sniper 100 ja som svoj recept už povedal :-)
Jemne nakrájanú cibuľku posypem sladkou červenou mletou paprikou a spolu smažím do sklovita . Nič nezhorkne žiaden strach . Potom jemne osmahnem srdce podlejem vodou na nechám dusiť pridám francúzku horčicu a trocha kečupu prípadne pretlaku a sušené chili papričky podla chuti . Na miernom ohni nechám dusiť až je srdce mäkké . /Dá sa pridať i mäso najmä pri mladom diviakovi je to vhodné môže byť i mastnejšie ./ Pridám dva tri bobkové listy ,jemne muškatového orieška . Na druhej panvici na rozpálenej masti osmahnem pečeň pokrajanú na tenke platky aby sa uzatvorili póriky. Pridám do už uduseného srdca. Nechám robiť dovtedy aby nebola pečeň vo vnútri krvavá tipnem asi 5 - 10 min záleží od ohňa a veľkosti platkov .Nie dlho !!! Spolu s pečeňou pridám čierne mleté korenie a soľ. Nezahusťujem ničím kedže to nepreháňam s podlievaním . Nakoniec po odstavení prídám na jemno prepasírovaný cesnak podla chuti a jemne majoránu . Nie však vela ako pri gulášoch. A môžeme podávať najlepšie s teplým chlebom . Zapíjame kvalitným červeným vínom :))
Podla chuti sa môžu pridať do jagerku olivy/ktoré ja veľmi v láske nemám :)/,zavárane huby v slanom náleve prípadne predvarené sušené dubáky alebo iné huby. Tiež sa dá podlievať vínom,pivom prípadne vývarom z polievky najlepšie kuracej .
Dobrú chuť. ◄ reagovať
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujem na tuku do sklovita – ( nie do červena ), pridám trošku mletej papriky, zamiešam, zalejem troškou vody, nechám asi dve minúty spojiť. Pridám nakrájané srdce, mleté biele korenie, resp. chili, alebo nakrájanú chili papričku, mletú rascu – toto chvíľu restujem a neskôr podlejem trochou vody a dusím za občasn. remiešania asi 20min. Po vydusení vody pridám trochu nakrájaného mäsa ( najlepšie z chrbta – roštenec – z mladého kusa môže byť aj odrezky z hornej časti stehna ), ešte ochutím ( aj drvený cesnačik orestujem, málinko podlejem a už len chvíľočku za častého miešania podusím. Po tomto pridám nakrájanú pečeň, ktorú už len asi 3-5minút restujem a zároveň s ňou dávam rodrvenú majoránku. Podávame s chlebom, prípadne s dobrými rohlíkmi. Pivo, resp. červené víno pri tomto chutí obzvlášť znamenite.
p.s – roztlčené borievky sa môžu dať. ◄ reagovať
Rasťo, no fajn, si chlapík a rodina to vie náležite oceniť. Vieš aj zarobiť, aj uvariť. Gratulujem. Inak pri tom recepte sa treba len vyvarovať pridania veľa celej škorice a pridania veľa citrónovej kôry - to robí čertovinu a zlé, nahorklé chute ( šťava z citróna môže byť veľa, to nevadí, to sa dá doladiť cukrom a soľou a všetko bude OK. ◄ reagovať
Výborne som rád, že moja téma neupadla do zabudnutia, chystám sa na sviečkovú v najbližšej dobe, už teraz sa teším. Možno by bola zaujímavý aj téma "recepty loveckých chát" jednoducho, rýchlo, chutne a hlavne po poľovnícky, čo vy na to??? :o) ◄ reagovať
no aj mňa by zaujímali nejaké kulinárske finty od osvečeného majstra ◄ reagovať
to je jednoduche potrebujes 1 alebo 2 kusy jagosov olej korenie sol cesnak a podla chuti majoran bazalka : )) PRIPRAVA zastrelis 1 alebo 2 jagosov vyvrhnes napacujes nechas aspom 2 dni na chladnom mieste potom ich da do pece a pecies ako prasa : )) to vse : ))))))))))))))))))))))))))))) ◄ reagovať
ty by si sa mal priznať tomu tvojmu susedovi, čo si mu so psom spravil...že si ho pripravil a pozval ho drzo na večeru :-)) ◄ reagovať
Môžem ti dat svoj recept:ľadvinky očistím nakrajam na rezance to iste urobím so srdcom.Nakrajanu cibulku restujem na brav.masti do sklovita pridam nakrajane srdce a ľadvinky a pomali restujem,pokial sa to ma tendenciu pripalovať tak podlejem malým množstvom teplej vody.ked su ladvinky srdce polomäkké pridam na rezance nakrajanu pečienku,krátko pred dohotovením pridám pretlačený cesnak mletu červenú papriku a ml.čierne korenie a trochu podlejem vodou.ked je zmes mäkká na záver ju osolím alebo pridám trochu vegety aby mi pečienka nestvrdla a trochu majoránky rozdrvenej medzi rukami.dobrú chuť. ◄ reagovať
Vildo že cibuľa bude priesvitna ako sklo.Vy turanci by ste tam dali sklo:) a ešte ked budeš mat v recepte napisane že celé vajce daj ho tam prosim ťa bez škrupiny:)))))))))) ◄ reagovať
Robím to presne tak ako pepies, len ešte dávam aj pár guličiek jalovca(borievky), môžu sa aj podrviť ◄ reagovať
