osobná vec či standart alebo lux či prípadne v plaste. Toľko moje praktické poznatky. O tom že som týmito zbranami aj ulovil pár kusov vysokej a srnca nebudem písať. ◄ reagovať
Vlastním rosslera v kalibri 308Win už pol roka a zatial maximálna spokojnosť.Je to veľmi presná zbraň,strielam Norma Vulkan 11,7g.Záver som dával veľa krát von a žiadna chyba sa nevyskytla.Poistka je absolútne nehlučná a spúšt primerane jemná. ◄ reagovať
vymenne hlavne su aj pre Tikku odkaz v podstate system ako na savage ale su drahe kedze ide vacsinou o BR alebo varmint konturu a komoru s uzkym krckom atd. atd. ... moj osobny nazor tikka pevny robusny maximalne jednoduchy uzaver, rosler ma viac ozubov co je v podstate vzdy priestor pre nerovnosti vo vyrobe ako jednoduchy pri 2 zubom , porvrchovka by mohla byt lepsia, s tym hrdzavenim ak sa niekto nestara o zbran tak casom sa najde hrdza aj tam , to plati pre reminton tikku howu a rossler, o zbran sa treba starat- akukolvek , dostupnost doplnkov Tikka ich ma uz skoro viac ako Remington 700 :D 4 druhy plastovych krytiek na zavere 4 druhy kluk zaver- 15 druhov pazieb Mcmillan zbroyar , roedale, PSE atd atd , kovove zasibniky a zasobnikove systemy xy- znaciek weaver zakladni so sklonom bez alebo dvojdielnych zakladni ustove brzdy bez potreby zavitu na hlavni atd atd ◄ reagovať
canisdirus súhlasím s tebou a s tou líškou :) Myslím, že v tejto dobe by si mal každý kúpiť zbraň na základe toho koľko je ochotný investovať a ktorá sa mu najviac páči. Kvalita je porovnateľná pri väčšine zbraní počnúc ČZ-tami. Edu-čezety sú zbrane, ktoré ti vydržia tak dlho ako aj sauer, pri bežnom poľovaní. A áno oceľ je oceľ, napr. na sauer s horčíkovým telom nemožeš dať optiku tažšiu ako cca 600-700 gramov, teda ZEISS s diaľkomerom je passe. ◄ reagovať
"zosúladený aj materiál tubusu puškohľadu z materiálom montáže" to je ako co za blbost, skor ide o to ako je ta montaz v rovine , ci nepne puskohlad a nesposobi jeho ohnutie a poskodenie mechaniky, ci su jednotlive skrutky dotiahnute pod rovnakym momentom, to ci duralovy tubus puskohladu vydrzi pad je o kvalite materialu toho puskohladu a tubusu a taktiez ide o samotny pad, ja mam svoje montaze z duralu 6061 T6, tak weaver listy ako aj kruzky,ak si clovek kupuje remington 700 a jeho klony tam je podstatne pod listu urobit epoxidove lozko aby pri dotahovani nedoslo k ohnutiu celej listy atd atd ◄ reagovať
peter1985 - presne to čo si napísal je zosúladenie !!! smutné je len to,že nevieš "ako sa volá to čo máš v chalupe" a hlúpe,že to nazývaš blbosťou !!! ◄ reagovať
Nastreľoval som obe zbrane. Presnosť vynikajúca u oboch strelivo federal w308 speer hot core. Napináčik lepší u tiki, poistka u rosslera. Tika vyzerá skôr ako pracovná flinta, rossler vyzerá trochu luxusnejšie. Telo záveru zo zliatiny mi veľmi nesedí. Po ukončení streľby majiteľ čistil hlaveň a keď vkladal záver späť, jemne ťukol do hrany puzdra záveru. Zliatina sa už pri jemnom ťuku deformovala a vznikla tam malá lesklá ploška,takže ja osobne puzdro záveru radšej s kovu. Vymeniteľnosť hlavní je dobrá vec, ale ak niekto chce dve guľovnice tak asi nie približne rovnakého kalibru to asi nemá zmysel. Ja mám 308win, 223rem, 45-70govt a to asi do jedného rosslera nedám. Obe zbrane sú na svoju cenu veľmi dobré, ale mne sa viac páči tika. ◄ reagovať
Presne toto som mal na mysli. Tá hrana je dosť ostrá tak stačí naozaj málo. Proti rossleru nič nemám je to slušná flinta,ale ja mám radšej železo. ◄ reagovať
Keď "poctivé železo" tak by za pohľad "možno" stálo aj toto : odkaz ◄ reagovať
