Je v praxi výhodnejší guľobrok alebo nie a prečo?
petjan spomenul som to viackrát . GB sabatti 7x65 x 12 som predal kupil som si klasickú opakovačku v kalibri W 270 . Kúpil si ho Karči a je veľmi spokojný . Zbraň mu vyhovuje čo som veľmi rád . Vôbec nejde o to či niekto vie strielať alebo nevie .Ano strielať viem i dosť presne . Ako spomenul jaro1 , ktorý si vymyslel príbeh že GB si kupuju super strelci je samozrejme dosť veľký nezmysel . Proste ja som brokovú hlaveň vôbec nevyužíval naopak skôr mi chýbalo napríklad na spoločnej poľovačke rýchle prebitie . Komu vyhovuje GB nech si ho kúpi nikoho neodsudzujem . Niesť si na posed na srnca , diviaka , jeleňa, daniela atd ešte brokovú hlaveň mi neprišlo dobrým nápadom . Prečo som si nekupil jednohlavnovu zlamovačku tiež odpoviem . Lebo neboli na trhu a preto lebo GB sa mi zdal dobrý nápad .Prax ukázala že to dobrý nápad nebol opakujem pre mna . Nie pre každého orol si nevie GB vynachváliť ako i mnoho dalších polovníkov . Je to vec názoru a využitia v praxi .
petjan spomenul som to viackrát . GB sabatti 7x65 x 12 som predal kupil som si klasickú opakovačku v kalibri W 270 . Kúpil si ho Karči a je veľmi spokojný . Zbraň mu vyhovuje čo som veľmi rád . Vôbec nejde o to či niekto vie strielať alebo nevie .Ano strielať viem i dosť presne . Ako spomenul jaro1 , ktorý si vymyslel príbeh že GB si kupuju super strelci je samozrejme dosť veľký nezmysel . Proste ja som brokovú hlaveň vôbec nevyužíval naopak skôr mi chýbalo napríklad na spoločnej poľovačke rýchle prebitie . Komu vyhovuje GB nech si ho kúpi nikoho neodsudzujem . Niesť si na posed na srnca , diviaka , jeleňa, daniela atd ešte brokovú hlaveň mi neprišlo dobrým nápadom . Prečo som si nekupil jednohlavnovu zlamovačku tiež odpoviem . Lebo neboli na trhu a preto lebo GB sa mi zdal dobrý nápad .Prax ukázala že to dobrý nápad nebol opakujem pre mna . Nie pre každého orol si nevie GB vynachváliť ako i mnoho dalších polovníkov . Je to vec názoru a využitia v praxi . ◄ reagovať
Páni už by ste mohli prestať robiť z majiteľov opakovacích zbraní rýchlopalných krvilačných strelcov a z majiteľov GB a jednotiek tých najlepších poľovníkov. Sám mám opakovačku a väčšinou v nej mám jeden alebo dva náboje. No mne opakovacia guľovnica sedí a ak vám sedí GB tak nie je čo riešiť. Každý máme obľúbené to svoje a tak to má byť lebo život by mal byť pestrý. ◄ reagovať
Presne ako pise Edu je to o tom komu sa co paci a komu co vyhovuje. Vobec to nie je o tom, ci niekto vie strielat lepsie alebo horsie. Alebo ze s opakovacou solo gulou by vystrielal polovicu reviru. Hlavne aby zbran bola funkcna, spolahliva a vyhovovala. Mam aj gulabrok aj trojak a este aj 4 gulovnice. Raz beriem jednu raz druhu. ◄ reagovať
Ale da sa, da. Sam som na bazantoch strelil tak lisku asi na 50m a dokonca 2,75-kami brokmi. Vysypal som na nu cely zasobnik, asi 3x ju z toho zhodilo a znovu sa postavila a bezala. Ked som k nej prisiel este na mna dlho pozerala a nebol to obdivny pohlad. Bolo na nej vidiet, ze nema o mne vysoku mienku, tak som ju radsej rychlo dostrelil. A s tou prvou a druhou spustou to na mna neskusaj, ked na teba vybehne diviak tahas vsetko na co dociahnes ako 99% GB-ckarov. ◄ reagovať