Ja na začiatku vyškvarím aj za hrsť pokrájanej údenej slaninky. Obličky nedávam (tie idú s pľúcami a slezinou do psieho jágerku), ak chcem pohostiť viac stravníkov, radšej pridám z úlovku kus mäsa nakrájaného na rezance. Posledné jedno-dve podlievania robím červeným vínom a borievku dávam aj drvenú (aby lepšie prešla do základnej chuti), aj celú (možnosť dochutenia individuálneho sústa jej rozhryznutím :o) ), A ešte, korením ho aj strúhaným muškátovým orechom a robím ho jemne pikantný. Dobrú chuť. ◄ reagovať
peto ja niesom turanec,,,!! pokúsim sa najlepsie ked prideš uvarit ty ◄ reagovať
Hm mám nejaké srdce a pečienku v mrazáku zo srnca, musím to vyskúšať. Ďakujem za rady. A kečup, alebo pretlak tam nedávate? Aj o tom som počul... ◄ reagovať
Jemne nakrájanú cibuľku posypem sladkou červenou mletou paprikou a spolu smažím do sklovita . Nič nezhorkne žiaden strach . Potom jemne osmahnem srdce podlejem vodou na nechám dusiť pridám francúzku horčicu a trocha kečupu prípadne pretlaku a sušené chili papričky podla chuti . Na miernom ohni nechám dusiť až je srdce mäkké . /Dá sa pridať i mäso najmä pri mladom diviakovi je to vhodné môže byť i mastnejšie ./ Pridám dva tri bobkové listy ,jemne muškatového orieška . Na druhej panvici na rozpálenej masti osmahnem pečeň pokrajanú na tenke platky aby sa uzatvorili póriky. Pridám do už uduseného srdca. Nechám robiť dovtedy aby nebola pečeň vo vnútri krvavá tipnem asi 5 - 10 min záleží od ohňa a veľkosti platkov .Nie dlho !!! Spolu s pečeňou pridám čierne mleté korenie a soľ. Nezahusťujem ničím kedže to nepreháňam s podlievaním . Nakoniec po odstavení prídám na jemno prepasírovaný cesnak podla chuti a jemne majoránu . Nie však vela ako pri gulášoch. A môžeme podávať najlepšie s teplým chlebom . Zapíjame kvalitným červeným vínom :))
Podla chuti sa môžu pridať do jagerku olivy/ktoré ja veľmi v láske nemám :)/,zavárane huby v slanom náleve prípadne predvarené sušené dubáky alebo iné huby. Tiež sa dá podlievať vínom,pivom prípadne vývarom z polievky najlepšie kuracej .
Dobrú chuť. ◄ reagovať
ok solimkenaj ,ale dones aj mäso lebo ja mam v mojom minimrazáku len kuracie :))
Ešte dodám že u diviaka sa dajú samozrejme použiť aj ladviny, po odstránení močových kanálikov . Pluca a slezinu na konzum nepoužívam nikdy. ◄ reagovať
no a ja som uz pri trencine takze sa otacam a idem domov hladovat : )) ◄ reagovať
Ono nejaké bombastické odhalenia tajných ingredienci sa asi konať nebude! Receptúra bude dosť podobná podľa mňa.Prekombinovania x korenín môže byť viac na škodu ako na osoh. Rozdiel bude len koľko čoho pridať . Tam to už chce trocha praxe . Inak budú dosť podobné návody podľa mňa. ◄ reagovať
Suhlasim s Edu najrôznejšie kombinácie korenín jedlu len uškodia tak ako aj kečup a horčica by nemala v jagerku a ani v guláši čo robiť:) ◄ reagovať
Edu dal som na tvoj recept človek sa stále učí mne sa zapáčila tá druhá panvica čo si spomenul na pečeň doteraz som to tak nerobil a je to super. Z posledného decembroveho prasiatka som ho teraz dokončil, takže zdravá výživa... ◄ reagovať
vlado stačí ked najprv urobiš srdce a ľadvinky a na koniec pridáš pečienku nezašpiníš kopu riadu ako Edu:))) ◄ reagovať
pepis presne tak som to doteraz robil ale to čo napísal Edu je iné vtom že ti tú pečienku vlastne jemne orestuješ na oleji a keď ju dáš priamo tak nemá takú chuť preto som to chcel vyskúšať môžem len doporučiť. ◄ reagovať
Prečo fuj, že zo srnca, šak ja som počul, že jagerek sa nerobi len z diviaka, ale aj srnšej a vysokej... ◄ reagovať
jedli ste jegerek s rujného daniela,,, pochutka,,,!! hehe ◄ reagovať
samozrejme srnčí je tiež výborný tam doporučím k cibulke i slaninku. ladviny zahoď . Iba srdce a pečen. môže byt aj kusok mäsa dobe je dusit v tlakovom hrnci .potom zmeniť na klasu. ◄ reagovať
je lepšie si vymeniť názor takto ako v rubrike recepty tam som sa dočítal totál bludy !!! ◄ reagovať
Heee Edu ty si betar... a ladviny ani ja nepouzivam... i ked z mladeho kusa by ani nemuseli vadit ◄ reagovať
ja vam poviem pravdu ja som ani nevedel co je to : (( preto som si vymyslel ten recept z jagterierov : )) ◄ reagovať
čo teraz klameš?!?!?!?!?!?!?!? sa priznaj, že si jagteriéra zjedol celého ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.