Snipko, akceptujem tvoj nazor, ale tvoje "zarucene" tvrdenie ze som si znicil a nevazil zbran si vyprosim. Kludne ti poslem foto celej zbrane v detailoch aby si mi veril, ze som sa o zbran "staral a staram". Motaq ma spravne doplnil (dakujem), deje sa to, ked vytiahnes zaver uplne vonku. A staci naozaj len slabsie zavadit o hranu puzdra zaveru pri vkladani zaveru a je tam viditelny odtlacok. Tento moj postreh na zliatinu Titanu tu nie je prvy a asi ani jediny a posledny na tejto stranke. Ak sa zamyslis nad foto, tak foto je zvacsene. Na prvy pohlad to vyzera horsie ako v skutocnosti. Vobec som netvrdil, ze Titan je zly. Ja som len poukazal na "zliatinu". Inac, v mojom okruhu sme mali Titan 3ja, 2ja ho uz predali. Ja som si kupil inu zbran, ktoru pouzivam ovela intenzivnejsie ako Titan, staram sa o nu rovnako a je bez jedineho skrabanca na puzdre zaveru. Prajem vela uspechov a Lovu Zdar. ◄ reagovať
Snipko, to je tvoj nazor. Ja som zakladal zaver vzdy primerane. Ak si sam nevyskusas pri akej najmensej zatazi sa to deje, tak mi neuveris.Ako tu uz spominali ini, stava sa to uz pri nastrelovani a naslednu reklamaciu neuznaju kvoli zlemu zaobchadzaniu??!! Ale ak je clovek zvyknuty na zaobchadzanie s kovovou zbranou, tak si bude tazsie zvykat na zliatiny a na extra jemne zaobchdzanie s nou. Este raz zdoraznujem, fotka je zvacsena a prisvietena bleskom. Pri normalno zvacseni si to ani nevsimnes. Tu ti posielam link na moj inzerat predaj Titana. Fotene z dialky, nic si na zbrani nevsimnes!! odkaz Vsimnis si spickovy stav tej pusky v detailoch. Ani to puzdro zaveru nevidis, kym ho nevytiahnes, nezvacsis a neodfotis. Pozdravujem. ◄ reagovať
Snipko, neodsudzujem Titan ako zlu zbran. Poukazal som len na odretie puzdra zaveru. Funkcnostou ma vobec v nicom nesklamala, bola a je aj maximalne presna. Pozdravujem ◄ reagovať
Pridavam nazornu ukazku ktoru spominal rado100 z vlastnej zbrane: odkaz ◄ reagovať
Tikka zaujima aj mna, vela ludi hovori ze je to velmi dobra volba, ja by som chcel hlaven 51 cm... ma niekto skusenost, aky kaliber ◄ reagovať
motaq: presne na to som narazal, ze bude mat hlucnejsi prejav a pekny plamenomet je z toho :) s tym rozpylom s tebou suhlasim. ◄ reagovať
ak chces vyberat len z tych dvoch vyrobcov tak jednoznacne tikka matros lepsi presnost ok len ako to maju taliani tak to nejak seru s brunirom na hlavni viem o par kusoch co chytali aj hrdzu mal som ju aj ja spokojnost len ,,,hrdzavela,,,tak som ju predal ◄ reagovať
PETAJKO, co sa tyka toho co si pisal, tak kratka hlaven rozptyl a presnost strelby na bezne polovne vzdialenosti (do 200 m) nijak vyrazne a badatelne neovplyvni. co moze byt pri takzvanych dlhych nabojniciach ako si to nazval je to ze vystrel bude hlucnejsi a moze nastat jav ze bude vidiet vacsi plamen po vystrele, ale zalezi od kalibru a od streliva. Ale mas prevdu v tom ze napr. .308Win je pre 51cm hlaven konfortnejsi a vhodnejsi kaliber. ◄ reagovať
PETAJKO to nie je celkom pravda, budes mat o nieco vacsi rozptyl, ale pochybujem, ze strielas jelenici do oka na 200 metrov. Ber tikku, je pekna o kvalite sa neda bavit pretoze aj ceska zbran je bezporuchova. miko browning nie je kvalitovo vyssie. ◄ reagovať
či veríte či nie, tikka T3 hunter, zeiss classic diatal 7x50, vlastnoručne prebíjane strelivo, podpora pieskové vrecká v ľahu, 5 rán 6cm/200m ◄ reagovať
Mám Rossler Titan 6 Lux. Mám to v kalibri 8x57 JS. Zatiaľ maximálna spokojnosť. Nemôžem porovnávať s Tikkou, lebo som ju ešte nedržal v ruke, ani s nej nestrieľal.Keď si zoberieš, že výjde asi o 250 € viac, ako CZ, tak neni o čom. ◄ reagovať
motaq: ak ti mozem poradit, pre hlaven kratku 51 cm tak jedine 243 win, 308 win,...proste v kalibroch s kratkou nabojnicou. Ja to chcem tiez s kratkou hlavnou a docital som sa ze dlhe nabojnice ako 7x64, 30-06,... a magnumove kalibre su pre klratke hlavne, nie celkom dobra volba. ◄ reagovať
Na tvojom mieste, by som išiel aj do Browningu, cenovo tak isto ako Tikka, ale kvalitovo niekde vyšie, .... odkaz- odkaz ◄ reagovať
závidím kámošom, ktorí majú Tikky, sú veľmi spokojní a nemenili by ani za podstatne drahšie značky, len problém je zohnať ich, našiel som stránku, kde sa dajú zohnať na objednávku hunters.sk ale len v kalibroch 308 Win a 30-06 Spring. Teda zrejme najpredávanejšie kalibre, len sa neviem rozhodnúť, ktorý. ◄ reagovať