To Jaro 1: on Edu střílet určitě bude umět. Jen nechápu, proč ten KB nevymění třeba za zalamovačku jednušku. Já mám do teď opakovačku a jednušku Brno Effect. Respektive jednušku mám ještě doma, ale už mi na ní složil jeden člověk zálohu a příští měsíc už jde k němu. Tu opakovačku jsem se rozhodl také prodat, i když mi to rve srdce, jedná se o Mannlichr Schoenauer GK 7x64 ve štucu úplně netknutou, ale jak jsem zjistil, bude pro mě nejvhodnější KB, tak půjde pryč. Už kolikrát se mi stalo, že jsem měl možnost střílet škodnou a ona byla proti vsi, tak jsem ji radši nechal odejít, protože kulí to bylo o průser. Ještě nikdy jsem nemusel opakovat druhou ránu ( mimo naháňku ), nebo respektive nemohl. Na poslední naháňce jsem i s tou mou jednuškou stačil z jednoho rudlu ulovit dvě prasata a to jak šli z levé strany, tak se ozývaly výstřely z opakovaček jak kulometná dávka a leželo jim tam pouze jedno prase :-( , i když je fakt, že mně se na chviličku zastavili. Tím chci říct, že za mě zalamovačka a ještě ta trubka na brok a jsem max. spokojen. Jsem ve dvou revírech, jeden polní, tam bude ten kulobrok úplně ideální a druhý je horský a tam budu určitě využívat ten brok jen minimálně. ◄ reagovať
Tak jsem si pročetl celé vlákno a dost jsem se pobavil. K používání KB asi tolik, je velice mnoho typů revírů a žádný není stejný, proto je třeba pro jeden revír vhodnější KB a jinde zase sólo kulovnice. Každý člověk je jiný a co je perfektní pro jednoho, nemusí být to pravé pro druhého. Jeden preferuje KB a druhý nedá dopustit na sólo kulovnici, protože každý člověk může mít jiné priority. K používání zalamovacích zbraní: dle mého názoru, pokud má člověk k dispozici třeba jen jeden výstřel a není možnost rychlého přebití, tak si potom většinou velice dobře rozmyslí, kdy a na co vystřelí, nežli když má k dispozici více ran, tak si může podvědomě říct "no co, když to nevyjde, můžu dát další tři - čtyři rány", tak třeba můžou být zbytečně postřeleny některé kusy, které pak buď živoří, nebo zhasínají v bolestech. Tímto to nechci zevšeobecňovat. To Edu, když je pro tebe KB tak nevhodná zbraň, tak proč se jí nezbavíš a nepořídíš nějakou opakovací kulovnici? ◄ reagovať
whitenigga - len aby si sa s tým sauvestrom v tých kríkoch a kukurici neprepočítal. ◄ reagovať
jaro1 to že niekto nevlastní GB neznamená ,že automaticky netlmí škodnú zver . Mačka sa da streliť i z guľovnice . Nikdy som netvrdil ,že mačka nespôsobuje škody .Samozrejme spôsobuje i keď na úseku poľovníctva nepatrné , Samozrejme je tu líška , kuna atď . Čiže tlmenie škodnej je určite oprávnené . Ak však idem na postriežku nebudem búchať po mačke príde mi to logické . Okrem toho u nás sa každý výstrel hlási poľovnému hospodarovi telefonicky čiže by som ho utelefonoval okrem toho by som nerád počúval klebety že čo som to len mohol streliť atď . V každom PZ to môže byť inak niekde sú ľudia liberalnejší niekde menej . Ako som spomenul GB je výborná zbraň pre poľovníka , ktorý má pre GB využitie . Vôbec nechcem nikoho dehonestovať preto lebo si zakupil GB či sólo . ◄ reagovať
Kto nemá na novú R 8 blasera môže si kupiť za 800€ špičkovú ľahučkú guľovnicu rossler ktorá mňa osobne naozaj dosť oslovila odkaz odkaz tu je za 850€ keď si vypýtaš zlavičku dostaneš isto 50€ dolu !!! odkaz samozrejme sú aj iné obchody. Takže moja voľba keby som si mal vybrať novú guľovnicu za 800€ beriem určite tútu . Kľudne aj v tom kalibri spring.30 - 06 ,alebo 7x 64 , W 270 a podobné okolo tej sedmičky. ◄ reagovať
Zdravím priatelia, ja mám gulu 7x64 mannlicher, a gulobrok merkel 8x57JRS/12. Pravda je taká že ten gulobrok je síce krásna flinta aspon pre mna, ale ešte z nej nepadla ani rana, na rozdiel od gulovnice. Štelujem sa na líšku s GB aby nebol len na ozdobu., ale ako Blaser300VM písal, s gulou sa da vsetko nacvicit. Kazdemu podla chuti. . Aj Orol ma kus pravdy. Lovu Zdar ◄ reagovať
:))) Vážený Blaser :))) myslím, že sa ani nebudem čudovať ani kvalitou a ani podtónom tvojho príspevku. Keby si mal taký Mosin ako ja (skúškou na KEU PZ BA potvrdená možná účasť už na bojoch 1. sv. vojny) tak by si bol asi rad. Nakoľko tutu zbraň mám len na zberateľské účely, ani holuba a ani jariabka som s ňou nestrelil a keďže je len na zberateľské účely, tak som z nej ani nevystrelil. Určite tvoja Perazzi alebo Beneli, nebodaj Blaser sú kvalitné zbrane, ale už len preto, že nevieš čo peniazmi, nemusíš ohurovať iných a neustále sa tu v príspevkoch vyťahovať. A ten guľový automat je velice "poľovnícka" zbraň a možno aj na hrane zákona, že? Vidno že si len strelec a nie poľovník, čo si tu už svojimi názormi viac krát potvrdil. Aj napriek tomu si myslím, že pre človeka, ktorých chodí rád a často do lesa je GB dobrá voľba. Najlepšie ako doplnok k solo guľovnici. ◄ reagovať
No ty mna tiez nie . Vidim ze tvojim cieľom je len sa prekart kto ma čo drahšie. Ja o toto nemam zaujem. Je to prízemné. ◄ reagovať
Edu ja s tebou súhasím. Je ale jeden fakt, že nie každý si môže dovoliť mať hned 3-4 zbrane doma v skrini. Ja som si na začiatok kúpil GB aj s výmennou brokovou hlavňou, čo aj stále používam. Tento môj krok mi v minulosti odobrilo viacero starších kolegov a nikdy som na GB aj napriek váhe a rozmerom nenadával. Každý veru nech si kúpi čo mu vyhovuje a čo si môže dovolit. Určite by som chcel mať aj nejaký Sauer alebo Mannlicher Take down so Swarovski optikou ale bohužiaľ zatiaľ si to nemôžem dovoliť. To že to nie je len o peniazoch mi je tiež jasné, ale ja som nezačal s posmeškami na Mosina kotrý je zabalzamovaný doma v skrini a len na zberateľské účely. ◄ reagovať
Blaser, keď mi nemáme drobnú zver a mám napr. povolenku len na škodnú, akú zbraň si mám podľa Teba zobrať? A čo mám podľa Teba loviť? To ako keď ulovím napr. jariabka v lovnom termíne a viem naň poľovať, to je podľa Teba niečo nepochopiteľné? Môžeš len banovať, že sa tomu nevenuješ. Keby si bol radovým členom PZ a v istom „charaktere“ revíru, myslenie by si musel prispôsobiť miestnym podmienkam a realite. Každý si rozumie najlepšie sám. Iný kraj, iný mrav. ◄ reagovať
Ja som sice neodpoloval tolko kolko vy al myslim si ze gulobrok ma opodstatnenie presne tak ako pise orol, ja ešte môžem dodať že poznám ludí ktorí dokážu presedieť 30 nocí a cakat na vlka a vtedy je gulobrok nenahraditelnou zbranou, prvu strelim gulu a na odbiehajuceho použijem hruby brok, prípadne v pohone na vlka, poznam aj vela ludi ktorí bez problemov strielajú jednotnou strelou s velkym uspechom diviaky, aj na dohladavku diviaka je jednotna strela dobra. A k tym automatom.. podla noveho zakona mozu byt v automate iba 2 naboje cize to uz naozaj radsej gulovy dvojak, a v GB mam jednu hlaven univerzalnejsiu ako pri gulovom dvojaku..., to je môj názor, ale urcite najvaciuu rolu zohrava prostredie kde sa poluje a ci to polvnik vyuzije. ◄ reagovať