jarodt sú spokojný lebo nedržali rosslera :-D mať možnosť dokupiť si za 250 euro inú hlaveň je dosť veľká výhoda oproti tikke . posed 33 tikku uspešne vratil do predajne lebo mu povrchovo uplne skorodovala . Skus sa poinformovať povie ti :-D To ten super matroš čo nekoroduje :-D U mňa jednoznačne rossler . ◄ reagovať
ten kto podlieha predstavám o vzhľade loveckej flinty stredoeurópskeho regionu sa prikloní k rosslerovi.....s hrdzavením tikky to nebude až také dramatické, jej presnosť rešpektujú na celom svete......nie kažý využíva možnosť výmeni hlavne pri rossleri....inak sú to zbrane na rovnakej úrovni.... ◄ reagovať
2 jardot:....tak tí kámoši by ti mali poradiť, že tikka sa dá kúpiť i na viacerých mistach na slovensku... ◄ reagovať
edu nehádam sa, možno nejaký nepodarok z času na čas vyskočí, ale osobne som tie zbrane videl po niekoľkých rokoch používania a nič som si na nich nevšimol, chalani ich len chválili ak by bolo niečo zlé určite by mi o tom niečo povedali, najviac ma na tých zbranich prekvapil dokonalý a hladký chod záveru, s CZ - tou som to nemohol ani len porovnať, radosť prebíjať :-) Rossler nepoznám, tak sa k nemu nemôžem vyjadriť. ◄ reagovať
xxxxx veď ja sa nehádam, len tam to mám najbližšie. Oni ju kupovali ešte cez Detex, ja som to skúšal tiež minulý rok ale po pol roku sľubov som to vzdal ... Tak teraz to skúšam cez hunters.sk koncom júla by ju mali mať na sklade, tak sám som zvedavý. ◄ reagovať
V Myslivosti 7/2011 píše Dr.ing Hanák recenziu na guĽovnicu Rössler, myslím, že sa v redakcii trochu "sekli" a zreprízovali článok z vlaňajšej Myslivosti (myslím, že to bolo číslo 7/2010)... Edu, aby si mal ďalšie zdroje pri tvojej chuti radiť :))) čím nechcem haniť celkom dobrú guľovnicu... ◄ reagovať
tak to sa mi páči...treba na tú výmenu puškára alebo si to dokáže vymeniť aj obyč. užívateľ?.....inak zaujímavé info. ... ◄ reagovať
ee netreba, v podstate dotiahnes hlaven momentovym klucom cez ten prstenec tzv. "barrel nut" inak je to firma z nemecka ktora aj ponuka cele stavby na T3 zaveroch, ma Tikka custom shop , howa custom shop, ziadny US vzdialeny trh odkaz Komunikacia je trosku horsia maju vela prace ale doplnky posielaju do tyzdna zbrane. su spickou v Europe, Roedal ma vlastny zaver, bral som od nich vela veci... ◄ reagovať
letmý pohľad na ich stránky-fakt špica......vedel by som si predstaviť na tom ich závere postavenú flintu....no inšpirácia fakt dobrá :) ◄ reagovať
HubertusVonHohenlohe je to iba môj názor na rosslera nikomu ho nevnucujem .Kto chce môže si kupiť aj jednotku IŽ . Dr. Hanák nie je jediný čo testoval guľovnicu rossler . Takže napríklad RNDr. Peter Jabrocký píše odkaz prípadne fórum odkaz a mnoho iných článkov v nemčine . Ja som popísal iba moju praktickú skúsenosť s touto zbraňou . Kto chce z nejakých dôvodou tikku alebo inú zbraň nemám žiadnu výhradu .odkaz ◄ reagovať
Ja mam Rosslera 6 lux uz 6 rokov v kalibri 8x68s a mozem len povedat ze nebanujem ked som ju kupil,tisko mi ju zavidia aj kolegovia co ma odhovarali od kupi... ◄ reagovať
A čo vy na to odkaz. Toto sa mi zda kvalitnejsie v provnani s Rossler Tit. exclusive. Alebo sa mylim? ◄ reagovať
PETAJKO v čom sa Ti to zdá kvalitnejšie od rosslera? Ak tak v dvojnásobnej cene tejto zbrane v štandarde, väčšej váhe nemožnosti výmeny hlavne za pár stoviek .Čo má lepšie hlaveň či napináčik alebo pažbu či montáž ? Alebo nebodaj záver? Konkretizuj mi jednu výhodu tejto zbrane? Stojí mimochodom dvojnásobok ako rossler ,ktorý je v štandarde za 750€ oproti 1300€ za browning . Ano sú samozrejme i lepšie zbrane najmä s priamoťažným záverom ako má merkel helix či blaser R8 a mnohé iné zbrane ratájúce sa na tisíce či desattisíce euro . Bežný poľovník ktorý striela pár desiatok nábojov za rok nepostrehne žiadnu výnimočnú kvalitu hlavne kde používa práve rossler špičkového výrobcu Lothar Walter.odkaz ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.