kombinovane zbrane vymysleli konstruktery,za urcitym ucelom,a za tym ucelom si tie zbrane polovnici kupuju,dat si klapky na oci a zatracovat ich je trosku odvazne,blaser ty si si kupil gulovnicu a myslis si ze mas patent na rozum,lebo ty to mas a je to to najlepsie na svete,a dnes uz citam druhu diskusiu kde sa vyjadrujes a ten tvoj prejav je paradny,este ze mas taku slusnu slovnu zasobu,kazdy je u teba debil,curak a podobne,len ty si skveli a uzasny,vlastne taky chrobak truhlik ◄ reagovať
iba taky magori ako si ty si mozu spajat kupu gulobroku s mraznickou,a pre tvoju informaciu niektore a povedal by som ze vatsinou vsetky kombinovane zbrane su drahsie vo svojich kategoriach ako solove,takze ked si kupim GB tak to robim kvoli chladnicke,to sa podoba presne tvojim perlam co tu pustas,ty si hold asi uplne vymeteny a radsej budem mat zly pravopis ako tu pisat s cesty ako ty,tu triedu mam dokoncenu stvrtu keby ta to zaujimalo ◄ reagovať
holz1, trošku to pleteš. Dvoják, nebo kulový dvoják je totéž a jsou to vždy dvě kule vedle sebe ( tak jak to má většina chlapů)... :))) ◄ reagovať
To je samozrejme bez diskusie, ja trojak použijem na spoločnej kde rozptyl nejakých 5cm pri hodenej rane na pohybujúceho sa diviaka nie až taký dôležitý. Ale ako píšeš pri individualnej musí guľa rezať guľu ◄ reagovať
Blaser "z viacerych dovodov" a pak komu jde o trofej a maso. Kulobrok používáme my "praktičtí" myslivci, kteří ve sdružení tlumíme i škodnou. Neříkám, že je to nelepší zbraň ,ale je užitečná. Ty a Edu jste pro mě demagogové, kteří si to prostě nepřiznají. ◄ reagovať
GB využívam na výkon práva poľovníctva,ako aj G ktorú vlastním.Píšte k téme a nie chválu o vaších poloautomatoch,automatoch.Naučte sa strieľať na prvú ranu a nie ako čečenci/delo,maskáče zásobník na 15 rán/byť vedúci spoločnej poľovačky tak dopoľuješ.V našom péľ.revíri máme malú zver musíme tlmiť škodnú a to líšky,kuny,pyt.psov,pyt.mačky možeš strielať jak guľou tak aj brokom.Sojku,straku a vranu strelíš brokom.V tomto vidím výhodu GB.Na spoločnej sa dobre strieľa s G ako aj GB vyber si čo chceš,ale bezpečnosť je prvoradá hľavne v pohone.LOVU ZDAR ◄ reagovať
Blaser v jednom príspevku strelíte diviaka na 5m v druhom na 3m.Malorážkou strieľate straky čo balistika,bezpečnosť.Prosím Vás kde poľujete v akom poľovnom revíri?Napíšte či vlastníte GB a načo Vám je G. Auto,ktorým chodíte skratkami kadiaľ sa Vám zachce.Ste vlastne poľovníkom v niektorom PZ.Správny poľovník sa vyjadruje slušne a príspevkoch nenadáva.Píšte k danej téme ,alebo píšte Vaše názory v BLASEROCH. ,,LOVU ZDAR" ◄ reagovať
Ty K@k@te, keby sme kupovali krmivo za maso, tak by sme hladovali aj my aj zver. V este lepsich PZ ako je to tvoje sa to robi tak, ze sa povie: Kazdy da do pokladne 500€ do tyzdna, aby bolo na krmivo a elektriku na chate. A ked sa minie, tak ide zas po 500. Necakame, ci nieco strelime alebo nie. To su pre teba novinky ty jebo. ◄ reagovať
Ty asi zijes v inom svete kamarade.Dochodca ktory zije sam a ma cca 400eur. podla teba ma 500eur. Obycajny cloviecik ma 2 deti zena je doma plat ma max 800eur hypoteka na barak. podla teba ma 500eur na PZ. Ty asi mas velke stastie ze okolo teba su taky ludia ze bez problemov vysolia 500eur na PZ viackrat do roka.P.S. zajace uz strielame dokonca sme aj kupili na obnovu krvi pozname aj take vymozenosti ◄ reagovať
A ako čítam tak si počas tých 12tich rokov žiadnu výhodu nenašiel, alebo si ju len ,,silou mocou,, nehľadal. Niekto hľadal a našiel. Nemá preto význam vtĺkať jednej zo strán do hlavy svoje presvedčenia a opačne. Pic. ◄ reagovať
miso111 možno práve toto je ten mindrák tiež Slovákov . Trpíme komplexom ,že na Slovensku sú ľudia iný . Vôbec si nemyslím ,že by sme zaostávali za našimi českými bratmi .Ani za debatami iných krajín. Veľmi dobre poznám takéto debaty i na fotoserveroch a nie iba československých . Faktom je ,že tu sa mieša do debaty kopec detí pod 15 rokov . Naozaj je ťažko vysvetliť 14 alebo 12 ročným deťom ako je to s guľovnicou. Minimálne tri mesiace v roku chceš mať možnosť aj strelby guľou aj strelby brokom . Ostatných 9 mesiacov by bola naozaj asi vhodnejšia guľovnica a možnosť rýchlej opravy na postriežke či posliedke na raticovú zver. Líška sa dá odloviť aj guľou . Ja Ti obľubu GB neberiem . Vlastním ho tiež a bol to životný omyl . ◄ reagovať
A ak môžem nesmelo k téme...vcelku tuším na čo mi je GB vzhľadom na to, že lovím počas zimy viac líšok ako akejkoľvek inej zveri počas celého roka. Minimálne tri mesiace v roku by som ho nevymenil za nič. Toľko z mojej strany... Apropóóó pozdravujem všetkých diskutujúcich. Prečítať si príspevky stálo naozaj za to. Je tu v skutku pár výnimočných osobností..... :DDD ◄ reagovať
Dnes som sa nasmial do vôle :-DDD Michaln pridá fotku svojho ruského GB s otázkou : Uhadnite co je to ? Príde Blaser300VM a odpovie :-D : Zeby zivotny omyl? odkaz Rehooooooot. Dados kamaráta úprimne ľutujem s tým trojakom na tých bažantoch to musí byť hlboký zážitok . To len potvrdzuje ,že sám nevie prečo si kúpil trojak . Keby ho však predal celkom iste nájde blba čo ho kúpi z príčin nejakých neukojených vášní . Za utržené peniaze si môže kúpiť brokovú kozlicu 12/12 a serioznu sólo guľovnicu. Skončil by tak etapu svojho utrpenia napríklad na tých bažantoch . ◄ reagovať
gotrek nemám znalosť ako sa dá legálne požičiavať guľovnica a ešte k tomu dosťkrát. Až budeš mať to sako potom mi napíšeš ako je to s tým GB. ◄ reagovať
Áno som si istí ,, pusikoo" kludne by som mohol moju zbraň napísať aj na náhodne okolo idúceho ak má na jej skupinu do ktorej spadá príslušný zbrojný preukaz. A neviem, ja keď som si dával na spoluužívanie brokovnicu a výmennú hlaveň k nej, tak celá vec bola len tá, prísť na OR PZ v Banskej Bystrici, kde ju mal majiteľ evidovanú, pred policajtmi sme spísali taký lajster- zmluvu o spoluužívaní, obidvaja sme sa tam podpísali a za 4,5 eura - jedna kartička nám vydali nové. Brokovnica a výmenná hlaveň - 2 kartičky, čiže 9 eur. A žiadne behanie po notároch a podobne. Celá vec trvala 20 minút u policajtov a 9 eur za kartičky. A majiteľ je vždy len jeden, tak už to pochopte. Lovu a lesu zdar. ◄ reagovať
Pre mňa by bol gulobrok v kombinácii 22 max 264 gula a 20 brok - ale len na prechádzky a na tú škodnú . Je to fakt hlavne o tom čo človeku vyhovuje a teraz bez zleho úmyslu - veľa polovníkov sa k nemu dostanú v začiatkoch ( lacno - zdedia ... ) a bud sa im nechce, alebo si to nemôžu dovoliť kúpiť dalšiu zbraň a tak sa naučia aj s tým čo majú a nedajú naň dopustiť - však všetci vieme prečo. Každopádne na raticovú z posedu by ma to ani nenapadlo brať, tá možnosť rýchleho opakovania, vie ušetriť zveri mnohokrát veľké trápenie . A tú mačku, lišku ... si vychutnám aj z gulovnicu a ešte si ju necham poodísť cez 100 m nech si aj zatrénujem. :-))) Už nepočúvam na posede škrekot vyplašených drozdov, ale ich spev lebo mačky zavlečené chatármi do hôr ich už za šera nelovia na hniezdach v kríči . A ak poču jem mierne splašeného drozda viem že prídu diviaci alebo vysoká - srnčie ani muflon ich nevyplaší ◄ reagovať
Edu, ochranou polovnictva sa rozumie aj ochrana reviru pred zvieratami skodiacimi polovnictvu. Preto je namieste plnit si povinnosti a ak chceme mat napr. drobnu zver, ci hluchana atd., skodnu zver jednoducho musime tlmit no a na to je gulobrok ako stvoreny. Edu a chces povedat ze tulava macka (kedze po nej nestrielas) nesposobuje ziadne skody v reviroch na chranenom vtactve, mladatach, resp. mladatach drobnej zveri? Preto by si mal zacat aj Ty revir a prirodu chranit a skodnu tlmit a nie sa pozerat na vec len sposobom, ako sa pozeras. ◄ reagovať
To že se u KB rozletují hlavně není běžná závada, to je známka nekvalitního zpracování. No a samozřejmě každý si pořídí zbraň která vyhovuje jemu a ostatní si můžou myslet svoje. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od keke, 3.5.2018 o 13:23 :
KEKE ... nerozumiem tvojej odpovedí . .. máš tam es-bal .... alebo broky . .. ? Keď nemusíš prebijat... ty už popredu vieš čo ti príde . .. ? Hmmm ... daj čísla na športku keď máš také dobré tušenie . .. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od maty, 3.5.2018 o 21:12 :
Sústrel na Combe je jediná vec čo ma nemilo prekvapila. Keď som kúpil Combo. Nastrelil som guľu a dôveroval som naivne fabrickému sústrelu. Išiel som na diviaky. Prišli mi dve prasatá. Prvé s guľou desiatka. S es-balom som vypálil po druhom ale minul som. Neskôr som zistil prečo. Pri ďalšom nastreľovaní som si posvietil aj na brokovú hlaveň a niesla 50cm nad na 50 metrov. Takže by som netrafil ani kanca. Po doladení je to už ok. Ale prekvapuje ma to odfušované fabrické nastrelenie. Pri recenziách som sa neskôr dočítal aj o viacerých s týmto problémom. Ale keď pominiem toto, maximálna spokojnosť. ◄ reagovať
akurat v nedelu mi hovoril jeden pán , ze jeho prva psuka bola GB a on je taky "polovnik" co striela po setkom co vidi :D alee strelec je výborný a spominal ze to mal ako svoju prvu zbran ale ze s tim netrafil ani h.... tak ho predal :D ale neviem co je na tom pravdy. no ked nieje prvy co povedal ze pri GB sa presnost gulovej hlavne nevyrovná solo , tak na tom nieco môze byt ◄ reagovať
orol - skús tento rozptyl z guľovej hlavne dosiahnuť na 100m (aj zo stojanu) a zakry ho dvojeurovkou. ◄ reagovať
AHOJ bol som si nedávno objednat v Bratislave gulobrok Blaser BBF 95 v kalibri 8x75 RS .20/76 Výhoda tohto gulobroku spočiva podla mna zpredajcom som sa dohodol , že mi ju nastrelí na ONV 174 metrov ( gula ) rozptyl je 3 cm a dalej som ho poprosil aby mi zosuladil brokovu z gulovou hlavnou na 70 metrov diera pri dierke jednotná strela SAUESTRE teším sa ako malý chlapec , a čakám na tu krásnu Gulovu ráž bohužial sa jej dočkám až koncom apríla výhoda tejto flinty bude , že kedykolvek možem na diviačika strielat jednotnou strelou na tých 70m lovu zdar velmi dobrá vec do krikov a kukurice. ◄ reagovať
Orol v prvom rade, som zástancom zlamovacích zbraní, ale sústrel na 50m v opísanej kružnici rovnajúcej sa desaťkorune nieje nič moc, na 100m keď vezmeš násobiaci sa rozptyl cca 1,5x bude sústrel cca 7 až 9cm čo už nie je dobré, taký sústrel je dokonca zlý. Jednoducho solo je solo, vždy pri kombinovanej zbrani bude jedna hlaveň ovplyvňovať druhú nehovoriac o hrúbke guľovéj hlavne. Samozrejme sústrel oboch hlavní je kapitola sama o sebe ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.